Biden baskılara karşın başkan adaylığından çekilmeyeceğini söyledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biden baskılara karşın başkan adaylığından çekilmeyeceğini söyledi
ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerindeki rakibi Donald Trump'la televizyon tartışmasındaki kötü performansı sonrası, adayı olduğu Demokrat Parti'nin önde gelen isimlerini ve seçmenlerini yatıştırmaya çalışıyor.

Demokrat Parti'de Biden'a "adaylıktan çekilmesi" yönünde çağrılar artıyor.

Biden dün Beyaz Saray'da Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile görüştü.

Biden ve Harris daha sonra Demokrat Parti’nin önde gelenleri ile telekonferans yöntemiyle bir araya geldi. Bu görüşmede Biden açıkça adaylıktan çekilmeyeceğini söyledi.

BBC’ye konuşan bir kaynak, Biden’ın görüşmede, "Ben Demokrat Parti'nin adayıyım. Bırakmıyorum” dediğini aktardı.

Biden telekonferans sonrası kampanya bağışçılarına gönderilen bir elektronik postada da "Sonuna kadar bu yarışta olduğu" mesajını yineledi.

81 yaşındaki Biden’ın tartışmadaki zayıf sesi, geveleyen cümleleri ve anlamsız sözleri, yaşı ve göreve uygunluğu konusundaki endişeleri artırmıştı.

Kamuoyu yoklamalarında Trump’ın Biden karşısında farkı açmaya başlaması da Oval Ofis’te ve Demokrat Parti'nin önde gelen isimleri üzerinde kaygıyı ve baskıyı artırıyor.

Tartışmanın hemen ardından yapılan ve Çarşamba günü yayımlanan New York Times gazetesindeki ankete göre Trump Biden karşısında 6 puan önde.

BBC'nin ABD’deki yayın ortağı CBS tarafından yayımlanan ayrı bir ankete göre de, yarışın başa baş olduğu kilit eyaletlerde de Trump, Biden'ın 3 puan önünde.

'Biden geleceğini değerlendirdi' iddiası

Tüm bu gelişmeler sonrası Demokrat Parti’nin bazı önde gelen isimleri, Biden'a açıkça adaylıkltan çekilme çağrısı yapıyor.

Bu isimler arasında iki Demokrat Kongre üyesi de var. New York Times’a konuşan Raul Grijalva, "Demokrat Parti'nin başka bir aday bulmasının zamanının geldiğini" söyledi.

New York Times gazetesi ve CNN televizyonuna göre Biden, görüştüğü bir yardımcısına, Cuma günü katılacağı bir televizyon programı ile Wisconsin'deki bir parti mitingini çok önemsediğini söyledi.

Biden'ın çekilmesi halinde Demokrat Parti’de başkan adayı olabilecekler arasında öne çıkan isim Başkan Yardımcısı Kamala Harris olmuştu.

59 yaşındaki Harris'e kamuoyu desteği, Biden-Trump tartışmasından sonra artmıştı.

Harris ise tartışmadan sonra CNN'e yaptığı açıklamada, Biden'a "tam destek" verdiğini söylemişti.

bbc.türkçe


Polis müdüründen savcılığa "Olcay Kılavuz" suç duyurusuÖnceki Haber

Polis müdüründen savcılığa "Olcay Kılavu...

Çeyrek finale yükselen milliler ilklere imza attıSonraki Haber

Çeyrek finale yükselen milliler ilklere...

Başka haber bulunmuyor!