MERSİN DEMOKRAT PARTİ EVLERE ŞENLİK ÇALIŞMASINI SÜRDÜRÜYOR
SİYASETSon 3 yıl içinde 3 il başkanı değiştiren Mersin Demokrat Partide eski tas eski hamam misali, çalışanda yok, çalıştıranda. Teşkilatların çoğu kapalı. Önemli ilçelerin halen kapıları açık değil, halen kendi ilçelerinde bir hizmet çatıları ve asılı levhaları bulunmuyor. Üstelik Gayrimenkul zengini partinin çok yerde kira derdi de yok. Kendi mülkü. Ancak partiye gönül vermiş insanlar orada olmayınca kapalı kapılar açılamıyor.
Mersin’de Tural Kadızade’den sonra başlayan süreçte, il başkanlığına ataması yapılan HÜSEYİN KARAGÖZ, bir müddet sonra ondan vazgeçip yerine HASAN ŞIHMAN, derken ondan vazgeçilip yerine ZİYA ERDOĞAN, onun da çalışmalarından memnun olmayan genel merkez bu kez HALİL YALIN’ı atadı. 3 yılda 4 başkan eskitti Ama işler yine rayına oturmadı. Partinin gerçek sahiplerinin dışarıda kaldığı ve dikkate alınmadığı DP’de, yerel seçimlerin yaklaşmasına, zaman kalmamasına rağmen halen merkezde bulunan birçok il nüfusundan nüfusu büyük olan ilçelerin teşkilat hizmet yerleri yok, kapıları açık değil. Üstelik 4 yıldır ilçe başkan ve yöneticileri kâğıt üstünde varlar, fiiliyatta ise tabela asarak kendi ilçelerinde yoklar. Halil Yalın bu işe düzeltecek, partiyi canlandıracak diyerek getirenler, HALİL YALIN’ın da2 aydır bir şeyler yapamadığını gördüler. Halil Yalın’ın DYP, DP olmadan önce Demirel’in cumhurbaşkanı olması Çiller’in gelmesi ile Cindoruk ve ekibinin partiden ayrılıp yeni bir parti kurması, o partiye şemsiye arması verdiklerinden dolayı da şemsiye partisi olarak anıldığı partiye geçiş yapıp kurucular arasında yer almıştı. Halil Yalın’ın bu nedenle parti tabanında siyaseten inandırıcılığının olmadığı bildiriliyor.
DYP- ANAP birleşmesi ile adı DP olan Demokrat Partinin gerçek sahibi ve esas partili büyükleri, “kimse bu il yönetimine sıcak bakmıyor. Zati il başkanı gelmeden evvel alınan son yönetimin içinde idi. Ondan evvel de Kadızade’nin yönetiminde idi. O dönemde faydası olmadı, şimdi mi olacak. Ne değişecek. Ayrıca kendisinden önceki yönetimlerde yer alan çok isimde yine listede. Bu isimler bu partiyi ayağa kaldıramaz” demekteler.
PARTİ MERSİN DE NE DURUMDA?
Ziya Erdoğan’ın gidişi ve Halil Yalın’ın gelişi ile birikmiş 7 aylık elektrik borcu vardı. Biz konuyu aşağıdaki linklerde haber yapmıştık.
https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-parti-elektrik-parasini-odemedi-borc-birikti-18845
Halil Yalın geldikten sonra Elektriği kesmeye gelen Enerjisa ekibine, “durun daha geleli bir gün oldu, bekleyin yönetimi toplayıp gereğini yapacağım” demesi üzerine giden ekip, Halil Yalın göreve başladıktan 1 ay sonra tekrar gelip, “aboneliği iptal ettirmişler, sizin yeniden abone olmanız lazım, yoksa kaçak işlemi yapacağız” deyince aynı gün apar topar abone olarak elektriği açtırmışlar. Bu arada birikmiş 7 aylık elektrik faturasını ise abonesi üzerine olan eski il başkanı HÜSEYİN KARAGÖZ’ün ödediği ortaya çıktı. Adam görevden gideli 2 yıl olmuş halen ödeyin mesajları ona gelince, bakmış ki olacak gibi değil, gidip borcu kapatıp aboneyi iptal ettirmiş. Bunlar yeniden abone olmuşlar. Yani işin aslı, kalan elektrik borcunu bunlar değil, Hasan Şıhman öncesi başkan olan Hüseyin Karagöz kapatmış.
2020 sayımına göre Mersin’deki en büyük ilçelerden biri olan TARSUS ilçemizin nüfusu, 346.715 tir. 174.617 kişisi erkek, 172.098 ‘i ise kadındır. Buranın ilçe binası da kapalı... İlçe başkanı KEMAL AKER kendi sigorta acentesinde oturuyor, parti levhası astıkları yer hiç açılmıyor, gelen yok giden yok. 3 yıldır partiye kayıt yapılan tek bir kişi yok.
TOROSLAR ilçemizin nüfusu, 310.606 dır. 155.881 kişisi erkek, 154.725 ‘i ise kadındır. Buranın ilçe başkanı yapılan kişi MURAT KARAYUMAK, kağıt üstünde bir başkan. Yönetimini toplayamıyor. Göreve geldiği günden bu yana neredeyse 3 yıl oldu, merkezde bulunan ana ilçelerden biri olan bu yerde parti hizmet binasını açmadı, açamadı. Adı ilçe başkanı. Tabelası yok, hizmet binası yok. Ama kartviziti var. Göreve geldiği andan itibaren partiye kayıt yaptığı tek bir vatandaş yok.
Merkezdeki YENİŞEHİR ilçemizin nüfusu, 268.776 dır. 129.859 kişisi erkek, 138.937 ‘i ise kadındır. Buranın ilçe başkanı yapılan kişi ERTAN TEKİN, kâğıt üstünde bir başkan. Oda Yönetimini toplayamıyor. Göreve geldiği günden bu yana neredeyse 3 yıl oldu, (bu arada atama ile 2 başkan değiştirdiler) merkezde bulunan ana ilçelerden biri olan bu yerde parti hizmet binasını açmadı. Adı ilçe başkanı. Tabelası yok, hizmet binası yok. Ama bununda kartviziti var. Göreve geldiği andan itibaren partiye kayıt yaptığı tek bir vatandaş yok.
Merkezdeki AKDENİZ ilçemizin nüfusu, 259.381 dir. 131.889 kişisi erkek, 127.492 ‘si ise kadındır. Buranın ilçe başkanı yapılan kişi PINAR SU POLAT, kâğıt üstünde bir başkan. Oda Yönetimini toplayamıyor. Göreve geldiği günden bu yana neredeyse 3 yıl oldu, merkezde bulunan ana ilçelerden biri olan bu yerde parti hizmet binasını açmadı. Adı ilçe başkanı. Tabelası yok, hizmet binası yok. Ama bununda kartviziti var. Göreve geldiği andan itibaren partiye kayıt yaptığı tek bir vatandaş yok. (sözde yeni il başkanı buraya yeni atama yapmış, genel başkan ret etmiş)
Merkezdeki MEZİTLİ ilçemizin nüfusu, 210.538 dir. 103.343 kişisi erkek, 108.195 ‘i ise kadındır. Buranın ilçe başkanı yapılan kişi, ELMAS DURMA, kâğıt üstünde bir başkan. Oda Yönetimini toplayamıyor. Göreve geldiği günden bu yana neredeyse 3 yıl oldu, (bu arada atama ile 2 başkan değiştirdiler) merkezde bulunan ana ilçelerden biri olan bu yerde parti hizmet binasını açmadı. Adı ilçe başkanı. Tabelası yok, hizmet binası yok. Ama bununda kartviziti var. Göreve geldiği andan itibaren partiye kayıt yaptığı tek bir vatandaş yok.
63.269 nüfuslu MUT ilçesi 5 yıldır kapalı, teşkilatı bir türlü oluşturamadılar.Bu ilçe bir türlü açılamadı. Bir iki kez atama yapıldı, halen bir hizmet binası ve çalışan teşkilat yok.
26.947 nüfuslu BOZYAZI ilçesi 4 yıldır kapalı, PARTİ BİNASI MÜLK, ANAP’tan geçme bina. Binanın yapımcı kooperatife borcu var, ödenmiyor. Teşkilatı oluşturup kapıyı bir türlü açamadılar. İşte koperatife olan 2021 de ki borç miktarı. Şu an bu borç ödenmediği için daha da arttı...
25.296 nüfuslu GÜLNAR ilçesi 5 yıldır kapalı. Parti binası mülk. 2 katlı bina. Kentin göbeğinde. Bakımsızlıktan dökülüyor. ANAP’tan geçme bina. Teşkilatı oluşturup kapıyı bir türlü açamadılar. Parti binası kapalı içindeki eşyaların hali aşağıda... (sözde buraya yeni atama yapmışlar)
11.289 nüfuslu AYDINCIK ilçesi 5 yıldır kapalı. Partiyi kuracak ilçe başkanı ve yönetimi bulamıyorlar. Çünkü çaba sarf etmiyorlar.
8225 nüfuslu ÇAMLIYAYLA ilçesi, kirasını ödeyemediği için belediyeye borçlandı. Belediye tahliye edip eşyalarını sokağa attı. Biz haber yaptık, o yerli olmadılar. Halen kira borcu ödenmedi. O yerde MEMLEKET partisi tabela asıp hizmete başladı. Partinin tabelası da yok, demirbaş eşyaları da yok, başkanı da yok, 3 yıldır görmezden geliyorlar. İşte oranın devir teslim tutanağı..
125.173 nüfuslu SİLİFKE ilçesinin binası parti mülkü. Çok muhteşem bir yerde... Büyük. Kâğıt üstünde başkanı var, kapısını açıp millete buyur gel diyen yok. Bina ANAP’tan geçme. Ama gelen giden yok, çalışan bir teşkilat yok,Göreve geldikleri andan itibaren partiye kayıt yaptıkları tek bir vatandaş yok.
144.548 nüfuslu ERDEMLİ ilçesinde de durum farklı değil. Kâğıt üstünde kongre ile bir başkan seçilmiş, kendi iş yerinden parti yönetiyor, ha var, ha yok. Göreve geldiği andan itibaren partiye kayıt yaptığı tek bir vatandaş yok.
MERKEZDEKİ YENİ MAHALLE BEŞYOL CİVARINDA MÜLKÜYETİ ANAP’TAN DP’YE GEÇEN VE HÜSEYİN KARAGÖZ DÖNEMİNDE BOŞALTILARAK ANAHTARI GENEL MERKEZE TESLİM EDİLEN 250 M2 LİK SÜPER YER İSE 2 YILDIR BOMBOŞ DURUYORDU. ÇEKİLEN RESİM AŞAĞIDA...
Burayı, kiraya mı verdiniz? Kiraya verdiyseniz kim verdi? Kaç paraya kiraya verdiniz? Parayı kim aldı? Kime, nereye kiraya verdiniz? Bu işten kimin haberi varsa açıklasın!!! Siz merkezde bulunan 4 ilçenin kapısını açamadığınız gibi, burayı AKDENİZ ilçe yapabilecekken oraya da tahsis etmiyorsunuz, şu görüntüye bakar mısınız? Burası ne oldu böyle?!!!
KURUCU DP’LİLER KIZGIN, BAKIN NASIL SESLENİYORLAR
HABERANALİZ KURUCUSU GÖKTAŞ, DP İL BAŞKANI HALİL YALIN'I NEZAKETEN MAKAMINDA ZİYARET ETMİŞTİ
Demokrat Parti il başkanlığına ataması yapılan Halil Yalın'ı nezaketen ziyaret eden Araştırmacı Gazeteci Yazar- iktisatçı Mustafa Göktaş, Yalın'a, yeni görevinde kendisine başarılar diledi. Demokrat parti Mersin il başkanılığına ataması yapılan Halil Yalın'ı yönetim kurulu toplantısı sırasında ziyeret eden Göktaş, "Başkanım Allah kolaylık versin. Çok zor zamanda çok zor bir göreve geldiniz. Zorunuz kolay kılınsın.Siyaseti çirkin eller yapıyor. İnşaallah siz bu çirkinliğe son veririsiniz. Halkın umudu olursunuz" demiş, DP il başkanı Yalın ise, "Bu partiye emeğin para ile pul ile ölçülemez. Çok büyük hizmetlerin oldu. Bir döneme imza attın. Seni burada görmek onurunu yaşadık. İyi ki varsın" demişti.
PARTİNİN YENİ İL YÖNETİM KURULU HALİL YALIN BAŞKANLIĞINDA 2 AY ÖNCE OLUŞMUŞTU. BAŞKAN VE LİSTESİ AŞAĞIDA
YALIN GELDİKTEN SONRA PARTİYE KAÇ ÜYE KAYDI YAPTI?
İl başkanlığına ataması yapılan Halil Yalın'ın Göereve geldiği andan itibaren, başta yönetimi olmak üzere partiye kayıt yaptığı kaç üye mevcut? Sayısını, üye numarası ve yönetim kurulu kararı ile açıklarmısınız?
Ayrıca, Hüseyin Karagöz'den sonra, yerine gelen HASAN ŞIHMAN- ZİYA ERDOĞAN döneminde yönetim kurulu kararı ile kayda geçen ve üye yapılan kaç kişi var açıklarmısınız?
VARSA AÇIKLARLAR, BİZDE YAYINLARIZ.
İlginizi Çekebilir
MİLLİ MERKEZDEN AÇIKLAMA: TEĞMENLERİMİZE DOKUNMA
MİLLİ MERKEZ YAZILI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI: TEĞMENLERİMİZE DOKUNMA
KARACA: DAİMİ GÜNDEMİMİZ ÇOCUK
TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü açıklamasında; çocukların sınıfsal eşitsizlikler ve savaşların insafına terk edildiğini söyleyerek siyasi iktidarın taahhütlerini yerine getirmesi çağrısında bulundu.
BİZLER AÇISINDAN UTANÇTIR!
CHP Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu Üyesi Av. Mahmut Tanal, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.
Gürer: “Niğde’de sağlık yatırımları neden tamamlanmıyor?”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde sağlık alanında yaşanan sorunları ve alınması gereken önlemleri gündeme getirdi. Gürer, gıda güvenliği, su kirliliği, meslek hastalıkları ve Niğde’deki sağlık yatırımlarındaki aksaklıkları kapsamlı bir şekilde değerlendirdi.