haberanaliz

Avrupa Hareketlilik Haftası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avrupa Hareketlilik Haftası
Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık kampanyası olarak kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası bu yıl Denizli Büyükşehir Belediyesinin dikkat çekici etkinlikleri ile bir başka yaşanacak.

Sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık kampanyası olan ve her sene 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları Denizli Büyükşehir Belediyesinin dikkat çekici etkinlikleri ile bir başka yaşanacak. Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nın 2024 yılı teması “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” olarak belirlendi. Tema kapsamında yaya durağı noktaları belirlendi, hâlihazırda devam eden toplu taşıma durak konumları aralama çalışmasına istinaden eksiltilen durak noktaları yerine yaya durakları eklenerek halkın şehir içi dolaşımının desteklendiği ifade edildi. Etkinliklerin resmi açılış programı 16 Eylül Pazartesi saat 18.00’de Eski Özel İdare önünden başlayarak Delikliçınar Meydanı’na farkındalık yürüyüşü ile başlatılacak.

Dolu dolu bir hafta Denizlilileri bekliyor

Öte yandan hafta boyunca Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda bisiklet eğitimleri, Delikliçınar Meydanı’nda bisiklet tamir istasyonu kurulması, Çocuk Resim Atölyesi, Canlı performans- otobüs boyama, Bisikoop etkinliği, Toplu Taşımayı Keşfediyorum, İncilipınar Parkı’nda yoga ve zumba etkinlikleri gerçekleştirilecek. Trafik Eğitim Parkı’nda bisiklet eğitimine katılanlara 20 Eylül Cuma günü saat 18.00’de katılım belgeleri verilecek. 22 Eylül Pazar günü ise Çamlık Caddesi’nde canlı müzik, duvar boyama etkinliği, bisiklet tamir istasyonu kurulması, otobüsümü tasarlıyorum çocuk resim sergisi, boyama atölyesi, badminton, Tek pota basketbol, bardak ve pinpon oyunu, mas güreşi, masa tenisi, dart oyunu, palyaço, sosis balon ve yüz boyama, ahşap anahtarlık boyama, taş boyama atölyeleri, çocuk dans atölyesi ve çeşitli etkinlikleri ile festival havasında bir gün yaşanacak. Aynı gün saat 16.00’da Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve protokol üyeleri bisiklete binerek sağlıklı bir yaşam için pedal çevirecek.


Park ve bahçelerde sonbahar temizliğiÖnceki Haber

Park ve bahçelerde sonbahar temizliği

Avrupa'da sel felaketi can kayıplarına yol açtıSonraki Haber

Avrupa'da sel felaketi can kayıplarına y...

Başka haber bulunmuyor!