Başkan Haykırdı: Belediyenin 2 yıldır Sayıştay denetim raporu yok!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Haykırdı: Belediyenin 2 yıldır Sayıştay denetim raporu yok!
Mersin Merkeze bağlı TOROSLAR ilçesi 30 yılı aşkındır MHP’li Belediye de iken bu sene CHP’li belediye ye geçti. Başkan Mali Müşavir Abdurrahman Yıldız feveran ediyor. Meclis toplantısında Belediyenin 2 yıldır Sayıştay raporu ortada yok diyor. Yıldız, “ Belediyenin yasal kurallar mevzuata göre işleyişi vardır. Biz yasaya aykırı davranırsak suç işleriz. İki yıldır Belediyenin Sayıştay raporları ortada yok. Ben hamasete izin vermem” dedi.

Başkanın bu söylemi üzerine, MERSİNDEKİ BELEDİYELERİN ve kamu idarelerinin sürekli alım satımlarını, Sayıştay denetim raporlarını inceleyip haber yapan bir basın kuruluşu olarak, arşivimizi kontrol ettik.

Hakikaten biz TOROSLAR belediyesi ile ilgili bu konuda haber yapmamışız. Acaba niye diye kendimize sorduktan sonra, SAYIŞTAY’ın resmi sitesine girip tek tek araştırdık.

Mersin de Bulunan YENİŞEHİR, TARSUS, SİLİFKEMEZİTLİ, AKDENİZ,  BÜYÜKŞEHİR İMAR İNŞ., BÜYÜKŞEHİR, MESKİ’nin 2022 Sayıştay denetim raporları SAYIŞTAY’ın kendi sitesinde mevcut. Biz de haber sitesi olarak bu adı geçen yerleri ve kuruluşları SAYIŞTAYA takıldılar diye an be an haber yapmışız. Bu haberler sitemizin EKONOMİ bölümünde mevcut duruyor.

Ancak, Mersin’in TOROSLAR- ANAMUR- ERDEMLİ, ÇAMLIYAYLA, MUT, GÜLNAR, BOZYAZI ve AYDINCIK ilçe Belediyelerinin 2022 Sayıştay denetim raporları 2023 Eylül ayında siteye konması gerekirken 2024’ün Mayıs ayına gelmişiz halen konmamış durumda.

Yani Başkan Abdurrahman Yıldız kendi ilçesi için konuşurken bir gerçek daha ortaya çıkıyor ki, onun ilçesi dışında ilimize bağlı başka ilçelerin raporları da ortada yok.

O nedenle de biz bu ilçeleri 2023 yılı Eylül ayı sonrası ve 2024 yılı içinde de haber yapamamışız.

Her yılın denetim raporu bir yıl sonra EYLÜL ayında yayınlanırken, 2022 yılına ait olan ve 2023 Eylül de yayınlanması gereken SAYIŞTAY DENETİM raporu başta Başkan Yıldız’ın feveran ettiği kadar var, TOROSLAR ilçesinde, sonrasında ANAMUR- ERDEMLİ, ÇAMLIYAYLA, MUT, GÜLNAR, BOZYAZI ve AYDINCIK ilçe belediyeleri içinde geçerli şekilde ortalıkta yok.

Acaba neden?

YENİŞEHİR, TARSUS, SİLİFKEMEZİTLİ, AKDENİZ,  BÜYÜKŞEHİR İMAR İNŞ., BÜYÜKŞEHİR, MESKİ’nin 2022 Sayıştay denetim raporları 2023 yılı Eylül ayı içinde ve sonrasında SAYIŞTAY’ın kendi resmi sitesine konduğu halde, TOROSLAR, ANAMUR- ERDEMLİ, ÇAMLIYAYLA, MUT, GÜLNAR, BOZYAZI ve AYDINCIK ilçe belediyelerinin raporları 2024’ün Mayıs ayına gelmişiz halen, şu anda bu haberi yaptığımız saatlerde bile neden yok?

 


Erdemli SYDV’de bir garip ihale!Önceki Haber

Erdemli SYDV’de bir garip ihale!

EGM'nin 'ses ve görüntü kaydı genelgesi'nin iptaline karar verildiSonraki Haber

EGM'nin 'ses ve görüntü kaydı genelgesi'...

Başka haber bulunmuyor!