Bahçeli, Sinan Ateş davasına: 'Herkes eteğindeki taşı döksün'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçeli, Sinan Ateş davasına: 'Herkes eteğindeki taşı döksün'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davaya partisinden sadece avukatların katılacağını söyledi. 1 Temmuz'da başlayacak cinayet davasına ilişkin açıklama yapan Bahçeli, "Bizi terbiye etmeye, manevramızı daraltmaya çalışıyorlar" dedi.

Bahçeli bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Kimin kimlerle iş tutuştuğunu, hangi iftira düzeneklerinin hazırlandığını çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız" diyen Bahçeli, "MHP ve Ülkü Ocaklarını sorgulatamayacaklarını" söyledi.

"1 Temmuz 2024 Pazartesi günü başlayacak mahut cinayet davasıyla partimizi ve Ülkü Ocaklarını ilişkilendirmek için tek ayak üzerinde kırk yalan söylerler" diye konuşan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Söz konusu davaya sadece avukatlarımız katılacak, bunun dışında hiç kimse orada bulunmayacaktır. Herkes eteğindeki taşı döksün de şahit olalım. Kim ne biliyorsa, hangi belge, bilgi ve bulguya sahipse, mahkemeye sunsun da hepsinin ense tıraşını görelim.

Milliyetçi Hareket Partisi ile Ülkü Ocakları’nı en küçük bağ ve bağlantısı olmayan bir cinayetle irtibatlandırıp suçlayanlara, bu can bu bedende olduğu müddetçe hakkımı helal etmeyeceğim, ya bu dünyada ya da mahşerde hepsiyle tek tek hesaplaşacağım."

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş dün görüştüğü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i, ilk duruşmaya davet etmişti.

Özel 2 hafta önce de Ayşe Ateş ve kızlarını CHP Genel Merkezi'nde ağırlamış, görüşme sonrası "Bu suikastın üzerindeki sis perdesi kalkana kadar ailenin yanında olmaya ve evlatlarının yanında olmaya devam edeceğiz” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ayşe Ateş'i kabul etmişti.

Bahçeli rahatsızlandı, konuşmasını oturarak yaptı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tansiyon sorunu nedeniyle grup toplantısına gecikmeli başladı. Konuşmasını oturarak yapan Bahçeli, prompter yerine yazılı metin kullandı.

Konuşma bittikten sonra bir süre yerinden kalkamayan Bahçeli'nin yürümesine beraberindeki parti yöneticileri yardımcı oldu.

Salon çıkışında bekleyen gazeteciler Bahçeli'den uzak bir noktaya çekilen şeridin arkasına çıkarıldı.

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan şeridin arkasında bekleyen gazetecilere “Dışarı dışarı, gidin gidin” diye bağırdı. Gazetecilerin tepkisi üzerine Doğan gazetecilerin yanından uzaklaştı.

Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, gazetecilerin yanına gelerek anlayışlı olmalarını istedi, hava sıcak olduğu için Bahçeli’nin çay içeceğini söyledi.

Bahçeli kuliste bir süre dinlendikten sonra Meclis'ten ayrıldı.

İddianamede neler var?

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara'nın Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Soruşturma kapsamında aralarında "tetikçi" olduğu iddia edilen Eray Özyağcı, silahlı eylemi organize ettiği iddia edilen Doğukan Çep, eski Ülkü Ocakları yöneticilerinden Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel, avukat Serdar Öktem ile üç polisin de aralarında bulunduğu 22 kişi tutuklandı.

Doğukan Çep, 2014 yılında İstanbul’da Gülsuyu-Gülensu Mahallesi’nde öldürülen Hasan Ferit Gedik’le ilgili davada hapis cezası almış bir isim.

Serdar Öktem, Gedik cinayeti davasında Çep’in avukatı.

22 sanık, “tasarlayarak öldürme”, “öldürmeye teşebbüs”, “suça azmettirme” ve “suça yardım etme” suçlarından yargılanacak.

145 sayfalık iddianamede failler Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un ortak hareket ederek eylemi gerçekleştirdikleri, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın ise azmettirici oldukları öne sürülüyor.

Diğer şüpheliler Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal'ın ise iştirak halinde işlenen suça yardım ettikleri iddia ediliyor.

Şüpheli Eray Özyağcı'nın olayda kullandığı tabancanın ele geçirilemediği; ancak olay yerinde tabancaya ait boş mermi kovanlarının bulunduğu belirtiliyor.

Olay tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde komiser olarak görev yapan şüpheli Mustafa Ensar Aykal'ın kamu görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanarak maktule ait kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak temin ederek şüpheli Demirbaş'a verdiği, bu yüzden "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" suçunu işlediği iddia ediliyor.

Haklarinda işlem yapılan toplam 39 kişiden, yurt dışına çıkış yasağı getirilen diğer 17'si hakkındaki soruşturma ayrı bir dosya üzerinden sürdürülecek.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, iddianameyi "boş kağıt parçası" olarak nitelendirmiş, "Çocuklarım bana 'Babamızı polisler mi öldürdü' diye soruyor. Ben onlara her defasında "Yok anneciğim, devletimizin polisleri bizi koruyor. Arkamızdan gizlice takip ediyorlar" diyorum ki devlete olan güvenlerini kaybetmesinler. Fakat bir kez daha gördüm ki devletimiz ne sağımızda ne solumuzda ne önümüzde ne de arkamızda"demişti.

BBC.TÜRKÇE


Konserve ürünlere dikkat!Önceki Haber

Konserve ürünlere dikkat!

Yellen, konut maliyetlerini düşürmeye yönelik yeni adımları duyurduSonraki Haber

Yellen, konut maliyetlerini düşürmeye yö...

Başka haber bulunmuyor!