ABD Dışişleri Bakanlığı: Rusya ile İstanbul'da yapılacak bu buluşmada Ukrayna kesinlikle gündemde olmayacak
SİYASETİstanbul'daki ikinci görüşmelerini yapacak olan Rus ve ABD heyetlerinin 10 Nisan'daki buluşmalarına dair ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ukrayna'nın kesinlikle gündemde olmayacağı aktarıldı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, Rus heyetiyle İstanbul'da yapacakları görüşmeye ilişkin "Siyasi veya güvenlikle ilgili bir konu gündemde olmayacak ve Ukrayna kesinlikle gündemde değil" açıklamasında bulundu.
ABD ve Rus heyetlerinin 10 Nisan Perşembe günü İstanbul'da görüşeceklerini anımsatan Bruce, "Heyetler, ikili misyonlarımızın operasyonlarını daha da istikrara kavuşturmak için bir araya gelecek" dedi.
"Bu görüşmeler yalnızca büyükelçilik operasyonlarımıza odaklanıyor, genel olarak ikili ilişkileri normalleştirmeye değil" ifadesini kullanan Tammy Bruce, normalleşmeyle ilgili görüşmenin ancak Rusya ile Ukrayna arasında barış sağlandığında gerçekleşebileceğini söyledi.-SPUTNİK
İlginizi Çekebilir
DEM Parti Grup Başkanvekili: İmralı heyeti dışındaki heyetler de adaya gidebilmeli
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, İmralı sürecine ilişkin “İmralı heyeti dışındaki heyetlerin adaya gitmesi, aydınların, yazarların, farklı siyasi partilerin ve bu konuda çalışma yürüten ilgili herkesin ve Sayın Öcalan’ın görüşmek istediği herkesle görüşme yapılacak koşulların hızla oluşması gerekiyor” dedi.
Macar muhalefet lideri Magyar, Budapeşte mitinginde
Macar muhalefet lideri Magyar, Budapeşte mitinginde: 'Yeniden AB'nin tam teşekküllü üyesi olacağız'
Güneydoğu Asya turundaki Çin lideri Şi: Ticaret savaşının kazananı olmaz
Trump 'karşılıklı' gümrük vergilerinin çoğunu geçici olarak durdurmuş olsa da dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'den yapılan ithalata yüzde 145 oranında gümrük vergisi uygulamaya devam ediyor.
Cezayir, 12 Fransız elçilik personelinden 40 saat içinde ülkeyi terk etmelerini istedi
Paris, kararın geçen yıl nüfuzlu bir sosyal medya ünlüsünü kaçırdıklarından şüphelenilen üç Cezayirlinin Fransa'da kısa süre önce tutuklanmasıyla bağlantılı olduğunu söylüyor.