haberanaliz

Diplomaside değişim işareti: Putin, Ukrayna ile doğrudan 'görüşmelere' açık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diplomaside değişim işareti: Putin, Ukrayna ile doğrudan 'görüşmelere' açık
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ateşkes için bastırmaya devam ederken, Rusya lideri Vladimir Putin'in olası ikili görüşmelere ilişkin son yorumları diplomaside bir değişimin işareti olabilir.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllar sonra ilk kez Ukrayna ile doğrudan ikili görüşmeler yapma isteğini dile getirerek, ABD'nin her iki tarafa da ateşkes anlaşmasına varmaları için baskı yaptığı bir dönemde potansiyel diplomatik hareketliliğin sinyalini verdi.

Pazartesi günü Rus devlet medyasına konuşan Putin, Moskova'nın sivil altyapıya yönelik saldırıları durdurma olasılığını doğrudan Kiev ile görüşmeye açık olduğunu iddia ederek, Rusya'nın hafta sonu ilan ettiği ve daha sonra her iki tarafın da birbirini ihlal etmekle suçladığı kısa süreli "Paskalya ateşkesine" atıfta bulundu.

Putin "Her türlü barış girişimine olumlu yaklaşıyoruz. Kiev rejiminin temsilcilerinin de aynı şekilde düşüneceğini umuyoruz," diye konuştu.

Rusya'nın son saldırılarında sivil altyapının vurulduğunu ve çok sayıda insanın öldüğünü kabul eden Putin, bu hedeflerin askeri amaçlarla kullanıldığına dair kanıt olmadığını iddia etti ve "İşte bunu araştırmamız gerekiyor, hatta belki de iki taraflı olarak araştırmak gerek" diye ekledi.

euronews


Trump'ın Fed Başkanı Powell'i hedef alarak faiz indirimi çağrısı yapması üzerine yatırımcılar ABD varlıklarından kaçıyorÖnceki Haber

Trump'ın Fed Başkanı Powell'i hedef alar...

Bakırhan'dan Öcalan görüşmesi açıklaması: Süreç ivme kazanacakSonraki Haber

Bakırhan'dan Öcalan görüşmesi açıklaması...

Başka haber bulunmuyor!