© Haberanaliz 2023

MERSİN’Lİ, MİLLETVEKİLLERİNE SESLENİYOR: SİZ NE İŞ YAPARSINIZ?

Mersin ilinin 13 ilçesi mevcut. Bu ilçelerin bir çoğu il olacak niteliğe haiz. Üstelik bazı ilçeler Mersin ili merkezine saatlerce uzaktalar. Vatandaşlar yıllardır dillendirilen ve bir parmak bal gibi ağızlara çalının İL meselesinde, “artık yeter, çıkarlarınızı bir kenara koyun, memleketi düşünün” diyerek vekillerine seslendiler.

Bir ilçenin il olabilmesi için ekonomik kriterlerin yanı sıra eğitim, ulaşım, sosyal hizmetler ve toplumsal yapı gibi faktörlerin de değerlendirildiği belirtiliyor.

İlçelerin il olabilmesi için gereken iki ana şart ise 100 bin nüfusa sahip olmaları ve il merkezine en fazla 30 kilometre uzaklıkta bulunmaları.

Yıllardır il olacaksınız, sizi il yapacağız diye vatandaşın karşısına çıkıp oy isteyen ve seçildikten sonra ise bu işe el atmayan vekillere, halk çok kızgın.

Mersin’liler, “Kıytırık illlerin ilçeleri il yapılırken, Mersin’de Tarsus ilçesi ile il merkezi arası 30 kilometre, Erdemli ilçesi 45 kilometre, Silifke ilçesi 90 kilometre, Anamur ilçesi 214 kilometre ve bunların ilçe nüfusları çoktan 100 bini aştılar. 200 bin ve neredeyse 300 bin olacak olan var. Ama bir türlü bu ilçelerimiz İL YAPILMIYOR. Siyasilerin kendi çıkarları ve geleceklerine feda edilen ilçeler, il olmadığı için saatlerce yol gelip masraf ederek il merkezinde işlerini yapıyorlar. Sağlık açısından da çok önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Vekillerin umurunda değil. Söz veriyorlar, seçilip gidip, DAMA ÇIKIP MERDİVENİ ÇEKİYOR BİZDEN KOPUYORLAR. Ayıptır, yazıktır, günahtır ya!” demekteler.

Diğer taraftan il merkezine 160 km uzaklıkta olan ve yıllardır oda başkanları, tüccarlar, esnaf, iş insanları da dile getirmesine rağmen, bir türlü dibinde 15 dakika mesafede olan KARAMAN iline bağlanmayan, Mersin il merkezine 160 kilometre uzaklıkta bulunan MUT ilçesi sakinleri de siyasilere kızgın. “Ya bizi Karaman’a bağlayın, ya da Anamur’u, Silifke’yi, bize yakın yerin birini il yapın oraya bağlayın. Çektiğimiz çileyi biz biliyoruz. Hiç mi utanma sıkılma yok. Üstelik MUT ilçemizi temsilen iktidar partisinde iki isim önemli görevde. Vekillerde bizden oy aldılar. Bizim derdimizi sıkıntımızı görmezden gelip bu ezayı bize çektirenler ile 2025 seçimlerinde görüşeceğiz” demekteler.

28. Dönem Mersin milletvekilleri

Mersin’den 28. Dönem için seçilen milletvekilleri isim ve partileri şu şekilde:

Nureddin Nebati (AKP)

Ali Kıratlı (AKP)

Havva Sibel Söylemez (AKP)

Faruk Dinç (AKP)

Ali Mahir Başarır (CHP)

Gülcan Kış (CHP)

Mehmet Emin Ekmen (CHP)

Talat Dinçer (CHP)

Hasan Ufuk Çakır (CHP)

Levent Uysal (MHP)

Burhanettin Kocamaz (İYİ Parti)

Ali Bozan (Yeşil Sol Parti)

Perihan Koca (Yeşil Sol Parti)

KIZGINLIK İSE İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNE

Mersin’liler, İL OLMAK için öncelik iktidar milletvekillere düşüyor. Mevcut CUMHUR İTTİFAKI mensubu olan vekillerimizden (5 kişi) sesimizi duymalarını, gereğini yapmalarını istiyoruz. Biliyoruz ki, işlerine gelmeyecek. Onlar tayin atamalarla meşguluyeti, nerede ihale var onunla meşguliyetini sevsinler. Ama biz susmayacağız sürekli bu talebimizi yineleyeceğiz” dediler.

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER