ÇETKODER GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇALIŞKAN, DOLANDIRICILARINA KARŞI UYARDI
EKONOMİÇevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali Çalışkan, vatandaşları öncelikle Telefon dolandırıcılarına, sonrasında kapıdan satış ve sosyal medya tuzaklarına karşı uyardı.
Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali Çalışkan, “sizleri telefon ile arayıp, asker, polis olduğunu yada hakim savcı olduğunu söyleyerek, şu hesaba para yatır, bu hesaba para yatır diyenleri dikkate almayın. Yâda kullandığınız telefonu sorup, kaç yıldır kullanıyorsunuz, siz bu telefon ile yurt dışında şu kadar görüşme yapmışsınız, şu örgütle bağlantınız var gibi laflarla sizi korkutup tuzağa çekmek isteyen dolandırıcılar var. Çok dikkatli olun. Tuzaklara düşmeyin. Sizi arayan numarayı hemen Polise ve savcılığa bildirin. İki satır ifade vererek şikâyetçi olun. Piyasa sahtekâr tiple dolu. Özellikle sosyal medya hesapları ile vatsaptan yâda benzeri uygulamalardan insanlara mesaj atarak ağlarına düşürüyorlar. Gelen her linki tıklamayın. Emin olduğunuz tanıdığınız kişiler için bir şey söylemiyorum. Tanımadık, bilmedik numaralar için söylüyorum. Telefonunuzu, bilgisayarınızı ele geçirip sizi çok büyük sıkıntılara sokabilirler” dedi.
Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali Çalışkan, “TC kimlik numaranızı, e posta şifrelerinizi, e devlet şifrenizi kimseye vermeyin. Telefonunuzda ve bilgisayarınızda e devlet programı kayıtlıysa siz girer ve çıkarken şifrenizi kayıt altına almayın. Her seferinde size sorulsun, yazın ama sonra silin. Bilgisayarınızı açar açmaz e devlet kapınız, yâda sosyal medya hesabınız otomatik olarak açılmasın. Buna çok dikkat edin” dedi.
Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali Çalışkan, “kapıdan yapılan alış verişe de çok dikkat edin. Sahtekâr tipler özellikle yaşlı ve hasta insanları kendilerine hedef seçip, kapıda dolandırıyorlar. Hiçbir saplık aletini, ilacını, malzemesini ve ürünün kapıdan almayın. Eczane var. Medikal firmalar var. Bu işin uzmanı olan ehliyeti olan firmalar var. Siz gidemiyorsanız bir yakınınız aracılığı ile oralardan alın. Kapıya gelen satıcı kılığındaki dolandırıcılar size bir imza attırıp daha sonra yuvanıza ateş düşürecek, hayatınızı karartacak borç miktarları çıkarabilirler. Sahte senet imzalatabilirler” dedi.
İlginizi Çekebilir
Boşa çıktı dileklerin vay senin emeklerin
MBB sürekli ihaleye çıkar. Yürürlükte TASARRUF genelgeleri olmasına rağmen hiç çekinmeden yapılan alımları sizlere aktarıyoruz. Birbirine benzer alımlar ardı ardına yapılıyor. Özellikle Bilgi işlem dairesinin alımları toplu olarak bir bütün halinde çıkabilirken, ayrı ayrı çıkıyorlar. Üstelik tek teklifi yeterli görüp işleri vermeyi ihmal etmiyorlar. Geçen günler yaptığımız haberlerde adları geçen ihalelerden sonra işte yeni benzer üç ihale daha…
İYİ YÖNETİYORLAR….!!!
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, 2024/3135 İKN numaralı "GÜVENLİK BİLGİLERİ VE OLAY YÖNETİMİ LİSANS" işini ihaleye çıkar.
Pazarlık usulü 100 ihaleden 94'ü gizli yapıldı
Kamu İhale Kurumu 2024 Kamu Alımları İzleme Raporu’nu açıkladı. AKP iktidarının, özel davetle istediği ihaleyi istediği firmaya verme aracı haline getirdiği 21/b pazarlık usulü ile geçtiğimiz yıl 729 milyar liralık iş dağıtıldı...
MBB’NİN 27 MİLYONLUK BİLGİ İŞLEM İHALESİ
Biliyorsunuz yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut. Kamuda her alanda tasarrufa gidiliyor. Ancak Belediyelerde bu tasarruf konusu pek işlemiyor. İşte bir ihale daha… MBB’deki bu ihalenin detayları…