Dubai 'Pos'larıyla 15 milyar akladılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dubai 'Pos'larıyla 15 milyar akladılar
İstanbul'da Dubai pos cihazlarıyla para çekildiği ve kara para aklandığı ihbarının ardından yapılan operasyonda 14 şüpheli hakkında yakalama çıkarıldı. 12 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, şüphelilerin, POS Cihazları üzerinden “Kuyumculuk” faaliyeti izlenimi vererek komisyon karşılığında 15 milyar liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih İlçesi'nde "Kara Para Aklama" operasyonu düzenledi. Dubai uzantılı POS cihazları ile para çeken bir şebekeyi tespit eden İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri iki işyerine operasyon yaptı.

İşyerlerinde yapılan aramalarda yabancı ülke vatandaşlarına ait bin 491 banka kartı, 71 POS Cihazı, 229 bin 355 lira, 116 bin 562 dolar, 17 para sayma makinesi, dijital materyaller, çok sayıda POS Cihazı slipleri ile belgeler ve imitasyon altın ve ziynet eşyaları ele geçirildi.

İLK OPERASYON OCAK AYINDA YAPILDI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüze yapılan “Dubai postlarıyla para çekildiği ve kara para aklandığı” şeklindeki ihbarların değerlendirmesi ve yapılan araştırmalar neticesinde 20.01.2024 tarihinde ilimiz Fatih ilçesinde faaliyet gösteren 2 farklı işyerinde yapılan aramalar neticesinde ele geçirilen; 1476 adet yabancı ülke vatandaşlarına ait banka kartlarına, 71 adet POS cihazlarına, 80.655 TL ve 116.097 Dolar paralara, 17 adet para sayma makinelerine, Muhtelif miktarda imitasyon altın ve ziynet eşyalarına, çok sayıda POS cihazı slipleri ile muhtelif belgelere el konulmuş, olayla ilgili olduğu tespit edilen 8 şüpheli şahıs gözaltına alınmış ve 2 şahıs tutuklanmıştır. Yapılan aramalar neticesinde ele geçirilen POS cihazları hakkında BDDK tarafından hazırlanan inceleme raporu neticesinde ülkemizde faaliyet gösteren şirketlere ait POS cihazları üzerinden kuyumculuk faaliyeti izlenimi verilerek komisyon karşılığında yaklaşık 15.000.000.000 TL (15 Milyar) çekim yaptığı tespit edilen, bu şekilde örgütlü olarak İzinsiz Ödeme Hizmeti Faaliyetinde Bulunmak, 5464 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçlarını işlediği tespit edilen (14) şüpheli şahsa yönelik 26.06.2024 tarihinde ilimiz merkezli (3) ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon kapsamında (12) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalar neticesinde; 15 adet yabancı ülkelere ait banka kartına Toplamda 148.700 TL ve 465 USD paralara muhtelif miktarlarda ziynet eşyası olan altınlara muhtelif miktarlarda dijital materyallere el konulmuş olup, konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir." denildi. Şüphelilerin sorgusu Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sürüyor.

halk tv


Danıştay, mülakatta 40 puanla elenen vergi müfettiş yardımcısını haklı bulduÖnceki Haber

Danıştay, mülakatta 40 puanla elenen ver...

Herkesin evinde var ama çöpe atılıyorSonraki Haber

Herkesin evinde var ama çöpe atılıyor

Başka haber bulunmuyor!