Sağlık Bakanlığı, hastane yerleşkelerindeki sahipsiz hayvanlara ilişkin illere yazı gönderdi
SAĞLIKSağlık Bakanlığı, valilik ve sağlık müdürlükleri ile tarım ve orman müdürlüklerine gönderdiği yazıda, sağlık kuruluşlarının içinde ve yerleşkelerde sahipsiz hayvanların bulundurulmayacağını bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, son dönemde sağlık kuruluşlarının girişlerinde ve bahçelerinde sahipsiz hayvanların varlığından kaynaklı şikayetler üzerine, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce tüm kentlerde valilik, il sağlık ile tarım ve orman müdürlüklerine "Sağlık Kuruluşlarında Sahipsiz Hayvanlarla İlgili Alınması Gereken Tedbirler" başlıklı yazı gönderildi.
Yazıda, son dönemde, sağlık kuruluşlarının girişlerinde ve bahçelerinde sahipsiz hayvanların arttığına dair tespitlerin olduğu belirtilerek, Bakanlığa bu hususta çok sayıda şikayet ulaştığı ve bu durumun sağlık kuruluşlarına başvuran vatandaşların sağlığını tehdit eder hale geldiği vurgulandı.
Başta köpekler olmak üzere sahipsiz hayvanların insanlarda yalnızca fiziksel yaralanmalara yol açmakla kalmayıp, aynı zamanda hayvanlardan bulaşan hastalıklar ve hijyen açısından da risk taşıdığı ifade edilen yazıda, sağlık tesisleri ve yerleşkelerinde sahipsiz hayvanların varlığının hem vatandaşların sağlık hizmetine erişimini hem de sağlık çalışanlarının hizmet sunumunu olumsuz etkileyerek halk sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturduğu belirtildi.
Sorunun önüne geçilebilmesi için alınacak tedbirlere de yer verilen yazıda, valilikler koordinasyonunda, yerel yönetimler ve ilgili kurumlarla işbirliği içinde, sağlık kuruluşları ve yerleşkelerinde başta köpekler olmak üzere sahipsiz hayvanlarla ilgili olarak yasal düzenlemeler ve meri mevzuat çerçevesinde gerekli tedbirlerin alınması istendi.
Sağlık kuruluşları ve yerleşkelerinin idari işleyişinden sorumlu yöneticiler tarafından gerekli fiziki önlemlerin ivedilikle tamamlanacağı belirtilen yazıda, saha kontrollerinin düzenli yapılacağı bildirildi.
Sağlık kuruluşları ve yerleşkeleri içine giren sahipsiz hayvanların yerleşke dışına çıkarılacağı kaydedilen yazıda, tüm bunlar için sağlık kuruluşları yöneticileri ile yerel yönetimler arasında etkin koordinasyon mekanizmasının oluşturulacağı ifade edildi.
İlginizi Çekebilir
İstanbul İl Sağlık Müdürü'ne de ihale 'indirimi': İhaleyi kazanan firmadan kıyak araba almış
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün 112 Acil Servis araçlarının bakımı için düzenlenen ihalede yaşanan skandalların ikincisi tespit edildi. İhale Komisyonu üyelerinden sonra İstanbul İl Sağlık Müdürü'nün de ihale 'indirimi'nden faydalandığı öğrenildi. İhaleyi kazanan firmadan müdürün de değeri 1 milyon 850 bin lira olan aracı 100 bin liraya aldığı tespit edildi.
Avrupa'da mpox salgını: Tehlikeli Klad Ib virüsü hangi ülkelerde tespit edildi?
Avrupa'daki vakaların çoğu, Afrika'nın devam eden mpox salgınları olan bölgelerine seyahat eden kişilerde bildirilmiştir.
DOKTOR DİKMEN DAVASI GÖRÜLDÜ: AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ
Mersin’de hunharca ve vahşice planlanan ve tasarlanarak işlenen bir cinayet sonucu görevi başında yaşamını yitiren ancak Mersin’deki idarecilerin ayak oyunları ile ŞEHİT sayılmayan(!) Dr. Ahmet Dikmen’in, Mersin 3. Ağır ceza mahkemesindeki 2022/150 esas sayılı dosyasında 17.inci duruşma gerçekleşti. Savcı Adli Tıptan yıllar sonra gelen AKLI MELEKELERİ yerindedir, cezai ehliyeti tamdır raporundan sonra mütalaasını verdi.
DR. AHMET DİKMEN CİNAYETİNDE GELİŞME
2021 YILINDA Görevi başında iken cinayete kurban giden Dr. Ahmet Dikmen’in mahkemesi halen sürüyor. 2025 yılına geldik ve öldüren şahsın ADLİ TIP RAPORU bugün itibari ile Mersin’e ulaştı. Kendisi de bir doktor olan şahsın bulunduğu yerde bu görevi yapması sakıncalı olduğu halde ve birçok evrakta eksiklik olmasına rağmen, olay sonrası gelen müfettişin raporuna itiraz edilmesi ve bir kısım sağlık görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusu yapılmasına rağmen, memurlar ve amirler arasında bir tek sorumlu ve suçlu bulunmaması dikkatlerden kaçmadı.