haberanaliz

MERSİN GSB “PAZARLIK” İHALE YAPIYOR TEK TEKLİFLE İŞ VERİYOR…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN GSB “PAZARLIK” İHALE YAPIYOR TEK TEKLİFLE İŞ VERİYOR…
Mersin’in GSB il müdürlüğü pazarlık ve doğrudan temin alım ile DAVETİYE usulü işlerden bir türlü vazgeçemiyor. Yaklaşık 2 yıldan fazladır hemen hemen her gün bu hususları dile getirdik. Önceki il müdürü gitti, yenisi geldi, müdürlükte bu alım satım işlerinde değişme yaşanmadı. Bakın tek teklif ile milyonluk iş nasıl verilmiş:

MERSİN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ,2024/1732274İKN numarası ile "Gençlik Liderleri Yetkinlik Çerçevesi ve Eğitim Programı Kapsamında Hizmet Alımı" işini Pazarlık (MD 21 B) usulüne göre alıma çıkar.

İdarece Pazarlık (MD 21 B)Usulünün Seçilme Gerekçesi ise: Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.

Bu iş izin idarece GİZLİ olarak, yaklaşık maliyet: 1.390.000,00 TRY belirlenir.

İşin süresi: 18.12.2024 - 23.12.2024 tarihleri arasıdır.

İşin yapılacağı yer ise: İl Müdürlüğümüze bağlı Silifke Kapızlı Mevkiinde bulunan Mehmet Akif ERSOY Gençlik Kampı ve Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı

NE HİKMET İSE, BU İŞ VE İHALE İÇİN BİR KİŞİ TEKLİF ATAR O ŞANSLI BİR KİŞİDE DE İŞ KALIR.

ÖĞRENME TASARIMLARI İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ - İSTANBUL firması ile. 1.315.000,00 TRY ile sözleşme imzalanır. Bu fiyatın ve bedelin içinde daha henüz KDV yok. Fatura kesiminde birde KDV ilave olacak.

Yani 1,3 milyon lira.

Eski para ile 1,3 TRİLYON...

Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut…  Biliyorsunuz, Ekonomik gidişatımız belli… Tüyü bitmedik yetimin hakkı, şehidin hakkı olan BEYTÜLMALDAN yapılan ihaleler ve alımlar bunlar. Bu alımlar AÇIK yapılsa olmaz mı?! Neden Pazarlıklı alım ve doğrudan temin metotları tercih ediliyor?! 

Neden BU GİBİ ihaleler hep pazarlık, niçin AÇIK ihale değil?! : İdareler, 4734 Sayılı Kanuna göre yapılacak ihalelerde; saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur. Beytülmal dediğimiz tüysüz yetimin ve şehidin hakkı olan kasadan yapılan harcama bunlar.

“…. 5018 SAYILI KAMU MALİ YONETIMI VE KONTROL KANUNU açısından DEVLETİN ZARARI MESELESİ İLE OLAYLARA BAKTIĞIMIZDA: “….. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanun’un “Kamu Zararı” başlıklı 71’inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca kamu zararı, “kamu görevlilerinin kasıt, kusur veya ihmallerinden kaynaklanan mevzuata aykırı karar, işlem veya eylemleri sonucunda kamu kaynağında artışa engel veya eksilmeye neden olunması” şeklinde tanımlanmış olup bahse konu maddenin ikinci fıkrasının (g) bendinde ise, “Mevzuatında öngörülmediği halde ödeme yapılması” hususu kamu zararının belirlenmesinde esas alınacak kriterler arasında sayılmıştır.

Hesap verme sorumluluğu: Madde 8- Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.

Üst yöneticiler: Madde 11- Bakanlıklarda ve diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanı üst yöneticidir. Üst yöneticiler, idarelerinin stratejik planlarının ve bütçelerinin kalkınma planına, yıllık programlara, kurumun stratejik plan ve performans hedefleri ile hizmet gereklerine uygun olarak hazırlanması ve uygulanmasından, sorumlulukları altındaki kaynakların etkili, ekonomik ve verimli şekilde elde edilmesi ve kullanımını sağlamaktan, kayıp ve kötüye kullanımının önlenmesinden, malî yönetim ve kontrol sisteminin işleyişinin gözetilmesi, izlenmesi ve kanunlar ile Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde belirtilen görev ve sorumlulukların yerine getirilmesinden .... mahallî idarelerde ise meclislerine karşı sorumludurlar. Üst yöneticiler, bu sorumluluğun gereklerini harcama yetkilileri, malî hizmetler birimi ve iç denetçiler aracılığıyla yerine getirirler.. DEMEKTEDİR.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun “Hesap verme sorumluluğu” başlıklı 8. Maddesinde YUKARIDA NE DİYORDU?: “Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.”

BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com


GAZİANTEP’E 2025 YILINDA 65 VİZYON PROJE!Önceki Haber

GAZİANTEP’E 2025 YILINDA 65 VİZYON PROJE...

Mezitli Belediyesinin 12 milyonluk reklam işi şaşırttı…Sonraki Haber

Mezitli Belediyesinin 12 milyonluk rekla...

Başka haber bulunmuyor!