Trump: Rusya'yla 'iyi ve verimli' görüşmeler yaptık
GÜNDEMABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve ülkesi arasında "iyi ve verimli görüşmeler" yapıldığını belirtirken, Kursk'taki Ukrayna birliklerinin "tamamen sarıldığı ve çok kötü ve savunmasız bir konumda oldukları" uyarısında bulundu.
Trump kendisine ait Truth Social platformunda yaptığı paylaşımda "Dün Rusya lideri Vladimir Putin ile çok iyi ve verimli görüşmeler yapıldığını" söyledi ve "Bu kanlı savaşın sonunda bitmesi için iyi bir şans var" dedi.
Ancak ABD Başkanı büyük harflerle "Ama tam şu anda binlerce Ukrayna askeri Rus Ordusu tarafından sarılmış halde ve çok kötü ve savunmasız konumdalar" diye yazdı.
Trump "Başkan Putin'den hayatlarının bağışlanamsını güçlü bir şekilde istedim. Bu korkunç bir katliam olur. İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmemiş bir katliam" diye devam etti.
İlginizi Çekebilir
Zelenskiy: Dünya barış istiyor, Rusya süreci zorlaştırıyor
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın savaşı sonlandırmak yerine uzatmaya çalıştığını belirterek, dünya liderlerini barış için baskı yapmaya çağırdı. Vatikan ve Ekümenik Patrik Bartholomeos ile temaslarını sürdüren Zelenskiy, 30 günlük şartsız ateşkes ve esir değişimi konusunda uluslararası desteği vurguladı.
Dünyanın en güçlü okyanus akıntısı yavaşlıyor, şimdi ne olacak?
Antarktika'nın uzak ve gizemli okyanus akıntısı, iklim, gıda ve çeşitli ekosistemler üzerinde büyük bir etkiye sahip. Peki 2050 yılına kadar bu akıntının yavaşlamasını durdurmak mümkün mü?
ERDEMLİ PROTOKOLÜ BAŞHEKİMİN YANINDAYDI
Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Erdemli’nin çalışkan ve başarılı ilçe başkanları, kendileri gibi ilçe için çok değerli hizmetlere imza atan Başhekim Mehmet Deliktaş’ı 14 Mart tıp bayramı dolayısıyla ziyaret ettiler.
Yaşlı nüfus hızla artıyor
Türkiye'de 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus beş yılda yüzde 20,7 artarak geçen yıl 9 milyon 112 bin 298 kişiye ulaştı. Yaşlı nüfusun, nüfus içindeki oranı 2024 itibarıyla yüzde 10,6'ya çıktı.