BU TOROSUN DERDİ HİÇ BİTMEZ
SAĞLIKHABER SİTEMİZDE HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK ADLI KÖŞEDE YER ALAN BU GÜNKÜ YAZIDIR:
Geçen gün iki ayrı mesaj aldım. Bunlar vatsap mesajları. Herkes Mersin TOROS devlet hastanesi yönetim sisteminden ve idarecilerden şikâyetçi. Ancak sorunu çözen yok. Siyasilerin gereksiz arka çıkmaları vatandaşa olumsuz yansıyor. Ak Partinin oyu düşmüş düşmemiş kimsenin umurunda değil. Yeter ki beylerimizin keselerine bir şey olmasın. Vicdan ile Cüzdan arası tercih meselesi olmuş.
Aşağıda yayınlayacağım mesaj içerikleri TOROS çalışanlarından gelmiştir. Yazım hatası, imla hatası, hiçbir yerine dokunmadan aynen yayına alıyoruz.
Birinci mesaj aşağıda:
“...Toros Devlet Hastanesinde bir kesim varki 2 kişilik çalıştırılıyor diğer bir kesim varki öncekiler sessiz sedasız ve torpilsiz olduğu İçin onların çalışmaları neticesinde onların sırtından terinden emeğinden geçiniyor... Bir kesim hemşire var hep takip edin, onlar çalışır dün olduğu gibi bugünde hep aynı kişiler çalışır, bir kesim vardır, dün olduğu gibi bugünde gene hiç çalışmaz... Temizlik personelinde aynı, Güvenlik personelin de aynı bilgi işlemi de aynıdır. Bu yıllardır hep böyle. Size bir iki örnek verelim. Her tarafta hastalara hizmet veren Hemşirelerin canı çıkarken çamaşırhane de hemşirenin ne işi var? İl sağlık müdürlüğünden bir ekip gönderin o hemşirenin saat 09:00 da gelip bir kahve içip öğlen yemek yiyip 03:00. dede gittiğini kamera kayıtlarından tespit edin. ZORMU!!! Göreceklerdir zaten... Hemşirenin hangi görev yazısında çamaşırhanede çalışır yazar. Allahtan korkun hastalara bakan sağlıkçılar kan ter içinde kalırken, çamaşırhanede görevli olan hemşire, ancak Türkiye de Toros Devlette olur zaten. Flaş olayı söyliyeyim, çamaşır hanedeki deterjandan boşalan bidonları satıp parası ile çamaşır haneye çay şeker alan dünyada başka bir hastane yoktur herhalde. Bu hastanenin idarecileri sahi ne yapıyor güler misin ağlar mısın? Zaten çamaşır hanede, hastaneyi yönetenlerle dolu bazı personeller vardır... Hiç çalışmazlar. Çünkü talimat gelir, o bizim adamımız dokunmayın diye, yukarda da söyledim ya, Hastane değil, hababam sınıfı... İdarecinin gücü personeline yetmiyor, talimatla birilerini yatırıyorlar, birilerinin de sırtına bin ha bin... Temizlik personelleri garajda, çamaşırhanede, lobide gün boyu oturur çay kahve ve yemeğini yer gider... İdarecilere sorsanız ilk ağızlarını adaletten açarlar... Hemşirelerin bir kısmı aynı, laboratuvar teknisyenleri hep aynı kişiler çalışır.. Bir kesim vardır ana laboratuvar da yatar röntgen teknisyenlerinde hep aynı kişiler çekim yapar aynı kişiler nöbet tutar... Velhasıl burası Toros, fazla bir şey beklememek lazım.. İdare tarafında çalışan bir personel diyor ki, idarecilere çay kahve yetiştirmek için 10 kişi olsa yetmez... Akşama kadar çay kahve höpürdetiyorlar, gelsin kamera kayıtlarını incelsin görsünler diyor. Allah sonumuzu hayır etsin selamlar..” DEMİŞ...
İkinci mesaj ise çalışan doktor kardeşlerimizden. Okuyunca üzüldüm. Oku, yıllarını ver bir değerin olmasın.
“.. Arkadaş biz Toros çalışanı olarak sıfır dönerle karşı karşıyayız. Bildiğiniz üzere Şehir Hastanesi egitim arast. diye geçiyor çoğu... Ama egtim araşt yok neticede. Bu biliniyor. Ama orada döner katmerli. Bizim Toros da sıfır. Kurumlar arasi ayrimcilik ve haksizlik yapıyorlar (kurumlarin fatura ve borclari kiyaslandiginda sehir hastanesi daha kötü olmasina rağmen orada dr lara doner verildigi görülecektir. Bizim Torosda ise sıfır oldugu görülecektir. Bunun sorumlusu kim, biz doktorlar mı yönetim mi? Öncelikle hastane giderlerini oluşturan personel, semt polikliniği ve vb giderleri öğrenmemiz lazım, Hesap kitaplar neden şeffaf değil. Özellikle sabit döner miktarını nasıl düşürebiliriz, bizde görünüp müdürlükte çalışan kaç kişi var, zarar eden semt polikliniği hangisi bilelim. Ayıp ya, çalışanın sırtından çalışmayanı takdir etmek en büyük KUL HAKKIDIR. Duyuyoruz, Şehir hastanesinde performans sistemi ile hastane ortalamasını yakalayabilen hekim 11.000 TL alabilirken, Torosta ortalama alsanda ocak ayında sifir lira doner yatırıldı ? Ocak ayı en yüksek döner alınması gereken ay. İdare bu konuda yine sessiz ve umarsız. Bütün yeni açılan birimlerin Torosa bağlanması, gereksiz harcamalar, israf, siyasi baskılarla fazla sayida gereksiz yere stajyer alınması, Çalışan doktorları mağdur etti. Aynı işleri yapan hekimler farklı hastanede biri sifir alırken öbürü 11.000 TL alabiliyor. İnanailmaz. Bu nasıl olabilir? İdarecilerin beceriksizliğini biz çalışanlara fatura etmek doğru bir iş mi? Toros doktorlari genel olarak randevusuz hasta bakmıyor. Şimdilerde Başhekim bölümleri çağırıp daha çok çalışın artik çok ameliyat yapın para dağıtalım diye baskı yapıyor. Böyle şey ancak bizim bu Toros da olur. Ne yapalım yani, Topluca şehir hast geçici görev dilekçesi mi verelim... Aynı branş, sorumluluk aynı, en azından uzman hekim statüsü. Oradaki hekimler kamu personeli değil mi? Özel bir statüde mi çalışıyorlar??? Ciddi haksızlık bu. Hekimler arasındaki iş barisini da bozacak bir haksizlik...” DEMİŞ...
ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.
Baki Selam ve Dua ile.
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com
İlginizi Çekebilir
Evden çalışanlar, her gün '24 dakika daha fazla uyuyor'
İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre evden çalışan kişiler, ofise giden çalışanlardan 24 dakika daha fazla uyuyabiliyor.
Diyabet hastalığına fidan dikerek dikkat çektiler
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Tip 1 Diyabetliler Derneği tarafından Dünya Diyabet Günü kapsamında fidan dikim etkinliği düzenlendi.
Ölüdeniz’de yemek yiyen İngiliz genç, tepesine inen yamaç paraşütüyle ağır yaralandı
Fethiye’nin Ölüdeniz semtinde ailesiyle tatil yapan 15 yaşındaki Lily Nichol, öğle yemeği yediği sırada tepesine yamaç paraşütüyle inen bir pilot yüzünden ağır yaralandı.
Otizmde İyileşmenin yolu bağırsak temizliğinden geçiyor
Otizm iyileştirilebilir mi? Tıp çoğunlukla otizmi bir öğrenme problemi olarak görüp ömür boyu süreceğini iddia etse de, fonksiyonel yaklaşım otizmin bağırsak iltihabından kaynaklandığını düşünüyor. Türkiye’de Özel Eğitim Öğretmeni Emre Serge Özdemir’in de savunduğu ve uyguladığı yönteme göre, otizm bağırsak temizliği ve ardından etkileşim, oyun ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik özel eğitim uygulamalarıyla iyileştirilebiliyor.