© Haberanaliz.net 2005

DİKER: GENEL AF TOPLUMU ÇOK RAHATLATIR

Araştırmacı Gazeteci Yazar, E.Hv.yrby, E.Milletvekili, Yolsuzlukla mücadele derneği kurucu genel başkanı Tevfik Diker, Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Göktaş’a önemli açıklamalarda bulundu.

Kendisini Ankara’da evinde ziyaret ettiğimiz Tevfik Diker, ülke gündemi ile ilgili çok önemli tespitler yaparken, bir yandan da gündemde bulunan GENEL AF konusunu irdeledi.

Tevfik Diker, “Gazete Pencere- PKK'nın lideri Abdullah Öcalan, PKK'nın kendini feshetmesi ve tüm grupların silahları bırakması gerektiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından “umut hakkı” konusunun gündeme geleceği konuşuldu. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yeni çözüm süreci kapsamında işaret ettiği "umut hakkı"nın Meclis'e geleceği iddia edildi. Serbestiyet'in haberine göre; TBMM’ye “umut hakkı”yla ilgili bir düzenleme gelecek. 'Umut hakkı' ile ilgili TBMM' ye gelecek yasa tasarısı veya teklifi Genel Af içermelidir. Toplumsal barış için olmazsa olmaz Genel Af' tır.PKK,' lı teröristler af edilirse kader mahkumları, hakaret, iftira davaları mahkumları af edilmezse kamu vicdanı sızlar. Cezaevleri tıklım tıklım dolu… Mahkemelerdeki dava yoğunluğu nedeniyle yeni mahkemeler kuruldu... Siyasi hükümlü ve tutukluların af edilmesinden korkmak yanlış olur. Cumhurbaşkanı ve AK PARTİ Genel Başkanı Erdoğan, genel af için gerekli adımı atmalı, 23 Nisan 2025 Ulusal Egemenlik bayram gününde uygulanacak genel af müjdesini vermelidir. Bir genel af toplumu çok rahatlatır. Ülke çok şey kazanır” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER