haberanaliz

Gürsel Tekin: "Çiftçiye Mülkiyet Gaspı Yapılıyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gürsel Tekin: "Çiftçiye Mülkiyet Gaspı Yapılıyor"
CHP 27. Dönem Milletvekili Gürsel Tekin, çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. Tekin, "Önce çiftçiyi zarar ettir, tarlasını ekemez hale getir. Tarla ekilmeyince bu sefer de çiftçinin tarlasına çök," ifadelerini kullandı.

Tekin, açıklamasında, "Sandıkta atılan her oyun bedelini 85 milyon ödüyor. 35 milyon dönüm araziyi tarım dışı bırakılmasına neden olan AKP iktidarı, 4 milyon çiftçiyi toprağından etti. Şimdi bu toprakları sen ekemiyorsun, benim uygun göreceğim kişiler ekecek diyor." şeklinde konuştu.

Tarım sektöründeki desteklerin yetersizliğine de değinen Tekin, "Uzun bir süredir desteklere ulaşamayan, mazot ve gübre fiyatlarındaki artışlar nedeniyle maliyetleri karşılayamayan çiftçilerin karşısına şimdi de ekmediği tarlaların zorunlu olarak kiralanması kararı çıktı. Bunun adı 'mülkiyet gaspı'," dedi.

Deprem sonrası benzer senaryoların yaşandığını belirten Tekin, "İsteği binaya senin yerin kötü deyip yıkıp yeni düzen kuran da bunlar değil mi?" diyerek durumu eleştirdi. Tekin, bu kararın meşru olmadığını ve uygulanabilirlik yönünün bulunmadığını vurguladı.

Son olarak, çiftçilerin arazilerine çökme planı yapanlara uyarıda bulunan Tekin, "Bu karar, mülkiyet hakkının açıkça ihlalidir. Borca batan, ürünü para etmeyen çiftçilerin arazisine çökme planı yapanlar bu karardan vazgeçmelidir. Ayrıca, bu karar siyasi partiler tarafından yargıya taşınmalıdır," dedi.


Gürer: “Kuraklık ve sulama sorunları da üreticiyi vurdu”Önceki Haber

Gürer: “Kuraklık ve sulama sorunları da...

Gençler Ve Kadınlar İçin Önemli ToplantıSonraki Haber

Gençler Ve Kadınlar İçin Önemli Toplantı

Başka haber bulunmuyor!