© Haberanaliz 2023

Hayaldi Gerçek Oldu: 400 Yeni İcra Müdürü Geliyor!

CHP 27. Dönem Milletvekili Gürsel Tekin, Adalet Bakanlığı'nın 400 yeni icra müdürü ve müdür yardımcısı alacağı açıklamasına sert tepki gösterdi. Tekin, "Hacizlere yetişemeyen iktidar 400 yeni icra müdürü alacakmış. Hayaldi gerçek oldu. Vatandaşın battığının ilanı resmen yapılmış oldu," dedi.

Tekin, yazılı açıklamasında: "Çat Kapı İcra Dönemi Kapanıyor" sloganıyla müjdelenen dönem, yerini icra ordusunun genişlemesine bırakıyor. Bu durum, vatandaşların borç sarmalındaki durumunu çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.

Rakamlar ortada, 2024'ün ilk yedi ayında, geçen yılın aynı dönemine göre %41'lik bir artışla, yasal takibe düşen kişi sayısı 1 milyon 63 bine ulaştı. Bu, günde ortalama 5.000'den fazla kişinin icralık olduğu anlamına geliyor. Kredi kartı borçları konusunda tablo daha da vahim: 2023'te 461 bin olan yasal takipteki kişi sayısı, 2024'ün ilk 7 ayında 784 bine fırladı. Bireysel kredi borçlularında da benzer bir artış göze çarpıyor. 2023'ün ilk 7 ayında 486 bin olan sayı, bu yıl 642 bine yükseldi.

Merkez Bankası'nın Finansal İstikrar Raporu, varlık yönetim şirketlerinin elinde 47 milyar liralık batık tüketici kredisi alacağı olduğunu gösteriyor. Vatandaşların toplam icralık kredi borcu, faizler ve icra masrafları hariç, 131 milyar liraya dayanmış durumda.

Kredi kartlarına borcu olmayan kimse kalmadı. Bu veriler ışığında, 400 yeni icra müdürü alımı, vatandaşın borcunu ödeyememesinin resmi bir kabulü gibi görünüyor. "Hayaldi, gerçek oldu" sloganı, ne yazık ki borç batağında çırpınan milyonlarca vatandaş için acı bir gerçeğe dönüşmüş durumda. Yeni icra müdürlerinin alınması, sorunun çözümünden ziyade sonuçlarıyla mücadele edildiğinin bir göstergesi olarak önümüzde duruyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER