Diyarbakır ve Mardin'de yangın: Ölü sayısı altıya çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır ve Mardin'de yangın: Ölü sayısı altıya çıktı
Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangında altı kişi öldü, 9'u ağır 44 kişi yaralandı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangında altı kişi öldü, 9'u ağır 44 kişi yaralandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır ve Mardin arasında beş kişinin ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki alanlarda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. Mezapotamya haber ajansı, bölgede yaşayanların yangınz elektrik tellerinden çıkan kıvılcımların neden olduğunu aktardı. Mahalleliler, 4-5 saat boyunca yangına herhangi bir yetkilinin gelmediğini ifade etti.

Yangın nedeniyle buğday ve mısırların yer aldığı 10 bin dönüm alan yandı. Yüzlerce hayvan da öldü.

Vali Ali İhsan Su ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Çınar ilçesi kırsal Köksalan'da başlayan yangının, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındığını söyledi.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: 5 KİŞİ ÖLDÜ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan yangında Diyarbakır'da üç, Mardin'de iki kişinin öldüğünü açıkladı. Yerlikaya ayrıca Diyarbakır'da 11, Mardin'de de 18 kişinin yaralandığını duyurdu.

İlerleyen saatlerde yaralılardan Remzi Yılmaz da tedavi gördüğü Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat etti. Diğer yaralıların hastanedeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DİYARBAKINDA TAMAMLANDI, MARDİN’DE SÜRÜYOR

Bu arada yangının Diyarbakır’da etkili olduğu bölümde soğutma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Mardin tarafında ise ekiplerin çalışmasının sürdüğü belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında dün akşam saatlerinde çıkan ve beş kişinin öldüğü yangınla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan ve geniş bir araziye yayılan anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” (HABER MERKEZİ)


İşletmelerin günlük hasılatı kontrol edilecek, elden kira ödemelerine ceza gelecekÖnceki Haber

İşletmelerin günlük hasılatı kontrol edi...

DSÖ'den sahte Ozempic uyarısıSonraki Haber

DSÖ'den sahte Ozempic uyarısı

Başka haber bulunmuyor!