BU CİNAYET GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ, NİÇİN TEDBİR ALINMADI?!
SAĞLIKMersin’in Mezitli ilçesinde sağlık ilçe müdürü ve il müdürünün ayrıca partililerin bile bildiği bu husumeti önlemek mümkün iken, neden sessiz kalınıldı?
ANKARA- Mersin’in Mezitli ilçesi Göçmen sağlığı merkezinde bundan bir süre önce göreve başlayan Dr. Ahmet Dikmen ile Dr. Hasan Çayır sürekli itiş kakış içinde ve kavgalı oldukları bildiriliyor. Bu durumlar hakkında ilçe müdürünün daha önce tutunak bile tuttuğunu söylüyorlar. Göçmen sağlık merkezi çalışanlarıda durumun vahametini ilçe sağlık müdürüne defalarca aktardıklarını, bu doktorların aynı yerde çalışmalarının sakıncalı olduğunu şifaen de bildirdiklerini belirtiyorlar. Önceden aralarında geçimsizlik ve husumet olduğu belirtilen bu iki doktorun bu gün yine tartıştıkları, Dr. Hasan Çayır’ın diğer meslektaşı olan Dr. Ahmet Dikmen’in yanında getirdiği pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü bildiriliyor. Olaydan sonra şahsın firar ettiği ancak polisin takibe aldığı bildiriliyor. Yaşamını yitiren Ahmet Dikmen’in üniversite hastanesinde olduğu, firari sanığın suçta kullandığı pompalı tüfeğin ise aracında ele geçirildiği öğrenildi.
Diğer yandan savcının talimatı ile olayı genişleten Mersin asayiş polisleri, olayın meydana geldiği yerde çalışan diğer sağlık personellerinin şu an ifadelerini aldığı, olayın dünü ve bugününün sorgulanmasınında yapıldığı öğrenildi.
SORU: Mezitli İlçe sağlık müdürü Ayşe Yavaşoğlu, kendisine bu husumet ve kavgaların önceden bildirilmesi ve bunlar hakkında daha önce tutanak tutmasına rağmen, neden bu iki husumetliyi bir arada tuttu, görev yerlerini değiştirmedi?
İlginizi Çekebilir
Evden çalışanlar, her gün '24 dakika daha fazla uyuyor'
İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre evden çalışan kişiler, ofise giden çalışanlardan 24 dakika daha fazla uyuyabiliyor.
Diyabet hastalığına fidan dikerek dikkat çektiler
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Tip 1 Diyabetliler Derneği tarafından Dünya Diyabet Günü kapsamında fidan dikim etkinliği düzenlendi.
Ölüdeniz’de yemek yiyen İngiliz genç, tepesine inen yamaç paraşütüyle ağır yaralandı
Fethiye’nin Ölüdeniz semtinde ailesiyle tatil yapan 15 yaşındaki Lily Nichol, öğle yemeği yediği sırada tepesine yamaç paraşütüyle inen bir pilot yüzünden ağır yaralandı.
Otizmde İyileşmenin yolu bağırsak temizliğinden geçiyor
Otizm iyileştirilebilir mi? Tıp çoğunlukla otizmi bir öğrenme problemi olarak görüp ömür boyu süreceğini iddia etse de, fonksiyonel yaklaşım otizmin bağırsak iltihabından kaynaklandığını düşünüyor. Türkiye’de Özel Eğitim Öğretmeni Emre Serge Özdemir’in de savunduğu ve uyguladığı yönteme göre, otizm bağırsak temizliği ve ardından etkileşim, oyun ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik özel eğitim uygulamalarıyla iyileştirilebiliyor.