© Haberanaliz.net 2005

Tarsus’un kırtasiye alımı 1 milyon!

TARSUS BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, 2025/161190 İKN numarası ile "Kırtasiye Malzemesi" işini ihale ve alıma çıkar.

Bu iş için 23 sayfalık bir teknik şartname hazırlanır. EKAP'a konan bu şartnamede kimsenin imzası yok.

Bu iş için İdari şartname hazırlanır, "İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı: Çetin ERÇOLAK/Destek Hizmetleri Müd.V." diye ibare koyarlar.

İdari şartnamenin son sayfasında yer alan 77 kalem malzemeyi almaya karar verirler.

Yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut..

Bu iş için idareci GİZLİ olarak belirlenen yaklaşık maliyet ise: 1.861.959,96 TRY dir.

"Sözleşme imzalandığı günden itibaren 175 takvim günü içerisinde bütün kırtasiye malzemeleri teslim edilecektir" denir.

Bu iş, ERETNA KIRTASİYE İNŞAAT OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ - SİVAS firmasında, 993.853,85 TRY bedel ile sözleşme imzalarlar.

Yani 1 milyona yıkın para.

Eski para ile 1 Trilyon.

DAHA BU RAKAMIN İÇİNDE KDV YOK... FATURA KESİMİNDE BİRDE KDV EKLENECEK. RAKAM DAHADA BÜYÜYECEK.

Bu harcamaya gerek var mıydı?!

Bu denli ekonomik sıkıntılı durumda bu para harcanmasa idi daha iyi değilmiydi?!

5018 SAYILI KAMU MALİ YONETIMI VE KONTROL KANUNU açısından DEVLETİN ZARARI MESELESİ İLE OLAYLARA BAKTIĞIMIZDA:  “….. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanun’un “Kamu Zararı” başlıklı 71’inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca kamu zararı, “kamu görevlilerinin kasıt, kusur veya ihmallerinden kaynaklanan mevzuata aykırı karar, işlem veya eylemleri sonucunda kamu kaynağında artışa engel veya eksilmeye neden olunması” şeklinde tanımlanmış olup bahse konu maddenin ikinci fıkrasının (g) bendinde ise, “Mevzuatında öngörülmediği halde ödeme yapılması” hususu kamu zararının belirlenmesinde esas alınacak kriterler arasında sayılmıştır. 

Hesap verme sorumluluğu: Madde 8- Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır. 

Üst yöneticiler: Madde 11- Bakanlıklarda ve diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanı üst yöneticidir. Üst yöneticiler, idarelerinin stratejik planlarının ve bütçelerinin kalkınma planına, yıllık programlara, kurumun stratejik plan ve performans hedefleri ile hizmet gereklerine uygun olarak hazırlanması ve uygulanmasından, sorumlulukları altındaki kaynakların etkili, ekonomik ve verimli şekilde elde edilmesi ve kullanımını sağlamaktan, kayıp ve kötüye kullanımının önlenmesinden, malî yönetim ve kontrol sisteminin işleyişinin gözetilmesi, izlenmesi ve kanunlar ile Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde belirtilen görev ve sorumlulukların yerine getirilmesinden .... mahallî idarelerde ise meclislerine karşı sorumludurlar. Üst yöneticiler, bu sorumluluğun gereklerini harcama yetkilileri, malî hizmetler birimi ve iç denetçiler aracılığıyla yerine getirirler.. DEMEKTEDİR.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun “Hesap verme sorumluluğu” başlıklı 8. Maddesinde YUKARIDA NE DİYORDU?: 

“Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.”

BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER