© Haberanaliz 2023

YALÇIN TOPÇU AHGEB YÖNETİCİLERİ İLE ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİ KÜLLİYEDE AĞIRLADI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kısa adı (AHGEB) olan Ahıskalı Gönüllü Eğitimciler Birliği Derneği Başkanı Yahya Kemaloğlu ve diğer misafirlerini külliye de makamında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Başkan Yrd.Dr. Azad Dedeoğlu,Türkiye Diyanet Vakfı Bursa Eğitim Koordinatörü Zakir Şadman ile İstanbul Üniversitesi, Biyoloji öğrencisi  Aişe Nabieva ve Biruni Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencisi Firdevs Kelişeva’yı külliyedeki makamında kabul etti.

Topçu bu vesile ile yaptığı konuşmasında ziyarete gelen misafirlerine şunları ifade etti; “Ahıska Türkleri yaşadıkları birçok sürgün ve soykırıma rağmen gittikleri her yerde çalışkanlıklarıyla, kültürlerine, dillerine ve dinlerine sahip çıkarak kimliklerini kaybetmemiş iftihar vesilemiz kardeşlerimizdir. Türkiye devleti ve milletiyle Ahısalı Türklerin tek gerçek vatanı Türkiye olduğunun biliyor ve her daim Ahıska Türklerinin yanında olmuş ve olmaya da devam ediyor. Bu vesile sürgün ve soykırım şehidlerimizi rahmetle anıyor,medeniyet coğrafyamızın ve tüm mazlumların,mağdurların  evi olan Cumhurbaşkanlığı külliyesine hoş geldiniz” dedi.

Kemaloğlu: Allah devletimizi payidar,milletimizi ilelebet var eylesin

AHGEB Başkanı Yahya Kemaloğlu’da yaptığı konuşmada; “Öncelikle kabulünüz için ve Ahıska Türkleri’nin sorunlarına yönelik yardımlarınız için Ahıskalı Gönüllü Eğitimciler Birliği Derneği olarak çok teşekkür ediyoruz. Ahıska Türklerinin sorunları ile ilgili başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletimizin bütün kurumları çok yakinen ilgilenmektedir. Dünyanın dört bir yanında yalayan Ahıska Türkleri Türkiyenin uluslarası düzeyde yükselmesi için birer fahri elçidir.Allah devletimizi payidar,milletimizi ilelebet var eylesin.”

Görüşme günün anısına çekilen fotoğraf ile birlikte sona erdi.

MUSTAFA GÖKTAŞ - HABERANALİZ.NET / İSTANBUL

İlginizi Çekebilir

Hamas yöneticisi 7 Ekim saldırıları hakkında BBC'nin sorularını yanıtladı

Hamas'ın Gazze dışındaki en kıdemli yöneticisi olan Halil el Hayya, BBC'ye verdiği mülakatta, örgütün Orta Doğu'da provoke ettiği ve binlerce kişinin ölümüne neden olan krizin meşru olduğunu söyledi.

İsrail-Lübnan-İran hattındaki gelişmeler Türkiye'yi nasıl etkileyebilir?

Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'de düzenlediği saldırılar. İsrail'in Gazze'de büyük yıkıma yol açan askeri harekatı. Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin İran'da, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Lübnan'da İsrail tarafından hedef alınıp öldürülmeleri. İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırıları. Ve Hizbullah'la çatışmalar sonrası İsrail'in bir kez daha Lübnan'ı işgale başlaması.

'Erdoğan’ı ayakta karşılama' CHP'de tartışma yarattı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, TBMM’nin yeni yasama yılının açılışında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayakta karşılanması kararı, milletvekillerini böldü.

NAHÇIVAN ANLAŞMASININ 15.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev’in açılış konuşması ile başlayan Nahçıvan Anlaşmasının 15. Yıldönümü etkinliği, Ankara’da gerçekleti. Etkinliğe Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yalçın Topçu’da davet edildi. Bu arada kutlamalara katılım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın konuşması sonrası katılımcılara yemek ikramı yapıldı.

TÜM HABERLER