haberanaliz

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI TOPÇU TÜRKMENİSTAN’DA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI TOPÇU TÜRKMENİSTAN’DA
“Bağımsızlığının 33.Yılında Türkmenistan-Türkiye İlişkileri” toplantısı TÜRKMENİSTAN DA yapıldı

MUSTAFA GÖKTAŞ - İSTANBUL / MERSİN- TÜRKMENİSTAN

T.C Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkmenistan’da “Bağımsızlığının 33.Yılında Türkmenistan-Türkiye İlişkileri” toplantısına katıldı.

Bu toplantıda çok anlamlı bir konuşma yapan Topçu, Türk milletinin birlik ve düzenliği konusunda katılımcıları ve kamuoyuna önemli detaylar verdi.

Türkmenistan Büyükelçisinin diplomatik daveti üzerine katılan, başarılı çalışmaları ile dünya kamuoyunun dikkatini çeken T.C. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, nazik ve edip duruşuyla, toplantıda yaptığı konuşmada şunları da ifade etti: “Değerli Büyükelçim, EkoAvrasya Vakfımızın Değerli Başkanı, Muhterem Katılımcılar; Sözlerime başlarken,24 Eylül 1914 de ebediyete irtihal eden Türk dünyasının birlik ve dirliği için ömrünü adamış,büyük dava insanı,atamız İsmail Bey Gaspıralı’yı vefatının yıldönümünde saygı,rahmet ve minnetle anıyor,sizleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum” dedi.

Sözlerine devamla, “Değerli Hazirun, Türkiye, Ata yurdumuz ve doğanlarımızın ülkesi Türkmenistan’ın bağımsızlığını 1991 de tanıyan ilk ülkedir. İki kardeş ülke arasındaki diplomatik ilişkileri 29 Şubat 1992'de başlatan Türkiye, aynı zamanda Aşkabat'ta ilk büyükelçilik açan ülke olmuştur. Türkiye, Türkmenistan'ın tarafsızlık statüsüne destek vererek, her alanda ki ilişkilerini “Bir Millet, İki Devlet” temelinde karşılıklı saygı ve işbirliğine dayalı olarak ilerletmektedir. Sözlerime son verirken, Kardeş Türkmenistan’ın 27 Eylül Bağımsızlık Gününü en içten dileklerimle kutluyor, daim ve kaim olmasını diliyor, dünya var oldukça sen de var ol, başlarda taç, dillerde seda Türkmenistan’ım diyerek sizleri tekrar saygıyla selamlıyorum” dedi.

Toplantıya Katılım sağlayan konuklar ise: Mekan İşanguliyev (Türkmenistan Ankara Büyükelçisi) ,  Mustafa Deryal (Ankara Ticaret Odası Meclis Başkanı ), Prof. Dr. Yusuf Sarınay (TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi), Rektör Prof. Dr. Aygün Attar (Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi TADİV Yönetim Kurulu Başkanı), Prof. Dr. Filiz Kılıç ( TBMM MHP Grup Başkan Vekili) , Haluk İpek (TBMM Amasya Milletvekili, Türkiye-Türkmenistan Dostluk Grubu Başkanı ) ve Yalçın Topçu (T.C Cumhurbaşkanı Başdanışmanı)


Sayıştay’ın yayımladığı raporda çok sayıda üniversitelerdeki aykırı durumlar dikkat çektiÖnceki Haber

Sayıştay’ın yayımladığı raporda çok sayı...

TİRİDİNDEN DE KOY İHALESİSonraki Haber

TİRİDİNDEN DE KOY İHALESİ

Başka haber bulunmuyor!