BAŞKAN ABDURRAHMAN’DAN ÇEVRECİLERE DESTEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN ABDURRAHMAN’DAN ÇEVRECİLERE DESTEK
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Çevre Platformu üyelerinin çabası ile Hamzabeyli mahallesinde (eski den köy idi) kurulmak ve faaliyete geçirilmek istenen TAŞ OCAĞI eylemine katılım yaptı.

KÖYLÜLER VE ÇEVREDEKİ MUHTARLARDA DESTEK ÇIKTI

Hamzabeyli bölgesinde yapılması planlanan taş ocağının hayatı ve yaşamı kötü etkileyeceğini savunan Çevreciler ile civar sakinleri, bu günkü ÇED toplantısını protesto ettiler. Protesto eylemine bölgedeki yakın olan 5-6 muhtar yanı sıra Ziraat odası başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİR DAVA İNSANI SABAHAT ASLAN

Kısa adı MERÇED olan derneğinde başkanlığını yapan bu gün ise çevre platformu üyeleri adına açıklama yapan SABAHAT ASLAN tam bir çevre gönüllüsü, doğa mücadelecisi insan. Yıllardır verdiği mücadele ile tanınan Arslan, bu gün yaptığı açıklamada, "Hamzabeyli de daha önce bu iş için bir firma daha başvurmuştu, ona da karşı çıktık. Ama süreç devam ediyor. Şimdi yeni bir şirket daha burası için başvurmuş, taşocağı yapmak itiyor. Dağlar patlatılıp taşları öğütülüyor. Bölge bir tarım bölgesi. Su kaynaklarımız da tükenmek üzere. Kuraklık baş gösterdi. İklim değişikliği var. Bizim ülkemizde de yoğun yaşanıyor. İklim krizinin getireceği facialar ortada iken birde bu yeşili doğayı yok edecek projeler bizi derinden üzüyor. Çevresel faktörlere bakmadan böyle yatırım olmamalı. Kirli yatırım istemiyoruz. Sağlıkla oynanmasın. Tek derdimiz, sağlıklı yaşam hakkının hem insanlardan hem doğadan alınmaması. Çevre ve doğayı yok ettirmeyeceğiz, insanların ve doğada yaşayan canlıların yaşamını savunacağız” dedi.

TOROSLARIN MAÇOĞLU’SU DA ORADAYDI

Seçim süresince adı Torosların Maçoğlusu olarak anılan Toroslar Belediye Başkanı Mali müşavir Abdurrahman Yıldız’da çevrecilerin eylemine iştirak etti. Çevre ve Doğaya olan saygısı ve sevgisi ile tanınan, bir ömrümü doğru ve düzgün işlere adadım diyen Yıldız, “Benim başkanı olduğum ilçede böyle pervasızca iş ve işler olmayacaktır. Başta biz müsaade etmeyiz. Çevreyi ve doğayı rahatlatmak ve daha yeşil bir ortam yaratmak için buradayım. Yöre halkımızın ve burada dayanışma içinde olan kardeşlerimizin her zaman yanında olacağım. Belediyemiz sınırları içinde hiçbir çevre ve doğa katliamına göz yummayacağımız gibi, doğayı ve çevreyi koruyacak her tedbiri alacağız” dedi.

 


YILDIRIM KAYA'DAN BAKANA TEPKİÖnceki Haber

YILDIRIM KAYA'DAN BAKANA TEPKİ

Pervin Chakar Diyarbakır'da sahne alacakSonraki Haber

Pervin Chakar Diyarbakır'da sahne alacak

Başka haber bulunmuyor!