© Haberanaliz.net 2005

İHALEMİZ TARSUSİ OLMUŞ!!!

Sürekli yazıyor ve ilgililerini uyarıyoruz. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut… Biliyorsunuz, Ekonomik gidişatımız belli… BELEDİYELERİN mali durumları belli… Ancak HALEN MİLYONLUK ALIMLARI PAZARLIK USULÜ İLE YAPIYORLAR. Tüyü bitmedik yetimin hakkı, şehidin hakkı olan BEYTÜLMALDAN yapılan ihaleler ve alımlar bunlar. Bu alımlar AÇIK yapılsa olmaz mı?! Neden Pazarlıklı alım ve doğrudan temin metotları tercih ediliyor?! Halkçı belediyecilik, sosyal belediyecilik anlayışı bu mu?!

İşte TARSUS BELEDİYESİ’NİN ALIMI İLE İLGİLİ ihale haberimizin detayları:

2024/1306483 İHALE KAYIT NUMARALI, "Çeşitli Kamyon ve İş Makinesi Çalıştırılması" işinı 04.10.2024 günü Pazarlık (MD 21 B) maddesine göre alıma çıkar.

Pazarlık (MD 21 B) maddesi ne idi?: “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.”

Bu iş için, idare, gizli olarak kimsenin bilmemesi gereken yaklaşık maliyeti, 24.600.000,00 TRY olarak belirler.

İşin süresi ise: 10.10.2024 - 31.12.2024 tarihleri arası.

Bu iş için 3 kişi dosyaya bakar, 2 kişi teklif atar bir kişide iş kalır.

O bir kişi ile idare 23.760.000,00 TRY bedel ile 10.10.2024 günü KDV hariç sözleşme imzalar, işi verir.

İşi alan Firma: BUĞRA ORGANİZASYON OTOMOTİV YEMEKÇİLİK TEMİZLİK BİLGİSAYAR İNŞAAT TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (İLHAN DEMİR- MERSİN)

İdarenin gizli olarak belirlediği ve kimsenin bilemeyeceği yaklaşık maliyet ne idi: 24.600.000,00 TRY

İşi alan firma ne teklif atmış: 23.760.000,00 TRY

Aradaki fark ne?: 840.000,00 TRY

Kaça almışlar?: 23.760.000,00 TRY

Yani 24 Milyon , eski para ile 24 Trilyona yakın.

Daha bu rakam içinde kdv yok. Onu da eklerseniz rakam uçuşa geçiyor.....

Yaklaşık maliyeti nasılda tahmin etmişler ve bilmişler mübarek, acık altında teklif ile işi almışlar.

Yine yaklaşık maliyeti belirlerken teklif alınan firmalar işe de (ihalede) teklif atmışlar mı, atmışlar ise ne teklif vermişler bunun incelenmesi gerekir.

Neden hep pazarlık, niçin AÇIK ihale değil?!

İdareler, 4734 Sayılı Kanuna göre yapılacak ihalelerde; saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur.

Beytülmal dediğimiz tüysüz yetimin ve şehidin hakkı olan kasadan yapılan harcama bunlar.

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 

İlginizi Çekebilir

İYİ AKTARMIŞLAR?!!!

Mersin’in BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ile ilgili geçmiş DÖNEMLERDE DE çok sayıda benzer haber yapmıştık. O günden bu güne değişen bir şey olmamış, yine milyonluk alım ve yine pazarlıklı alım olarak gerçekleştirmişler. Sürekli yazıyor ve ilgililerini uyarıyoruz. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut… Biliyorsunuz, Ekonomik gidişatımız belli… BELEDİYELERİN mali durumları belli… Ancak HALEN MİLYONLUK ALIMLARI PAZARLIK USULÜ İLE YAPIYORLAR. Tüyü bitmedik yetimin hakkı, şehidin hakkı olan BEYTÜLMALDAN yapılan ihaleler ve alımlar bunlar. Bu alımlar AÇIK yapılsa olmaz mı?! Neden Pazarlıklı alım ve doğrudan temin metotları tercih ediliyor?! Halkçı belediyecilik, sosyal belediyecilik anlayışı bu mu?! İhale işinin adı: “Belediye Atıklarının Katı Atık Aktarma İstasyonlarından Düzenli Depolama Tesislerine Taşınması Ve Aktarma İstasyonlarının İşletilmesi Hizmet Alım İşi” olduğu için haber başlığında İYİ AKTARMIŞLAR dedik…

Silifke’nin yoğurdu bu ihaleyi kim doğurdu?!

Mersin’in SİLİFKE ilçesi Belediyesi ile ilgili geçmiş yönetim ile ilgili çok sayıda benzer haber yapmıştık. Yönetim el değiştirmiş ama zihniyet değişmemiş, O günden bu güne değişen bir şey olmamış, yine milyonluk alım ve yine pazarlıklı alım olarak gerçekleştirmişler. Sürekli yazıyor ve ilgililerini uyarıyoruz. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut… Biliyorsunuz, Ekonomik gidişatımız belli… BELEDİYELERİN mali durumları belli… Ancak HALEN MİLYONLUK ALIMLARI PAZARLIK USULÜ İLE YAPIYORLAR. Tüyü bitmedik yetimin hakkı, şehidin hakkı olan BEYTÜLMALDAN yapılan ihaleler ve alımlar bunlar. Bu alımlar AÇIK yapılsa olmaz mı?! Neden Pazarlıklı alım ve doğrudan temin metotları tercih ediliyor?! Halkçı belediyecilik, sosyal belediyecilik anlayışı bu mu?!

TOROSLARDA “TANTİRİTİNTON” DÖNEMİ…

Mersin’in TOROSLAR ilçesi Belediyesi ile ilgili benzer bir haberimizi “NİYE AÇIK DEĞİL PAZARLIK ALIM?” başlığı ile 8.Temmuz.2024 günü sizlere duyurmuştuk. O günden bu güne değişen olmamış, yine milyonluk alım ve yine pazarlıklı alım olarak gerçekleştirmişler. Sürekli yazıyor ve ilgililerini uyarıyoruz. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut… Biliyorsunuz, Ekonomik gidişatımız belli… BELEDİYELERİN mali durumları belli… Ancak HALEN MİLYONLUK ALIMLARI PAZARLIK USULÜ İLE YAPIYORLAR. Tüyü bitmedik yetimin hakkı, şehidin hakkı olan BEYTÜLMALDAN yapılan ihaleler ve alımlar bunlar. Bu alımlar AÇIK yapılsa olmaz mı?! Neden Pazarlıklı alım ve doğrudan temin metotları tercih ediliyor?! Halkçı belediyecilik, sosyal belediyecilik anlayışı bu mu?!

Vay, Vay, Vay, Vay TOSİNO!!!

Dünkü haberimizde “yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut… Ekonomik gidişat belli… MBB’nin mali durumu belli. Ancak HALEN MİLYONLUK ALIMLARI PAZARLIK İLE YAPIYORLAR. Tüyü bitmedik yetimin hakkı, şehidin hakkı olan BEYTÜLMALDAN yapılan ihalelere bakın” demiştik. Bakın bu gün çok daha büyük rakamların PAZARLIKLA alındığını göreceksiniz. İşte detaylar:

TÜM HABERLER