© Haberanaliz 2023

BAYRAK ANITININ KALDIRILMASI YARGIYA TAŞINDI…

silifkesesimiz.com'da yayınlanan haberde: 24. Dönem CHP Mersin Milletvekili adayı, Hukukçu, Emekli Albay Soner Yıldırım; Bayrağın; ülkelerin bağımsızlık ve hürriyetinin nişanı olduğunu kaydederek, Silifke Belediyesi tarafından kaldırılan Bayrak Anıtı olayını yargıya taşıdı. Yıldırım, Mersin Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığına dilekçe ile başvuru yaparak, resmi olarak bayrak anıtının yıkılması olayını yargıya taşıyan isim oldu.

Dava dilekçesinde 0.03 TL (3 kuruş) Manevi Tazminat talebine de yer vererek mahkemeye başvurusunu gerçekleştiren Soner Yıldırım, emekli bir asker olarak bayrak anıtının yıkılmasına yapılan saygısızlığı affetmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Soner Yıldırım, Mersin Nöbetçi İdare Mahkeme Başkanlığına verdiği dava dilekçesinde, şu görüşleri dile getirdi:

“ATATÜRK Bulvarı yönünden girişinde bulunan, ilişikte EK. 1 de fotoğrafı verilen muhteşem güzellikte ki ŞANLI TÜRK BAYRAĞI Anıtının, Silifke Belediye Başkanı Mustafa TURGUT'un sosyal medyaya düşen videolu açıklamasına göre, mealen "BAYRAK KANUNA” aykırı olduğu gerekçesiyle, "TOTEM” olarak nitelendirilip, anılan BAYRAK ANITININ Belediye Başkanlığınızca YIKILDIĞI bilgisine 12.05.2024 tarihinde muttali oldum.

2. Fotoğrafta da görüldüğü üzere bu muhteşem ve gurur verici ANITIN; 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde Belediye Başkanı olarak seçilen Belediye Başkanın, daha henüz Belediye Başkanı Mazbatasının mürekkebi dahi kurumadan; Anılan ANITIN Bayrak Kanununa AYKIRI olduğu gibi bir iddiaya havi gerekçe ile ve dahi TOTEM olarak nitelendirilerek YIKILMIŞ OLMASI,

Türk Silahlı Kuvvetlerinde Subay olarak canı pahasına, tabir yerinde ise kelle koltukta VATAN MİLLET gibi ulvi hasletlerin vücut bulduğu ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZIN dalgalanması için yıllarca mücadele etmiş ve Albay rütbesi ile 2010 yılında emekli olmuş bir ASKER ve TÜRK VATANDAŞI olarak Şahsımı, derinden üzmüştür.

3. Bilahare 17.05.2024 tarihinde YIKILAN BAYRAK ANITI yerine, ilişikte EK.2 de fotoğrafı olan Bayrak Gönderi Direği ile Şanlı Bayrağımızın yıkılan Anıtın yerine konulduğunu, Belediye Başkanı Mustafa TURGUT'un mealen; “Anayasada belirtildiği şeklinde dalgalanacağı” şeklinde ki açıklamasına havi videolu Sosyal Medya Paylaşımı ile de öğrendim.

Bu durumunun düzeltilmesi için Belediyeye yaptığım başvurunun reddedilmesi üzerine; konuyu yargıya taşımaktan başka çare kalmadı” şeklinde oldu.

kaynak: https://www.silifkesesimiz.com/bayrak-anitinin-kaldirilmasi-yargiya-tasindi-7684-haberi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER