haberanaliz

AK PARTİ’NİN TOROSLAR İLÇE SEÇİMİ COŞKULU GEÇTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK PARTİ’NİN TOROSLAR İLÇE SEÇİMİ COŞKULU GEÇTİ
Ak Parti yurt geneli teşkilatların kongrelerini yapmaya başladı. Mersin ilinde de yapılıyor. Bizi ÖZEL olarak davet eden ilçe Başkanı Ferdi Çokkeser’i kırmayıp davete icabet ettik. Kongreden izlenimlerimiz haberimizde…

MUSTAFA GÖKTAŞ – HABERANALİZ.NET / İSTANBUL

Sabah saatlerinde ak parti Toroslar ilçe kongresinin yapılacağı yer olan Korukent mahallesindeki spor salonuna ekibimizle birlikte geldik. Salon yavaş yavaş doluyor idi. Bu arada Partinin Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve Bölge milletvekili aynı zamanda E.Bakan Nureddin Nebati"nin kongreye geldiklerini gördük.

Bu arada Salon oldukça mükemmel süslenmiş. Genel başkan ve Dünya lideri, ülkemizin değerli cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her yerde portresi asılı. Türk bayrakla ise canımıza can katıyor. Büyük önder Atatürk bizlere gelecek vaat ediyor.

Cumhur ittifakı üyelerinden (MHP kanadı) bazıları önce gelmeyeceğim demiş, sonra fikir değiştirip gelmişler. Bu nedenle ufak tefek aksaklıklar oldu.

Yerel seçimlerde Cumhur ittifakının adayı olan MHP’nin çok değerli ismi, E.Milletvekili Dr. Ali Öz solana girerken ve çıkarken halkın büyük teveccühüne mazhar oldu, yörede izi ve ayağının tozu olduğu bir daha ortaya çıktı.

Bir partili, “inanın bizim yerel seçimlerde adayımız Ali Öz olmasa idi, orada seçimlerde bu kadar oyda alamazdık. Adamın vatandaş nezdinde çok büyük karşılığı var. Ancak hem bizim Ak parti içindeki bazı kesimler oy vermedi, verdirmedi, diğer taraftan MHP li eski belediye başkanı hiç çalışmadı, seçimde Ali Öz ile bir adım yol almadı, yanı sıra şimdi MKYK üyesi olan eski ilçe başkanları da sahada Ali Bey’e oy istemedi, beraber gezmedi, adamın birinci sırasına Büyükşehir başkanı tarafından yazılan meclis üyesi bile gelip sahada adamla çalışmadı, belediye içinde MHP’li olup yıllardır ekmek yiyenler bile ters çalıştı, bölge milletvekili olan bir hanım hiç katılmadı. Aday adayı olup da başkan adayı olamayanlar bile ters çalıştı. Mecliste sıralarda yer bulumayanlar veya yerini beğenmeyenlerde ters çalıştı. Hele biri var ki, gitti aleni şimdiki başkana çalıştı.  ALİ Öz kendi kurduğu çekirdek ekip ve partinin neferi durumunda olan dürüst kişilerle yol yürüdü, her tür içten darbeye rağmen çok iyi oy aldı. Eğer aday o değil başka biri olsa idi bu oyu da alamazdık. Çünkü önceki dönemin belediye de yaptığı çalışmalar ve icraatlar halk nezdinde büyük itibar kaybettirmiş ve gittiğimiz her yerde bunu söylüyorlar ve çemkiriyorlardı” dedi.

Kongre başlar başlamaz yerimizi halkın içinde aldık. Kenarda bir köşeye oturduk. Protokol yerine geçti. Seçimden bu yana gözükmeyen isimler zıplamış oraya gelmişler. En ön sıralarda oturuyorlar. Bu hep böyledir zaten. Neyse…

Divan oluştu ve seçimlerde büyük emeği olan samimi ve içten duruşu ile herkesin gönlünde taht kuran mevcut ilçe Başkanı Ferdi Çokkeser açılış konuşması için kürsüye çağrıldı.

Çok kıymetli AK Parti Genel Başkan Yardımcım diye sözlerine başlayarak tüm katılımcıları selamlayarak, tek tek isimlerini anarak hoş geldiniz dedi. İl Başkanı adem Aldemir’e ise, cefakar ve fedakar güzel insan, kendisi ile yol arkadaşı olmaktan gurur duyduğum insan diye hitap etti.

Çokkeser, “Partimizin kurulduğu 14 Ağustos 2001’den bugüne kadar AK Parti Toroslar İlçe Başkanlığımızda görev yapmış önceki dönem ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine, önceki dönem belediye meclis üyelerimize, mahalle başkanlarımıza ve yönetimlerine, sandık müşahitlerimize, burada ifade edemediğim tüm gönüldaşlarımıza emekleri ve özverili çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyor, her birini ayrı ayrı selamlıyorum. Ayrıca ahirete intikal etmiş olan dava arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyor, hatıralarını hürmetle yad ediyorum” diyerek geçmiş dönem hizmet edenlere vefasını gösterdi.

Daha sonra sözlerine devamla, “Kıymetli dava ve yol arkadaşlarım, kurulduğu günden bu yana yaklaşık çeyrek asırı geride bırakmaya hazırlanan AK Partimiz, bu dava uğruna yüreğini ortaya koymuş siz değerli arkadaşlarım sayesinde daha da güçlenerek büyük bir azim ve kararlılıkla yoluna devam edecektir. Arslanköy’den Mevlana’ya, Ayvagediği’nden Demirtaş’a, Değnek’ten Kurdali’ye kısacası 67 mahallemizdeki tüm neferlerimizle birlikte Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızgurur kaynağımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın izinde yürümeye devam edeceğiz, göreve geldiğimiz ilk günden bu zamana kadar ilçemizde çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadık ve bundan sonra da bırakmayacağız” dedi.

Öte yandan sözlei içerisinde, “Saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler, güzel Toroslar ilçemiz, Alevi’siyle Sünni’siyle, Türk’üyle Kürdü’yle, Arab’ıyla Çerkez’iyle kısacası tüm etnik gruplarıyla bir aile kültürüne sahiptir. Bugüne kadar hiçbir vatandaşımızı ayırmadan ayrıştırmadan kucakladık ve kucaklamaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın her fırsatta vurguladığı gibi ‘Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız’. Biz de bu şiarla ‘Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep birlikte Toroslar olacağız’. ‘ve hep birlikte Toroslar ilçemizi kalkındırmaya devam edeceğiz. Tayyip Erdoğan bu ülkede sadece bir cumhurbaşkanı değil milletimizin kırık bir aynanın karşısında gördüğü umudun adıdır. Buğün Tayyip Erdoğan yanında yer alarak sadece bir lidere değil daha doğmamış çocuklarımıza torunlarımıza güçlü mutlu bir Türkiye bırakmak için verdiğimiz emeğin adıdır. Bilsinler ki gül var oldukça bülbüller şarkı söylemeye devam edecektir” dedi.

Çokkeser, konuşmasını, “Değerli katılımcılar, Orta Asya'da ve özellikle Gazze'de yaşananlar yüreğimizi yaralamaktadır. İsrail ve yandaşlarının yürüttüğü katliamları nefret ve şiddetle kınarken, hayatını kaybeden tüm din kardeşlerimize Allah'tan rahmet diler, geride kalanlara başsağlığı ve sabırlar dilerim. Bilinmelidir ki, AK Parti hükümetimizin ve cumhur ittifakımızın kararlı dış politikaları sayesinde bu katliam elbette bir gün son bulacaktır. Değerli hazirun, bugün yapılan kongremizin hemen ardından Pazartesi günü itibariyle ilk günkü aşkla yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Tüm yönetici kardeşlerimle ve dava arkadaşlarımızla birlikte sahalara inerek kaldığımız yerden yüreklere dokunmaya, gönüller kazanmaya ve bu kutlu davayı daha da yukarıya taşımaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, kongremizde yeni görev alacak arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Bu yarışta bayrağı devredecek olan arkadaşlarımıza da yaptıkları hizmetler için gönülden teşekkür ediyorum. Yiğitler kan döker bayrak solmaya, Anadolu başlar, vatan olmaya…, Kızılelmaya hey… Kızılelmaya!.. En güzel marşını vurmadan mehter, Ya Allah… Bismillah… Allahüekber!?” diyerek tamamladı ve alkışlar arasında kürsüden indi.

Genel Merkezi temsilen Genel Başkan Yardımcısı Ali ihsan Yavuz çok anlamlı bir konuşma gerçekleştirdi ve başarı diledi.

Bölge milletvekili ve yörenin sevilen ismi Nureddin Nebati’de harika konuşma yaptı. Ardından tüm salonu ayağa kaldırıp sloganlar attırarak salonu coşturdu.

İl başkanı Âdem Aldemir’in yerel seçimlerden bu yana sahada yaptığı çalışmalar ve gayretleri ile sık sık partililerden tebrik alması dikkat çekiciydi. Onun mütevazi duruşu ve farkındalık yaratan çalışması halk dada önümüzdeki seçimlerde büyük karşılık bulacak gibi.

Bu arada listede eski görev yapmış tüm ilçe başkanları il delegesi yazıldığı, eski meclis üyelerinde aynı şekilde yazıldığı ancak bir kısmının kongreye katılım yamadığı gözlendi.

Kongrede 298 oy kullanıldı. Geçersizler çıktıktan sonra 288 oy ile Mevcut Başarılı ve çalışkan Başkan Ferdi Çokkeser yeniden başkanlığa seçildi.

Kongreye katılım yapan eski Akdeniz ilçe Başkanı yörenin sevilen CEFAKAR VE FEDEKAR ismi Zafer Şahin Özturan’da elinde bayraklarla geldi ve o da bizim gibi halkın içinde oturmayı tercih etti. Sok sık ayağa kalkıp alkışlayarak ve bayrak sallayarak konuşmacılara ve salondakilere coşku verdi.

ÖZEL HABER


Erdoğan: Kabinede ve parti genel başkan yardımcılarında değişiklik olabilirÖnceki Haber

Erdoğan: Kabinede ve parti genel başkan...

Gürer: “Çek ve senetlerde sorun var”Sonraki Haber

Gürer: “Çek ve senetlerde sorun var”

Başka haber bulunmuyor!