haberanaliz

AK Partili Ensarioğlu: Örgütü açan Öcalan, kapatacak olan da o olmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Partili Ensarioğlu: Örgütü açan Öcalan, kapatacak olan da o olmalı
AK Parti Milletvekili Salim Ensarioğlu, yürütülen sürecin öncekilerden farklı olduğunu belirterek

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ekim ayında yaptığı konuşmayla başlayan ve PKK lider Abdullah Öcalan'ın geçtiğimiz hafta yaptığı silah bırakma ve örgütü feshetme çağırısıyla devam eden süreç gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Bu süreci öncekilerden farklı gördüğünü söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, "Ben bunun neticeye gideceğine inanıyorum ve tarihi bir olaydır. Hele bu Ortadoğu'nun kaynadığı bir dönemde çok çok önemlidir" diye konuştu.

Amida Haber'den İlyas Akengin'in sorularını yanıtlayan Ensarioğlu'nun röportajından öne çıkanlar şöyle:

Öcalan’ın çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz. Size göre hangi aşamadayız. Bu defa iş çözülecek mi?

Bu süreci diğerlerinden çok farklı görüyorum. Diyalogdan zarar gelmez, diyalogdan ölüm gelmez, diyalog her zaman eksiği ile fazlası ile doğrudur. Kelimeler farklı olabilir, düzeltilebilir, sözcükler farklı olabilir. Amaç samimi olmaktır. Sayın Cumhurbaşkanıyla 10 gün önce görüştüm.

Bu meseleyi mi konuştunuz?

Konumuzun yüzde 50'si bölgesel meselelerdi. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızı samimi gördüm. Kendisine teşekkür ediyorum. Çünkü üçüncü defadır bunu deniyor. Hiçbir oy kaygısı gütmeden bu meseleye yaklaşıyor. Daha öncede bildiğiniz gibi bu meselenin çözümü için elini değil, gövdesini taşın altına koydu. Buradan Sayın Devlet Bahçeli'ye çok çok teşekkür ederim. O da siyasete bakmadan, partisinin düşüncesine bakmadan bir devlet anlayışı içinde bir çağrıda bulundu ve bu kapıyı açtı. Öcalan'a da teşekkür ediyorum. PKK'ya, bu kadar sıkıntıya rağmen büyük bir cesaretle 'örgüt toplansın kendini fesih etsin’ dedi. Bu kelime benim için çok çok önemli. Öcalan’ın konuşmasından hemen sonra PKK’de bir açıklama yaptı. Mantıklıdır, diyalog kurulur, konuşulur, eksiği, fazlasıyla. Ben bunun neticeye gideceğine inanıyorum ve tarihi bir olaydır. Hele bu Ortadoğu'nun kaynadığı bir dönemde çok çok önemlidir.

Abdullah Öcalan’a ev hapsi konuşuluyor. Siz daha önce de önermiştiniz…

Ben bunu kendime bir paya çıkarmak için söylemiyorum ama ‘Abdullah Öcalan'ın televizyona konuşması gerektiğini ve ev hapsine alınması gerektiğini’ 2014'te söylemiştim. O zaman hedefe konuldum, her yerden saldırı oldu bana. Herkes 'bölücü’ demişti. Doğru olan budur. Çünkü bu örgütün kurucusu odur. Yani tabiri caizse bu örgütü açan Öcalan’dır. Kapatacak olan da o olmalı. Şu anda onu yapıyor. Şuan bütün yapılar Öcalan’ın açıklamasına destek olduklarını ilettiler. Bu saatten sonra kimse Öcalan’a rağmen farklı bir şey yapamaz.

kaynak: gazete duvar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MBB’NİN 162 MİLYONLUK RAMAZAN İHALESİ ŞAŞIRTTIÖnceki Haber

MBB’NİN 162 MİLYONLUK RAMAZAN İHALESİ ŞA...

YENİŞEHİR İHALENİN SONUCUNU NİHAYET AÇIKLADI: 7 MİLYON + KDVSonraki Haber

YENİŞEHİR İHALENİN SONUCUNU NİHAYET AÇIK...

Başka haber bulunmuyor!