haberanaliz

101 YAŞINDAKİ SAİDE NİNEYİ HAYATA YENİDEN KAZANDIRDILAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
101 YAŞINDAKİ SAİDE NİNEYİ HAYATA YENİDEN KAZANDIRDILAR
Mersin’in Erdemli ilçesinde Devlet Hastanesinde görev yapan Ortopedi Doktoru Mehmet Sağlamoğlu yaptığı ameliyat ile 101 yaşındaki Saide ninenin yeniden yaşama sarılmasına yardımcı oldu.

MERSİN- 101 yaşındaki Nine kendi başında banyo yaparken ayağı kayıp kalçasını kırıyor. Bu arada yanında kimse yok. Sesini duyurmak için 1 saat çabalıyor, sonra sürüne sürüne telefonunun başına gidip kızına haber veriyor. 70 yaşındaki kazı acilen yanına geldiğinde Durumu anlar anlamaz ambulans çağırıp en yakın hastaneye götürüyorlar. Orada yaşının ileri olması, 20 sene önce Bay pas geçirmesi ve durumunun kritik olması nedeniyle ‘ameliyat edersek masada kalır’ dendiğinden ilaçları yazılıp eve gönderiliyor. Derken 2 gün sonra Nine, bir başka hastaneye götürülüyor. Orada da palyatif de 15 gün yatan Nineyi, masada kalır diyerek ameliyat etmeye kimse cesaret edemiyor. Bunun üzerine ERDEMLİ DEVLET HASTANESİ Doktoru olan Mehmet Sağlamoğlu ile görüşülüyor. Nine Erdemli Aciline getiriliyor.

AMELİYATI YAPAN DOKTOR MEHMET SAĞLAMOĞLU

Ortopedici Op. Dr. Mehmet Sağlamoğlu Nine ile ilgili VERDİĞİ TIBBİ bilgide, “Acile geldiğinde çekilen filmleri gördükten sonra gerekli tahlil ve tetkikleri yaptırdım. Sonrasında Hastayı palyatife yatırdım. Öncelikle 5 günlük sürede Nine’deki enfeksiyonu hallettik. Kardiyoloji doktorumuz, Anestezi doktorlarımız ve diğer arkadaşlar ile görüş birliğine vararak operasyona aldık. Kendisine Sol femur intertrokanterik kırık için operasyonu yapıldı. Hastaya Kalkar destekli Bipolar Endoprotez ameliyatı yapıldı. Bu ameliyattan iki gün sonra kendisini yürüteç ile yürüttük. Şu anda dikişlerini aldık. Yarası yok. Yürüteç ile tuvalete gidip gelebiliyor. Sıkıntımız yok. Elbette yaşı ilere seviyede ama şükür aklı melekeleri yerinde. Her şeyi anlıyor ve cevap verebiliyor” dedi.

HASTA YAKINLARI MUTLULUKTAN UÇUYORLAR

101 yaşındaki nine’yi başarılı bir ameliyat ile yeniden yaşama sarılmasını sağlayan Erdemli Devlet Hastanesi doktorlarına teşekkür eden hastanın kızı ve oğlu, “öncelikle YÜCE Allah’a şükürler olsun bu günü bize gösterdi. Başta ameliyatı yapan doktorumuz Mehmet Sağlamoğlu Bey’e, sonrasında bu işte rol alan her kamu görevlisine ayrı ayrı teşekkürler ediyoruz. Onlara ne kadar dua etsek azdır. Kendi anneleri, canları gibi annemize baktılar ve bu gün annemiz altına yapmaktan ve yatağa bağımlı olmaktan kurtuldu. Erdemli Devlet Hastanesi Palyatif çalışanı doktor ve hemşireler aşta olmak üzere sağlık personelinin ilgi ve alakasından dolayı hepsine ayrı ayrı şükranlarımızı sunarız. Bu insanlar sadece bizim annemize değil, burada yatan ne çaresiz hastalar var onların hepsine aynı şekilde sevecen ve sabırlı bir şekilde hizmet sunuyorlar. Erdemli Hastanesinin çalışkan Başhekimi ve Tüm sağlık ekibine saygılarımızı sunuyoruz. Allah eksikliklerini vermesin. Allah’a çok şükür. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” dediler.

SAİDE NİNE "BUNLARIN ALLAHIN MELEKLERİ BENİ SAĞLIĞIMA KAVUŞTURDULAR"

101 yaşında olan ve bir çok yerde ameliyatı sakıncalı görülüp masada kılır denen Saide Nine,"Allah Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin. Ben bir Atatürk'ü bilirim, birde bu adamı bilirim. Hizmet edenlere saygısızlık yapmam. Allah ölmüşlere rahmet etsin, hepsinin hizmeti az çok oldu. Ama kimse Bu uzun adam Recep Tayyip Erdoğan gibi olmadı. Bu yaşta yalan mı söyleyeceğim. Şimdikiler yokluğun ne olduğunu bilmiyor. Biz Bu hizmetleri hep onun sayesinde görüyoruz. Ben yaşadıım zaman içinde kimleri ve neleri görmedim ki. Beni sağlığıma kavuşturan bu gün ağlamayıp güldürten önce ALLAHIMA hamdolsun. Sonra Doktorum Mehmet Sağlamoğlu ve tüm ekibi, Sağlık çalışanları, Başta Başhekim Mehmet Deliktaş"ın Allah sayılarını arttırsın. Bunlar Allahın yarattığı canlılara sevgi ile hizmet ediyorlar. Melek bunlar. Allah bunların tırnağına taş değirmesin. Ne muradları varsa versin. Evlerinde yuvalarında huzur ve mutluluk içinde yaşasınlar, hepsine, her namaz kıldığımda dua ediyorum" dedi.


YALÇIN TOPÇU AFYON ÇAYIRBAĞ'DA: Kahramanlarımız Milli Reflekslerimizdir.Önceki Haber

YALÇIN TOPÇU AFYON ÇAYIRBAĞ'DA: Kahraman...

MUHTARLARIMIZ ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENMİŞLERDİRSonraki Haber

MUHTARLARIMIZ ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENMİŞ...

Başka haber bulunmuyor!