© Haberanaliz.net 2005

ERDOĞAN: “Bütün gayemiz; 85 milyonun tamamını Türkiye Yüzyılı hedefinde buluşturmaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9. Millî İrade İftar programında yaptığı konuşmada, “Bütün gayemiz; 1071 Malazgirt ruhu ve İstiklal Marşımızla billurlaşan kardeşlik manifestosuyla 85 milyonun tamamını Türkiye Yüzyılı hedefinde buluşturmaktır. Böylece yeni küresel sistemde Türkiye'nin hak ettiği yeri almasını ve bu millete yakışır şekilde temsil edilmesini sağlamaktır” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da bir otelde Millî İrade Platformu tarafından düzenlenen 9. Millî İrade İftarı programına katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, dünyada yeni bir küresel sistemin kurulduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece Asya'da, Avrupa'da, Amerika'da değil, hemen her yerde devletler, toplumu ve kamuyu güçlendirmek için yepyeni politikalar geliştiriyorlar. Ekonomiden ticarete, savunmadan nüfus oranına, her alanda insanlık yeni mücadele dönemine kendini hazırlamaya çalışıyor” dedi.

“Türkiye olarak biz de tüm imkânlarımızla yeni dönemin hazırlığı içindeyiz” sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yönetimde istikrarın kurumsallaştığı Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçişten, savunma sanayii alanında yaptığımız hamlelere, LGBT belası gibi aile kurumunu hedef alan sapkınlıklarla mücadele eden iç cephemizin güçlendirilmesi çabalarına, terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda atılan adımlardan, dış politikada kurduğumuz yeni denklemlere kadar çok geniş bir yelpazede bunun altyapısını oluşturuyoruz” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE NE ZAMAN KENDİSİNE BİÇİLEN KONUMA İTİRAZ ETSE, BAZI KİRLİ ODAKLAR TARAFINDAN HEDEFE KONULMUŞTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu süreçte ülkemizin kapasitesini takviye ederken, etnik mezhep kültür ayrımının derinleştiği sosyal fay hatlarını özellikle kapatmak istiyoruz. Bütün gayemiz; 1071 Malazgirt ruhu ve İstiklal Marşımızla billurlaşan kardeşlik manifestosuyla 85 milyonun tamamını Türkiye Yüzyılı hedefinde buluşturmaktır. Böylece yeni küresel sistemde Türkiye'nin hak ettiği yeri almasını ve bu millete yakışır şekilde temsil edilmesini sağlamaktır. Şimdi bakınız değerli kardeşler, Türkiye ne zaman kendisine biçilen konuma itiraz etse, kökü dışarıda bazı kirli odaklar tarafından hedefe konulmuştur. Türkiye ne zaman ezber bozan adımlar atma cesareti gösterse, birileri hemen düğmeye basmış, ülkemizin dikkatini dağıtmıştır. Cumhuriyet tarihinde buna defalarca şahit olduk. Sokak olaylarıyla bunu yaşadık. Sağ-sol Alevi-Sünni provokasyonlarıyla bunu yaşadık. Üniversite gençliğinin kışkırtılmasıyla bunu yaşadık. Demokrasimize yönelik gayrimeşru gelişimlerle bunu yaşadık.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER