İstanbul'da gözaltına alınan 206 kişiye tutuklama talebi
GÜNDEMİBB Başkanı İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından İstanbul’da düzenlenen protestolarda gözaltına alınan 206 kişi, savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından Saraçhane başta olmak üzere çeşitli bölgelerde düzenlenen protestolarda gözaltına alınanlardan 206 kişi, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
Protestolar sırasında “kamu düzenini bozmak”, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılmak”, “görevli memura mukavemet” gibi suçlamalarla gözaltına alınan kişilerin ifadeleri tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, savcılık sorgularının ardından 206 kişi için tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk işlemi yapıldı.
Öte yandan, tutuklama talebiyle sevk edilen kişilerin büyük çoğunluğunun Saraçhane ve çevresinde gerçekleştirilen gösteriler sırasında gözaltına alındığı öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise protestolar sırasında yaşanan olaylara ilişkin görüntüleri incelemeye devam ediyor.
İlginizi Çekebilir
ÇETKODER’DEN DELİKTAŞ’A ONUR BELGESİ
Kısa adı ÇETKODER olan ve yurt geneli 68 bin gönüllüsü olan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Merkezince, Mersin’in tanınmış ve sevilen siması Eğitim camiasının yüz aklarından, Mersin Ticaret Lisesi’nin duayen (Emekli) hocalarından MEHMET ALİ DELİKTAŞ’a çevre ve tüketici dostu onur belgesi verildi.
Brezilya'nın eski devlet başkanı Bolsonaro'ya 'darbe' suçlamasıyla ceza davası
Brezilya Federal Yüksek Mahkemesi, eski Devlet Başkanı Bolsonaro hakkında mevcut Devlet Başkanı Lula da Silva hükümetine karşı darbe girişiminde bulunduğu suçlamasıyla ceza davası açılmasına onay verdi.
AB'den, ABD'nin yüzde 25 gümrük vergisi uygulama kararına tepki
AB, ABD'nin otomobil ithalatına yüzde 25 gümrük vergisi uygulama kararına tepki gösterdi.
Çin-Tayvan gerilimi Japonya’yı harekete geçirdi..
Çin-Tayvan gerilimi Japonya’yı harekete geçirdi: Yetkililer binlerce kişilik tahliye planı hazırlıyor. Çin ile Tayvan arasında son dönemde artan gerginlik, Japonya’yı harekete geçirdi. Yetkililer, olası bir saldırı halinde, Tayvan’a yakın Okinawa'nın tahliye edilmesi için bir plan üzerinde çalıştıklarını duyurdu.