Sayıştay raporunda ortaya çıktı
EKONOMİSayıştay'ın Tarım ve Orman Bakanlığına ilişkin 2023 yılı denetim raporunda, bakanlık teşkilatlarının yetkililerinin kontrolü dışında açılmış çok sayıda banka hesabı olduğu tespitine ve bu hesaplarda yer alan tutarların muhasebeleştirilmediğine yer verildi.
Sarp Sağkal'IN HABERİDİR / CUMHURİYET
Sayıştay’ın bakanlıklara ilişkin 2023 yılı denetim raporlarında çok sayıda usulsüzlük yer aldı. Kurumun Tarım ve Orman Bakanlığına ilişkin raporunda muhasebe birimlerince tahsilat ve ödeme amacıyla kullanılan fakat Sayıştay’a bildirilmeyen 1555 adet banka hesabı olduğu kaydedildi.
Bakanlığın bilançosunda yer alan 502 milyon 124 bin 837 TL’nin hangi muhasebe birimlerindeki hangi banka hesap numaralarına ait bakiyelerinden oluştuğunun teyit edilemediği vurgulanan raporda “Bakanlık merkez ve taşra teşkilatının tüm birimleri adına usulünce atanmış muhasebe yetkilisinin kontrolü dışında açılmış banka hesaplarının bulunduğu ve bu hesaplarda yer alan tutarların muhasebeleştirilmediği görülmüştür. Söz konusu kayıt dışı banka hesapların içerisinden maaş, sosyal tesis ve döner sermaye hesapları çıkarıldıktan sonra kalan 28 milyon 589 bin 725, TL yıl sonu bakiyeli 99 adet hesabın halen kapatılamadığı ve açık kaldığı anlaşılmıştır” bilgisini paylaşıldı.
YETİŞTİRİCİLİK YERİNE TİCARET
Tarım Bakanlığı’nın raporunda ayrıca su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliği ile ilgili hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla yapılan balıkçı barınakları ve üst yapılarından yararlanma hakkının, ilgisiz kişilerce herhangi bir kiralama sözleşmesi olmadan kullanıldığı aktarıldı.
Raporda “Bu yapılar balıkçılık faaliyetleri için kamu kaynakları ile yapılmış olmalarına karşın, kullanıcıları tarafından ticarete konu edilmekte, alınıp satılabilmekte, lokantalar, yazlık konutlar ve benzeri diğer ticari faaliyetler için kurulup işletilmektedir” ifadelerine yer verildi.
433 BİN İŞSİZ BİLDİRİLMEMİŞ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ilişkin Sayıştay raporunda ise çalışabilir durumda olmasına karşın İŞKUR’a bildirilmeyen ve sosyal yardımlardan faydalanan kişilere yer verildi. Bu kapsamda İŞKUR’a bildirilmeyi bekleyen 433 bin 152 kişi olduğu aktarılan raporda “İŞKUR tarafından
durumlarına uygun işlere yerleştirilen kişi sayısı ise 58 bin 764 olup, 3 bin 311 kişi işe yönlendirme, 2 bin 104 kişi işe başlama yardımından faydalanmıştır. İŞKUR tarafından teklif edilen işi haklı bir sebep olmaksızın üçüncü kez reddettiği için nakdî düzenli sosyal yardımları kesilmesi gereken kişi sayısı da 25’tir” denildi.
KAYNAK: https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/sayistay-raporunda-ortaya-cikti-tarim-ve-orman-bakanliginda-kayit-disi-2249918
İlginizi Çekebilir
Boşa çıktı dileklerin vay senin emeklerin
MBB sürekli ihaleye çıkar. Yürürlükte TASARRUF genelgeleri olmasına rağmen hiç çekinmeden yapılan alımları sizlere aktarıyoruz. Birbirine benzer alımlar ardı ardına yapılıyor. Özellikle Bilgi işlem dairesinin alımları toplu olarak bir bütün halinde çıkabilirken, ayrı ayrı çıkıyorlar. Üstelik tek teklifi yeterli görüp işleri vermeyi ihmal etmiyorlar. Geçen günler yaptığımız haberlerde adları geçen ihalelerden sonra işte yeni benzer üç ihale daha…
İYİ YÖNETİYORLAR….!!!
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, 2024/3135 İKN numaralı "GÜVENLİK BİLGİLERİ VE OLAY YÖNETİMİ LİSANS" işini ihaleye çıkar.
Pazarlık usulü 100 ihaleden 94'ü gizli yapıldı
Kamu İhale Kurumu 2024 Kamu Alımları İzleme Raporu’nu açıkladı. AKP iktidarının, özel davetle istediği ihaleyi istediği firmaya verme aracı haline getirdiği 21/b pazarlık usulü ile geçtiğimiz yıl 729 milyar liralık iş dağıtıldı...
MBB’NİN 27 MİLYONLUK BİLGİ İŞLEM İHALESİ
Biliyorsunuz yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut. Kamuda her alanda tasarrufa gidiliyor. Ancak Belediyelerde bu tasarruf konusu pek işlemiyor. İşte bir ihale daha… MBB’deki bu ihalenin detayları…