© Haberanaliz 2023

RTÜK'ten gündüz kuşağı programları hakkında açıklama

RTÜK'ten gündüz kuşağı programları hakkında açıklama: 'Kantarın topuzu iyice kaçtı, ikazlarımız göz ardı edildi'

RTÜK Başkanı Şahin, gündüz kuşağı programlarıyla ilgili, "Yapıcı ikazlarımız göz ardı edildi. Amacına hizmet etmeyen, kalitesiz gündüz kuşağı yayınları için son önlemimizi alarak kararlı adımlar atacağız" diye konuştu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mynet'e verdiği demeçte, bu programların içerik kalitesinin ciddi şekilde düştüğünü belirterek, "Kantarın topuzu iyice kaçtı. Yapıcı ikazlarımız göz ardı edildi. Kuşak programı yayınlayan kanalların üst düzey yöneticileriyle İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirdiğimiz toplantılardan olumlu bir sonuç alamadık. Yeni yayın dönemi başladı ve artık son aşamaya geçiyoruz. Eleştirilerimize rağmen bu programlarla ilgili sert ilke kararları belirledik. Yakında bunları Üst Kurul'a sunarak uygulamaya alacağız. Amacına hizmet etmeyen, kalitesiz gündüz kuşağı yayınları için son önlemimizi alarak kararlı adımlar atacağız" ifadelerini kullandı.

Narin cinayetini hakkında da konuştu

Narin Güran cinayetine de değinen Şahin, "Narin kızımızın vahşice katledilmesi karşısında medyamız bizi hayal kırıklığına uğrattı. Ne mahkemenin getirdiği yayın yasağına uyuldu ne de soruşturmanın gizliliği ilkesine riayet edildi. Minik bir kız çocuğunun cinayetinden reyting çıkarmaya çalışan medya beni derinden üzüyor. Radyo ve televizyon yayınlarını düzenleyen ve denetleyen otoritenin başı olarak bu durumdan son derece rahatsızım" dedi.

Sorumlu yayıncılık çağrısı

Sorumlu yayıncılık vurgusu yapan Şahin, Narin cinayetinde habercilerin hiçbir kuralı dikkate almadığını öne sürdü. "Olayın kendisi zaten bir facia," diyen Şahin, çocukların ekran başında olduğu saatlerde cinayetlerin gösterilmemesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, söz konusu aile üzerinden genel olarak aile ve akrabalık ilişkilerinin zedelendiğini, bu durumun izleyicide travma yarattığını ifade etti.

kaynak: https://anlatilaninotesi.com.tr/20240922/rtukten-gunduz-kusagi-programlari-hakkinda-aciklama-kantarin-topuzu-iyice-kacti-ikazlarimiz-goz-1088300955.html

İlginizi Çekebilir

İlber Ortaylı: Sahillerimiz su altında kalacak

Akdeniz sahillerimiz, sadece Türkiye’de değil, birçok yerde su altında kalmaya aday. Türkiye kıyıları, zaten mevcut nüfusun ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlanıyor. Dolayısıyla, bu kıyıları yeni inşaatlarla işgal etmek bir yana, var olan yapıların bir kısmını dahi ortadan kaldırmanın yollarını aramalıyız. Kıyılarımızdaki tek mesele, tarımı nasıl sürdüreceğimiz ve lüzumsuz betonlaşmayı nasıl önleyeceğimiz değil.

Ekren: Gazetecilerin mesleki faaliyetleri kapsamındaki söylemleri yasal olarak suç değil

Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren: Gazetecilerin mesleki faaliyetleri kapsamındaki söylemleri yasal olarak suç değil. Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren, basın özgürlüğünün demokratik toplumlar için kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Son değerlendirmelerde, gazetecilerin ifadelerinin kanunen suç sayılmadığını ve kamu görevlileri ile ünlü kişilere yönelik eleştirilerin daha hoşgörülü bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı. Ekren, gazetecilik söylemlerinin hukukun gereklilikleri çerçevesinde somut olaylarla birlikte değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Rusya'nın Ukrayna savaşında kayıpları 70 bini aştı, ilk sırada gönüllüler var

BBC'nin analizine göre, Ukrayna'da Rusya için savaşan 70 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Ve ilk kez, gönüllüler, yani savaşın başlamasından sonra silahlı kuvvetlere katılan siviller, Rusya'nın 2022'de topyekun işgalinin başlamasından bu yana ölü sayısının en fazla olduğu grup haline geldi.

Fransız kazı ekibi, bir arkeoloğun 200 yıl önce bıraktığı mesajı buldu

Fransa'nın kuzeyinde arkeolojik kazı yapan bir grup gönüllü öğrenci, geçmişten gelen sürpriz bir mesajla karşılaştı.

TÜM HABERLER