haberanaliz

HALICI ‘EĞİRDİR GÖLÜ SADECE KURUMUYOR, ÇÜRÜYOR’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HALICI ‘EĞİRDİR GÖLÜ SADECE KURUMUYOR, ÇÜRÜYOR’
CHP Isparta Milletvekili ve PM Üyesi Hikmet Yalım Halıcı, kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Eğirdir Gölü’nün yanından iktidara ve yetkililere seslendi. Halıcı “Göl sadece kuruma değil; şimdi de bataklığa dönüşme tehlikesiyle de karşı karşıya. Göl çürüyor. Şu anda gölü sinekler kaplamış durumda. Göl geri çekildiği için bitkiler kurudu ve bu nedenle çok kötü kokular yayılıyor. Vatandaşlar çok rahatsız.” dedi.

CHP Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet Murat Yılmaz, Belediye Meclis Üyesi Süleyman Ursavaş ve son seçimde Belediye Başkan Adayı olan Necati Savaş ile birlikte gölün kenarında açıklamalarda bulunan Halıcı, bundan dört yıl önce Eğirdir Gölü’nün kaybedilmemesi için yine aynı yerde uyarılarda bulunup çözüm önerilerini sunduklarını hatırlatarak “Şu anda Eğirdir Gölü’nün çekildiğini görüyoruz. Gölde olağanüstü kötü kokular var çünkü göl çekildikten sonra bütün bitkiler çürüdü ve sineklenmeye yol açtı. Eğirdir’deki ve çevredeki tüm vatandaşlarımız bu durumdan çok rahatsız” ifadelerini kullandı.

EĞİRDİR GÖLÜNÜ SİNEKLER KAPLADI VE KOKU ŞEHRE YAYILDI!

Hikmet Yalım Halıcı açıklamasında ayrıca şunları söyledi;

“Biz bunun olacağını yıllardır söyledik, uyarılarda bulunduk. Bu konuyu siyaset üzeri ele almak zorundayız. Gölü şu anda sinekler kaplamış durumda. Koku şehre yayılıyor. Bu göl sadece Isparta’nın değil tüm vatandaşların bir değeridir. Biz parti olarak, belediye meclis üyelerimiz ve tüm gücümüzle sorunun çözümünde her zaman hazırız. Bütün teknik uzmanlar ve konuyla ilgili çalışan akademisyenlerle toplanalım. Buradan gölün yok olmaması ve önlem alınması için çağrıda bulunuyorum.


Türkiye 5G’yi tartışıyor ama Edirne’deki köylerde telefon çekmiyor!Önceki Haber

Türkiye 5G’yi tartışıyor ama Edirne’deki...

FETÖ ÖNERGESİ “KİŞİSEL GÖRÜŞ” SAYILDISonraki Haber

FETÖ ÖNERGESİ “KİŞİSEL GÖRÜŞ” SAYILDI

Başka haber bulunmuyor!