© Haberanaliz.net 2005

Toros Devlet Hastanesi’nde Yönetim Krizi

Toros Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Durna Ok’un göreve gelmesinin ardından, resmi kadroda yer almayan pozisyonlara “koordinatör” ataması yapılması, hastane içinde ciddi sıkıntılara yol açtı.

Özellikle hemşire sıkıntısının yaşandığı birimlerde gerekli müdahalelerin yapılmadığı iddia edilirken, müdür Ok’un kendine yakın kişilerden “koordinatör” ve birim sorumlusu ataması, görevini layıkıyla yürüten personel arasında huzursuzluk yarattı.

Haber merkezimize ulaşan bilgilere göre, bu sorunları daha önce gündeme taşınmıştık. Buna istinaden, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer yetkililer, olmayan kadrolara yapılan bu atamalara müdahale amacıyla, hastane başhekimliğine koordinatör pozisyonlarında çalışanların görevlerinin sonlandırılması yönünde yazı gönderdi. Yazıya göre, başhekim talimatları doğrultusunda koordinatör olarak görev yapan Şahlan Tuncan’ın dün itibariyle bu görevine son verildi; ve yeni görev yerinin belirlenmediği Durna Ok görevden alma yazısını imzaladığı ben geri getireceğim dediği iddia ediliyor.
Ancak diğer koordinatörün halen görevde devam ettiği iddia ediliyor.

Gelen yazıyı gören personel, Şahlan Tuncan’ın görevden alınmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, hastane başhekimi ve siyasi yöneticilere “adalet geç de olsa yerini bulmuştur” ifadeleriyle teşekkür etti. Bununla birlikte, resmi kadroda yer almayan diğer koordinatörün halen görevde bulunması, çalışanların kafasında soru işaretleri oluşturuyor. Dün görevden alınan koordinatör sonrası bir nebze ferahlık yaşanırken, bugün çalışanlar kökten henüz çözülmeyen sorunlar nedeniyle tedirginlik yaşıyor.

Ayrıca, bazı iddialara göre, Sağlık Hizmetleri Müdürü Durna Ok’un “Ben koordinatörümü yedirmeyeceğim, arkam güçlü; koordinatörümü geri getireceğim” şeklinde başhekim üzerinde baskı yaptığı öne sürülüyor. Bu gelişmeler, hastane içindeki yönetim yapısının temel sorunlarının henüz tam anlamıyla çözülmediğini gösteriyor.

haber ve kaynak: 

https://www.olaymersin.com/toros-devlet-hastanesinde-yonetim-krizi/

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER