Yaşam Merkezi’nde hayata engel yok
SAĞLIKBalıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi, özel gereksinimli bireylerin eğitim hayatına ve sosyal yaşama katılımlarını güçlendirmek amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Tamamen ücretsiz olarak hizmet sunan Engelsiz Yaşam Merkezi, 175 öğrencisiyle sadece Bandırma’ya değil, bölgeye de hizmet ederek her yaş grubundan bireye engel grubu gözetmeksizin kapılarını açıyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın “Balıkesir benim ailem” anlayışıyla altını çizerek dile getirdiği kapsayıcı yaklaşım ile çalışmalarına yeni bir soluk kazandıran Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi, özel gereksinimli bireylerin eğitim ve sosyal hayata katılımını kısa sürede büyük ölçüde artırdı. Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi; özel gereksinimli bireylerin potansiyellerini keşfetmelerine ve hayata daha güçlü bir şekilde katılmalarına olanak tanıyan zengin programlar sunarak artık sadece Bandırma’ya değil yakın bölgeye de hizmet etmeye başladı. Ücretsiz servis imkânıyla birlikte tamamen ücretsiz olarak sunulan tüm kurslar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin öz bütçesiyle karşılanıyor.
SOSYAL BECERİLER KAZANIYORLAR
Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi’nde verilen eğitimler, her bir öğrencinin ihtiyaçlarına özel olarak hazırlanıyor. Haftada; 2 bireysel ders, 1 spor ve 1 resim dersi ile zenginleştirilen eğitim programları, öğrencilerin gelişimini destekliyor. Bireysel derslerde öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirmeler yapılarak öğrenmeleri gereken beceriler üzerine çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca aile eğitimi ve grup dersleri aracılığıyla çocukların sosyal beceriler kazanmaları ve akranlarıyla etkileşimde bulunmaları sağlanıyor. Bu kapsamda; 0-10 yaş arası çocuklar bireysel eğitim alırken, daha büyük yaştaki öğrenciler spor ve resim eğitimiyle destekleniyor.
“HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”
Çalışmalar sonucunda yaşıtlarıyla aynı seviyeye gelmiş ve başarıyla okul hayatına devam eden öğrencilerinin bulunduğunu söyleyen Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi Koordinatörü Eda Özcan “Bu öğrencilerimizle belirli periyotlarda tekrar değerlendirme alarak süreçleri takip ederek her zaman yanlarında olmaktayız. Amacımız, özel gereksinimli çocuklarımızın bağımsız bir şekilde hareket edebilmelerini sağlamak, çocuklarımızı akademik ve bilişsel anlamda yaşıtlarıyla eşit bir seviyeye getirmektir.” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Evden çalışanlar, her gün '24 dakika daha fazla uyuyor'
İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre evden çalışan kişiler, ofise giden çalışanlardan 24 dakika daha fazla uyuyabiliyor.
Diyabet hastalığına fidan dikerek dikkat çektiler
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Tip 1 Diyabetliler Derneği tarafından Dünya Diyabet Günü kapsamında fidan dikim etkinliği düzenlendi.
Ölüdeniz’de yemek yiyen İngiliz genç, tepesine inen yamaç paraşütüyle ağır yaralandı
Fethiye’nin Ölüdeniz semtinde ailesiyle tatil yapan 15 yaşındaki Lily Nichol, öğle yemeği yediği sırada tepesine yamaç paraşütüyle inen bir pilot yüzünden ağır yaralandı.
Otizmde İyileşmenin yolu bağırsak temizliğinden geçiyor
Otizm iyileştirilebilir mi? Tıp çoğunlukla otizmi bir öğrenme problemi olarak görüp ömür boyu süreceğini iddia etse de, fonksiyonel yaklaşım otizmin bağırsak iltihabından kaynaklandığını düşünüyor. Türkiye’de Özel Eğitim Öğretmeni Emre Serge Özdemir’in de savunduğu ve uyguladığı yönteme göre, otizm bağırsak temizliği ve ardından etkileşim, oyun ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik özel eğitim uygulamalarıyla iyileştirilebiliyor.