MBB’NİN 27 MİLYONLUK BİLGİ İŞLEM İHALESİ
Biliyorsunuz yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut. Kamuda her alanda tasarrufa gidiliyor. Ancak Belediyelerde bu tasarruf konusu pek işlemiyor. İşte bir ihale daha… MBB’deki bu ihalenin detayları…
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, 2024/1298297 İKN numaralı, "RUHSAT YÖNETİM YAZILIMI VE RUHSAT BELGELERİNİN SAYISALLAŞTIRILMASI" işini ihaleye çıkar.
Bu iş için 8 sayfalık bir teknik şartname hazırlanır, EKAP' koyarlar bu şartnameyi kimin hazırladığı belli olsun diye en son sayfasındaki imzacılar şöyle: Tekniker Utku Acar, Teknisyen Ayşe Pan, Yazılım ve yönetim şube müdür vekili Sevim Uz… Bir müddet sonra bu şartnamede bir yanlışlık yapıldığı anlaşılmış, süresi içinde bir de zeyilname yayınlanarak düzeltme yapılmış.
Bu iş için idari şartname hazırlanmış, kimin hazırladığı belli değil, imza yok, " İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı: Nesrin AKARSU Satın alma Personeli " diye ibare koymuşlar ve bu şekilde EKAP'a konmuş.
Bu iş için idarece GİZLİ olarak belirlenen yaklaşık maliyet ise: 29.555.666,67 TRY
İşin süresi: 90 gün
BU İŞ İÇİN BİR KİŞİ TEKLİF ATMIŞ, O ŞANSLI BİR KİŞİDE DE İŞ KALMIŞ…
Bu işi, DEFNE GRUP OTOMOTİV TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, (ELPER TALAS- MERSİN FİRMASI) 25.950.000,00 TRY bedel ile sözleşme imzalayarak almış..
Neredeyse 26 Milyon.
Eski para ile 26 TRİLYON..
Bu rakamın içinde henüz KDV yok. Fatura kesiminde KDV ayrıca ilave olacak. Rakamın büyüklüğünü görüyor musunuz? ÜSTELİK TEK TEKLİF…..
5018 SAYILI KAMU MALİ YONETIMI VE KONTROL KANUNU açısından DEVLETİN ZARARI MESELESİ İLE OLAYLARA BAKTIĞIMIZDA:
“….. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanun’un “Kamu Zararı” başlıklı 71’inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca kamu zararı, “kamu görevlilerinin kasıt, kusur veya ihmallerinden kaynaklanan mevzuata aykırı karar, işlem veya eylemleri sonucunda kamu kaynağında artışa engel veya eksilmeye neden olunması” şeklinde tanımlanmış olup bahse konu maddenin ikinci fıkrasının (g) bendinde ise, “Mevzuatında öngörülmediği halde ödeme yapılması” hususu kamu zararının belirlenmesinde esas alınacak kriterler arasında sayılmıştır.
Hesap verme sorumluluğu: Madde 8- Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.
Üst yöneticiler: Madde 11- Bakanlıklarda ve diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanı üst yöneticidir. Üst yöneticiler, idarelerinin stratejik planlarının ve bütçelerinin kalkınma planına, yıllık programlara, kurumun stratejik plan ve performans hedefleri ile hizmet gereklerine uygun olarak hazırlanması ve uygulanmasından, sorumlulukları altındaki kaynakların etkili, ekonomik ve verimli şekilde elde edilmesi ve kullanımını sağlamaktan, kayıp ve kötüye kullanımının önlenmesinden, malî yönetim ve kontrol sisteminin işleyişinin gözetilmesi, izlenmesi ve kanunlar ile Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde belirtilen görev ve sorumlulukların yerine getirilmesinden .... mahallî idarelerde ise meclislerine karşı sorumludurlar. Üst yöneticiler, bu sorumluluğun gereklerini harcama yetkilileri, malî hizmetler birimi ve iç denetçiler aracılığıyla yerine getirirler.. DEMEKTEDİR.
Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun “Hesap verme sorumluluğu” başlıklı 8. Maddesinde YUKARIDA NE DİYORDU?:
“Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.”
BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!
ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: