Mersin'de sağlık çalışanları dertli
SAĞLIKMersin’de sağlık çalışanları, 29 Mayıs 2015’te Samsun’da görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Doktor Kamil Furtun’u andı.
Mersin Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen Mersin Tabip Odası, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Mersin Aile Hekimleri Derneği ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri, geçen yıl 29 Mayıs’ta görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun’u andı. Sağlık çalışanlarına CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da destek verdi.
Atıcı, burada yaptığı açıklamada, sağlıkta şiddetin her geçen gün arttığını ifade ederek, “Keşke bugün bu toplantıyı yapmak zorunda kalmasaydık. Bu etkinliği yapmaktaki amacımız, sağlık çalışanlarına yönelik giderek artan şiddeti gündeme getirmek ve çözüm önerileri bulmak istemeyen siyasetçileri biraz uyarmaktır. Şiddet kimden gelirse gelsin, her kime uygulanırsa uygulansın lanetliyoruz. Şiddetin dini, mezhebi olmaz. Şiddetin siyasi görüşü, sosyal görüşü olmaz. Şiddetin herhangi bir felsefi boyutu da olmaz. Bu nedenle hangi yöntemle olursa olsun şiddet uygulayanların tamamını lanetliyoruz. Hele ki kendilerine şifa vermek üzere gece gündüz çalışan doktorlara, hemşirelere, teknisyenlere, sağlık çalışanlarının tümüne uzanan bütün ellerin kırılmasını istiyoruz” dedi.
“BU KONU HİÇBİR PARTİNİN TEK BAŞINA ÜSTLENECEĞİ BİR KONU DEĞİLDİR”
Şiddet uygulayanların kendi kendine bunu yapmadığını belirten Atıcı, “Bu eller bilinçli bir politikadan güç alarak bizlere şiddet uyguluyorlar. Bu politikaları masaya yatırdığımız geçen dönemde çok önemli kararlar almıştık Mecliste. 4 siyasi partinin de bir araya gelerek oy birliğiyle kabul ettiği şiddeti önleyici paketten bir tanesi bile hayata geçirilmedi. Onun üzerinden çok uzun zaman geçmeden yine birçok sağlıkçı yaşamını yitirdi. Bu konu hiçbir partinin tek başına üstleneceği bir konu değildir. Bu konu yüreğinde insanlık olan ve şiddete gerçekten karşı olan bütün partilerin üzerinde ve ortak akılla çözüme ulaştırılması gereken bir sorundur. İnşallah bundan sonra uyardığımız yetkililer daha duyarlı bir dil kullanırlar. Sağlık gerçekten sadece halka yönelik, halk için olur. Umarım sağlığı sunan insanlara yeni, kirli ve pis eller uzanmaz” diye konuştu.
Sağlık çalışanları adına konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan ise sağlıkta şiddetin halen yeni canlar aldığını söyledi. Sağlıkta şiddetin bir türlü önüne geçilemediğini vurgulayan Uğurhan, “Bundan bir yıl önce 29 Mayıs 2015’te Dr. Kamil Furtun’u, Kamil ağabeyimizi, Samsun’un değerli hekimini, cerrahını görevi başında katlettiler. Resmi rakamlara göre her gün 31 hekim, sağlık çalışanı hastalarından ya da hasta yakınlarından dayak yiyor, hakarete uğruyor, tehdit ediliyor. Hastaneler birer şifa merkezi olarak değil şiddet ortamı olarak anılır oldu. Yine kentte, Kamil Furtun’un öldürülmesinden aylar sonra 19 Kasım 2015’te bir diğer meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir görevi başında katledildi” ifadelerini kullandı.
Şiddetin hız kesmeden devam ettiğini savunan Uğurhan, "Ancak Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesinde can yakıcı başka durumlar da var. Defalarca belgeleriyle gündeme getirdiğimiz hastane idaresinin, duruşma tutanaklarına geçmiş bir dizi ihmalleri söz konusudur. Saldırıyı işleyen kişi, hakkında çok sayıda savcılığa yansımış dosyası bulunan, yıllardır hastane içinde ve çevresinde dolaşıp rahatsızlık veren, sağlık çalışanlarında ve personelde huzursuzluk ve endişeye yol açtığı bilinen bir kişidir. Buna rağmen şahıs belinde silahla hastaneye girip ve çıkmıştır. Bu kişi Samsun’un sevgilisi Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesine kadar gidebilmiştir" şeklinde konuştu.
Dr. Furtun’u unutmayacaklarını belirten Uğurhan, sağlıkta şiddetin son bulmasını istedi. Sağlık çalışanları basın açıklamasının ardından dağıldı
http://www.pratikhaber.com/mersin/mersin-de-saglik-calisanlari-dertli-h26189.html
İlginizi Çekebilir
Evden çalışanlar, her gün '24 dakika daha fazla uyuyor'
İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre evden çalışan kişiler, ofise giden çalışanlardan 24 dakika daha fazla uyuyabiliyor.
Diyabet hastalığına fidan dikerek dikkat çektiler
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Tip 1 Diyabetliler Derneği tarafından Dünya Diyabet Günü kapsamında fidan dikim etkinliği düzenlendi.
Ölüdeniz’de yemek yiyen İngiliz genç, tepesine inen yamaç paraşütüyle ağır yaralandı
Fethiye’nin Ölüdeniz semtinde ailesiyle tatil yapan 15 yaşındaki Lily Nichol, öğle yemeği yediği sırada tepesine yamaç paraşütüyle inen bir pilot yüzünden ağır yaralandı.
Otizmde İyileşmenin yolu bağırsak temizliğinden geçiyor
Otizm iyileştirilebilir mi? Tıp çoğunlukla otizmi bir öğrenme problemi olarak görüp ömür boyu süreceğini iddia etse de, fonksiyonel yaklaşım otizmin bağırsak iltihabından kaynaklandığını düşünüyor. Türkiye’de Özel Eğitim Öğretmeni Emre Serge Özdemir’in de savunduğu ve uyguladığı yönteme göre, otizm bağırsak temizliği ve ardından etkileşim, oyun ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik özel eğitim uygulamalarıyla iyileştirilebiliyor.