G7’den Rusya’ya çağrı: Ateşkesi kabul et
SİYASETKanada'da toplanan G7 dışişleri bakanları, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne destek vererek Rusya'ya ateşkesi kabul etme çağrısında bulundu. Ortak bildiride ayrıca Gazze'de kalıcı ateşkes, İran'ın nükleer silah edinmemesi, Çin'in askeri yığınağı ve Suriye'deki sivillerin korunması gibi küresel konular ele alındı.
Kanada'da bir araya gelen G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, 2 gün süren toplantıların ardından Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne destek veren ve Rusya'yı ateşkesi kabul etmeye çağıran bir ortak bildiri yayımladı.
Kanada'da bir araya gelen G7 ülkelerinin dışişleri bakanları 2 gün süren toplantıların ardından ortak bildiri yayımladı. Kanada'nın Quebec kenti yakınlarındaki La Malbaie kasabasında bir araya gelen ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve İngiltere'nin dışişleri bakanları ile AB Yüksek Temsilcisinin katıldığı zirvenin ortak bildirisinde, Ukrayna'nın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğüne verilen destek bir kez daha teyit edildi.
İlginizi Çekebilir
'MHP Suriye'deki anlaşmayı tam ve kuvvetle destekliyor'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, partisinin HTŞ ile SDG arasında imzalanan anlaşmayı "tam ve kuvvetle desteklediğini" söyledi. Bahçeli'nin Öcalan'a yönelik "PKK'nın kurucu önderi" ifadesi hakkında da "Bu teknik bir gerçeklik. Bazı şeyleri Türkiye’nin aşması lazım" dedi.
Trump, Venezuela için "Yabancı Düşmanlar Yasası"nı devreye soktu
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela çetesi Tren de Aragua ile bağlantılı göçmenleri hızla sınır dışı edebilmek için savaş zamanı yetkisini devreye soktu. Hukukçular, bu kararın yasal tartışmalara yol açabileceğini belirtiyor.
ABD, Husilere yönelik saldırı başlattı!
Son dakika gelişmesine göre, ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu'na Yemen'deki Husi teröristlerine karşı kararlı ve güçlü bir askeri müdahale başlatmalarını emrettim." şeklinde açıklama yaptı.
Alaycı davrandım
Trump'ın Ukrayna-Rusya savaşını 24 saatte bitirme vaadi: Alaycı davrandım. ABD Başkanı Donald Trump, seçim döneminde verdiği Ukrayna-Rusya savaşını bir günde bitirme vaadi konusunda alaycı davrandığını söyledi.