"Hasta olursanız ceza alırsınız" denilen hastanede, 1 günde 30 sağlıkçı Kovid-19 oldu
SAĞLIKMersin Şehir Araştırma ve Eğitim Hastanesinde 1 günde 30 sağlık emekçisi Kovid-19'a yakalandı.
Sağlık emekçilerine, Kovid-19'a yakalanmaları durumunda haklarında soruşturma ve idari ceza verileceği belirtilen bir sözleşme imzalatılan Mersin Şehir Araştırma ve Eğitim Hastanesinde 1 günde 30 sağlık emekçisi koronavirüse (Kovid-19) yakalandı.
"YÜKÜMLÜLÜKTEN KAÇMAK İÇİN"
Mersin Şehir Hastanesinde çalışan SES Mersin Şubesi Kadın Sekreteri Filiz Çelebi, sözleşmenin 1 ay önce hastane yönetimi tarafından imzalatıldığını söyledi. Çelebi, sendika olarak bu sözleşmeye şerh düşerek imzaladıklarını belirtti. Şerhlerinde şehir hastaneleri kurulduğundan beri havalandırma sisteminin yeterli olmadığını, dışarıya açılan cam olmadığını belirttiklerini anlatan Çelebi “Havalandırma ne kadar sağlıklı bilgimiz yok. Filtrelerin belirli aralıklarla değişmesi gerekiyor ama bunu da bilmiyoruz. Artan iş yükünden dolayı sağlık emekçilerinin yeterince kendilerini koruyamadığı şerhini düştük” dedi. Şimdiye kadar sözleşme nedeniyle hakkında soruşturma açılan bir sağlık emekçisi olmadığı bilgisini veren Çelebi “Sağlık emekçileri olarak Kovid-19 meslek hastalığı olsun diye bastırıyoruz. Yıprandık, tükendik ölüyoruz diyoruz. Bu sözleşmeyi olası bir ölüm vakası olduğunda buna dair bir davada çıkacak yükümlülükten kaçış için yaptıklarını düşünüyorum” diye konuştu.
"BUNUN ADI MOBBİNGDİR"
Bu uygulamanın mobbing olduğunu zaten çok stresli ortamda çalıştıklarını, virüsü eve taşıma kaygısının yanında bir de hasta olursam ceza alır mıyım endişesi yarattığını anlatan Çelebi “Önceki gün şehir hastanesinde 30 sağlık emekçisinin testi pozitif çıktı ve apar topar nöbete çağrıldık” diye konuştu. Ayrıca ülke genelinde 3 ay içerisinde ikinci kez Kovid-19’a yakalanan sağlık çalışanlarının izin hakkı olmadığını yeni öğrendiklerini dile getiren Çelebi “Maske ve mesafe kuralıyla çalışmaya devam edecekmişiz. İkinci kez hastalığa yakalananların hastalığı daha ağır geçirdiğine dair veriler olmasına rağmen bu yapılıyor” dedi.
ARTAN VAKALAR RİSKİ BÜYÜTÜYOR
Mersin’de iki hastanenin kapatılarak şehir hastanesinin açıldığını hatırlatan Çelebi “Bu hastanelerden en az biri açılmalı. Çünkü aynı zamanda temiz hastane sorunu yaşanıyor. İldeki vaka sayılarında çok ciddi artış var. Hastaneler ve yoğun bakımlar tamamen doldu. Ben dün gece iki hastayı yoğun bakıma göndermek için sabaha kadar uğraştım. Sağlık Bakanı da 5 kat artış olan illerden birinin Mersin olduğunu söyledi. Bu yüzden sağlıkçıların da iş yükü artıyor. Zaten yetersiz personelle çalışıyoruz. Bu artan iş yükü bizim virüse yakalanma ihtimalimizi de artıyor” diye konuştu.
HABER KAYNAK: https://www.saglikpersoneli.com.tr/gundem/hasta-olursaniz-ceza-alirsiniz-denilen-hastanede-1-h11918.html?fbclid=IwAR0CHJB60S2Dr87lShgxXlPndC71_Gt3y8ijojFJozuzZ162JM6-YQ5wCNk
Personel Sağlık
İlginizi Çekebilir
Evden çalışanlar, her gün '24 dakika daha fazla uyuyor'
İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre evden çalışan kişiler, ofise giden çalışanlardan 24 dakika daha fazla uyuyabiliyor.
Diyabet hastalığına fidan dikerek dikkat çektiler
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Tip 1 Diyabetliler Derneği tarafından Dünya Diyabet Günü kapsamında fidan dikim etkinliği düzenlendi.
Ölüdeniz’de yemek yiyen İngiliz genç, tepesine inen yamaç paraşütüyle ağır yaralandı
Fethiye’nin Ölüdeniz semtinde ailesiyle tatil yapan 15 yaşındaki Lily Nichol, öğle yemeği yediği sırada tepesine yamaç paraşütüyle inen bir pilot yüzünden ağır yaralandı.
Otizmde İyileşmenin yolu bağırsak temizliğinden geçiyor
Otizm iyileştirilebilir mi? Tıp çoğunlukla otizmi bir öğrenme problemi olarak görüp ömür boyu süreceğini iddia etse de, fonksiyonel yaklaşım otizmin bağırsak iltihabından kaynaklandığını düşünüyor. Türkiye’de Özel Eğitim Öğretmeni Emre Serge Özdemir’in de savunduğu ve uyguladığı yönteme göre, otizm bağırsak temizliği ve ardından etkileşim, oyun ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik özel eğitim uygulamalarıyla iyileştirilebiliyor.