haberanaliz

BAŞEVİRGEN: BİNLERCE CANLININ ÖLÜMÜNE YOL AÇIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞEVİRGEN: BİNLERCE CANLININ ÖLÜMÜNE YOL AÇIYOR
CHP’Lİ BEKİR BAŞEVİRGEN: “GEDİZ NEHRİ’NE DÖKÜLEN BİYOGAZ ATIKLARI BÖLGEDE BİNLERCE CANLININ ÖLÜMÜNE YOL AÇIYOR”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Gediz Nehri’ne dökülen biyogaz atıklarının bölgede binlerce canlının ölümüne yol açtığına dikkat çekti. Bölgede incelemelerde bulunan Başevirgen, “Gediz boyu simsiyah. Her yerde bütün canlılar ölmüş vaziyette. Eskiden Gediz’de hem tarlalar sulanıyordu hem de vatandaşlar suya girebiliyordu. Şimdi böyle bir şey söz konusu değil, kokudan dahi durulmuyor. Göz bebeğimiz Gediz bitmiş durumda” dedi.

Gediz Nehri'nin Manisa Turgutlu’ya bağlı Sinirli ve İzzettin Mahalleleri’nden geçen bölümüne dökülen biyogaz tesisi atıkları, nehirde ciddi kirliliğe ve birçok canlının ölümüne yol açtı. CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, atıkların döküldüğü ve binlerce canlının öldüğü bölgede incelemelerde bulundu.

“VATANDAŞIN ATIK DÖKÜLEN YERLERE 5 SENE MAHSUL EKME ŞANSI YOK”

Başevirgen’e konu hakkında bilgi veren Ali Doğru, “Biyogaz firması bütün atıkları Gediz’e döküyor. Hem Gediz’e döküyor hem de vatandaşların tarlalarına döküyor. Bu firma olmadan önce hiçbir sorun yoktu. Buranın suyu içilebilir haldeydi” dedi. Gediz Nehri’nin yanı sıra atıkların tarlalarına da atık döküldüğünü belirten Doğru, “Atık dökülen yerlere vatandaşların 5 sene mahsul ekme şansı yok” ifadelerini kullandı.

“ATIKLAR BALIKLARIN YANI SIRA DİĞER CANLILARI DA ÖLDÜRÜYOR”

Gediz Nehri’ne dökülen atıkların İzmir Körfezi’ne kadar gideceğine dikkat çeken Başevirgen, “Çiftçi gübre alıp tarlasına atamıyor. Firma yetkilileri de atıklara gübre niyetine diyerek vatandaşın tarlasına döküyor. Sonra da atıktan dolayı tarla kuruyor” diye konuştu. Nehir boyu yürüyerek incelemelerine devam eden Başevirgen, “Biyogaz atıklarından dolayı rengi siyaha dönen nehir balık ölümlerinin yanı sıra kaplumbağa gibi diğer canlıları da öldürüyor. Hatta ölü balıklarla beslenen kuşlar dahi etkileniyor” dedi.

“ESKİDEN GEDİZ’DE HEM TARLALAR SULANIYORDU HEM DE VATANDAŞLAR SUYA GİREBİLİYORDU”

Firmanın aylardır Gediz’e atıklarını döktüğünü hatırlatan Başevirgen, “Gediz boyu simsiyah. Her yerde bütün canlılar ölmüş vaziyette. Eskiden Gediz’de hem tarlalar sulanıyordu hem de vatandaşlar suya girebiliyordu. Şimdi böyle bir şey söz konusu değil, kokudan dahi durulmuyor. Göz bebeğimiz Gediz bitmiş durumda” açıklamasını yaptı. Bir vatandaş 60 yaşında olduğunu ve bu yaşına kadar Gediz’i hiç böyle kirli görmediğini söylerken diğer bir vatandaş ise 78 yaşında olduğunu belirterek eskiden Gediz’den su içebildiklerini ifade etti.

“BURADA YETİŞEN SEBZE, MEYVE TÜRKİYE’NİN HER YERİNE GİDİYOR”

Kirliliğin Gediz ile bağlantılı her bölgeyi etkilediğini belirten Başevirgen, “Bu sadece Gediz’in sorunu değil. Burada yetişen sebze, meyve Türkiye’nin her yerine gidiyor. İstanbul’daki vatandaşımızda burada yetişen domatesi, patlıcanı, kavunu, karpuzu alıyor. O da zehir saçıyor. Güzelim Gediz bu halde” dedi.


Gürer: “Tarlada patatesin yüzüne bakan yok”Önceki Haber

Gürer: “Tarlada patatesin yüzüne bakan y...

Gayrimenkul alım satımında yeni vergi düzenlemeleri geliyorSonraki Haber

Gayrimenkul alım satımında yeni vergi dü...

Başka haber bulunmuyor!