HASTANEYE ACİL OLARAK EK BİNA YAPILMALI!..
SAĞLIKsilifkesesimiz.com dikkat çekici bir haber paylaştı.
Bölge hastanesi niyeti ile yapılan ancak Akkuyu başta olmak üzere sanayi alanlarının bölgede fazlalaşması nedeni ile büyük bir göç nüfusu alan Silifke’ye, 230 yataklı Silifke Devlet Hastanesi artık yeterli gelmiyor. Yeni cihazlar ve doktorlar gelmiş olsa da oda sayılarının azlığı sorunları da beraberinde getiriyor.
Silifke Devlet Hastanesi, Silifke’nin mevcut durumunu kaldıramaz duruma geldi. Acilen bir ek bina yapılarak, hastanenin büyütülmesi ve yatak sayısının artırılması için el birliği ile çalışılması gerekiyor.
Son dönemlerde doktor sayısındaki eksikler tamamlanırken, sadece Silifke için değil bölge için de çok önemli olan anjio cihazının kurulması ile birlikte hastanedeki yoğunluk iki katına çıktı.
SİLİFKE DEVLET HASTANESİ BÜYÜMELİ
Özveri ile çalışan Başhekim Ali Güngör, tüm hekimler, idari kadro ve hastane personeli yine de hastanenin imkanlarını yetiştiremiyorlar. Hastane, “Benim büyümem lazım” diyor. Bunun için ise gerekli olan el birliği yaparak, siyasi, bürokrat ve seçilmişler, gerekli desteği vermelidirler.
Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Güngör, hastanede birçok eksiği yardım severlerin desteği ile tamamladıklarını ancak hastanenin yoğun hasta trafiğini kaldıramaması nedeni ile sorunlar yaşadıklarını dile getirdi.
Başhekim Güngör, “ Sürekli nüfusu artan bir Silifke var. Akkuyu başlı başına bir nüfus. Önümüzdeki süreçte limanın tam olarak faaliyete geçmesi ile birlikte yine ciddi nüfus artışları olacak. Hastanemiz, artan nüfusa göre geri kalmakta, gerekli olan hizmetlerin verilmesinde aksamalar yaşanmaktadır.
Her ne kadar hastanemizdeki pratisyen ve uzman hekim sayılarını iki katına çıkarttıysak, makine ve cihaz sayısını arttırdıysak da hastanemizin oda sayısının az olması, hizmetlerimizi sınırlandırmaktadır. Hastanemize ek bina yapılması halinde hastanemiz sınıf yükselmesi yaşayacak ve ek dalların da hastanemizde açılması mümkün olacaktır” diyerek, Silifke Devlet Hastanesinin mevcut binasına ek yapılmasının gerekli olduğunu vurguladı.
TEŞEKKÜR
Silifke Devlet Hastanesine cihazların alınmasında katkı sağlayan kurum, kuruluş ve şahıslara da teşekkür eden Başhekim Güngör, “Altı ay gibi kısa bir zamanda 500 civarında acil hastaya anjio yapılarak, hayatlarının idamesi sağlanmakla birlikte, diğer ilçelere de hizmet verilmektedir.
Bu ayın içerisinde de koroner yoğun bakım ünitemiz hizmete girecek. Silifke’miz için gerekli olan bu ünite ile birçok hastamız, Silifke dışına gitmeden hastanemizde şifa bulacak.
Anjio cihazının ve diğer cihazların alınmasında katkılarını esirgemeyen Özatın firmasına, Ertan Cüceloğlu, Rahmi Gül ve İsmet Işık’a teşekkür ederiz” dedi.
haber ve kaynak: sadık civelek
https://www.silifkesesimiz.com/hastaneye-acil-olarak-ek-bina-yapilmali-7932-haberi
İlginizi Çekebilir
Aile hekimleri neden iş bırakıyor, yeni yönetmelik neden eleştiriliyor?
Fundanur Öztürk - Ankara, BBC Türkçe
Astım atağına karşı 50 yıl sonra ilk kez yeni bir tedavi yöntemi keşfedildi
Araştırmacılar 50 yılın ardından ilk kez astım ataklarına karşı yeni bir tedavi yöntemi bulduklarını açıkladı.
Evden çalışanlar, her gün '24 dakika daha fazla uyuyor'
İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre evden çalışan kişiler, ofise giden çalışanlardan 24 dakika daha fazla uyuyabiliyor.
Diyabet hastalığına fidan dikerek dikkat çektiler
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Tip 1 Diyabetliler Derneği tarafından Dünya Diyabet Günü kapsamında fidan dikim etkinliği düzenlendi.