SİLİFKENİN YOĞURDU YENİ BİR ARAÇ KİRALAMA DOĞURDU
EKONOMİYürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut… Belediyelerde alımlar ihaleler almış başını gidiyor. İşte yeni bir PAZARLIKLI alım. Böylesine büyük rakamlar neden pazarlıklı alınır?
SİLİFKE BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, 2025/252408 İKN numaralı, "Taşıt ve İş Makinası Kiralama" işini PAZARLIK usulü ihaleye çıkar.
Pazarlık (MD 21 B) maddesi gerekçesi nedir: "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması."
Bu iş için idarece GİZLİ olarak belirlenen yaklaşık maliyet ise: 19.813.126,67 TRY
İşin süresi: 70 gündür.
Bu işi, "PAŞA HİZMET İNŞAAT OTOMOTİV HAYVANCILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ- HATAY" firması, 18.308.000,00 TRY bedel ile alır.
18,3 MİLYON…
Yani eski para ile 18,3 trilyon…
Daha bu rakamın içinde KDV yok. Fatura kesiminde birde KDV eklenecek, miktarın büyüklüğüne bakın.
5018 SAYILI KAMU MALİ YONETIMI VE KONTROL KANUNU açısından DEVLETİN ZARARI MESELESİ İLE OLAYLARA BAKTIĞIMIZDA:
“….. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanun’un “Kamu Zararı” başlıklı 71’inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca kamu zararı, “kamu görevlilerinin kasıt, kusur veya ihmallerinden kaynaklanan mevzuata aykırı karar, işlem veya eylemleri sonucunda kamu kaynağında artışa engel veya eksilmeye neden olunması” şeklinde tanımlanmış olup bahse konu maddenin ikinci fıkrasının (g) bendinde ise, “Mevzuatında öngörülmediği halde ödeme yapılması” hususu kamu zararının belirlenmesinde esas alınacak kriterler arasında sayılmıştır.
Hesap verme sorumluluğu: Madde 8- Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.
Üst yöneticiler: Madde 11- Bakanlıklarda ve diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanı üst yöneticidir. Üst yöneticiler, idarelerinin stratejik planlarının ve bütçelerinin kalkınma planına, yıllık programlara, kurumun stratejik plan ve performans hedefleri ile hizmet gereklerine uygun olarak hazırlanması ve uygulanmasından, sorumlulukları altındaki kaynakların etkili, ekonomik ve verimli şekilde elde edilmesi ve kullanımını sağlamaktan, kayıp ve kötüye kullanımının önlenmesinden, malî yönetim ve kontrol sisteminin işleyişinin gözetilmesi, izlenmesi ve kanunlar ile Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde belirtilen görev ve sorumlulukların yerine getirilmesinden .... mahallî idarelerde ise meclislerine karşı sorumludurlar. Üst yöneticiler, bu sorumluluğun gereklerini harcama yetkilileri, malî hizmetler birimi ve iç denetçiler aracılığıyla yerine getirirler.. DEMEKTEDİR.
Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun “Hesap verme sorumluluğu” başlıklı 8. Maddesinde YUKARIDA NE DİYORDU?:
“Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.”
BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!
ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:
batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com
İlginizi Çekebilir
Boşa çıktı dileklerin vay senin emeklerin
MBB sürekli ihaleye çıkar. Yürürlükte TASARRUF genelgeleri olmasına rağmen hiç çekinmeden yapılan alımları sizlere aktarıyoruz. Birbirine benzer alımlar ardı ardına yapılıyor. Özellikle Bilgi işlem dairesinin alımları toplu olarak bir bütün halinde çıkabilirken, ayrı ayrı çıkıyorlar. Üstelik tek teklifi yeterli görüp işleri vermeyi ihmal etmiyorlar. Geçen günler yaptığımız haberlerde adları geçen ihalelerden sonra işte yeni benzer üç ihale daha…
İYİ YÖNETİYORLAR….!!!
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, 2024/3135 İKN numaralı "GÜVENLİK BİLGİLERİ VE OLAY YÖNETİMİ LİSANS" işini ihaleye çıkar.
Pazarlık usulü 100 ihaleden 94'ü gizli yapıldı
Kamu İhale Kurumu 2024 Kamu Alımları İzleme Raporu’nu açıkladı. AKP iktidarının, özel davetle istediği ihaleyi istediği firmaya verme aracı haline getirdiği 21/b pazarlık usulü ile geçtiğimiz yıl 729 milyar liralık iş dağıtıldı...
MBB’NİN 27 MİLYONLUK BİLGİ İŞLEM İHALESİ
Biliyorsunuz yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut. Kamuda her alanda tasarrufa gidiliyor. Ancak Belediyelerde bu tasarruf konusu pek işlemiyor. İşte bir ihale daha… MBB’deki bu ihalenin detayları…