haberanaliz

MERSİN ŞEHİR HASTANESİ’DE SAYIŞTAY’A TAKILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN ŞEHİR HASTANESİ’DE SAYIŞTAY’A TAKILDI
Sayıştay 2023 de yaptığı denetim sonucu SAĞLIK BAKANLIĞINDA önemli hususlar tespit etti. Ancak bunlarla ilgili eskiden SUÇ duyuruları yapılması yönünde kanaat verilirken, ne hikmetse son yıllarda böyle bir işlem yapılmayıp, uyarmakla yetiniyorlar. Bu rapor daha henüz yeni ortaya çıktı. İşte Mersin ŞEHİR hastanesi ile ilgili bir kısım tespitler:

Raporlarında Mersin, Yozgat, Isparta ve Adana Şehir Hastanelerinde Bina ve Arazi, Ortak Hizmetler Yönetimi ve HBYS Hizmetlerinin Pazar Testi Süreçlerinin Sonuçlandırılamadığı ortaya çıkaran Sayıştay denetçileri bakın ne dediler:

“Mersin, Yozgat, Isparta ve Adana Şehir Hastanelerinde bina ve arazi, ortak hizmetler yönetimi ve HBYS hizmeti dışındaki hizmetlerde pazar testi süreci sonuçlandırılmasına rağmen söz konusu üç hizmet için pazar testi süreçlerinin sonuçlandırılamadığı görülmüştür.

Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İş Birliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınmasına Dair Uygulama Yönetmeliği ve Ek-17 (Pazar Testi Prosedürü) gereğince pazar testine tabi hizmetlerin pazar testi tarihleri beş yıllık periyotlar olarak belirlenmiştir.

Mersin Şehir Hastanesine ilişkin fiili tamamlama tarihi 16.01.2017 olup beş yıllık periyot 16.01.2022 tarihinde, Yozgat Şehir Hastanesine ilişkin fiili tamamlama tarihi 12.01.2017 olup beş yıllık periyot 12.01.2022 tarihinde, Isparta Şehir Hastanesine ilişkin fiili tamamlama tarihi 01.03.2017 olup beş yıllık periyot 01.03.2022 tarihinde, Adana Şehir Hastanesine ilişkin fiili tamamlama tarihi 15.09.2017 olup beş yıllık periyot 15.09.2022 tarihinde son bulmuş olup bina ve arazi hizmeti, ortak hizmetler yönetimi hizmeti ve HBYS hizmeti dışındaki hizmetlerde pazar testi süreci gecikmeli de olsa sonuçlandırılmıştır. Söz konusu üç hizmetle ilgili olarak ön yeterlik pazar testi ilanları yayımlanmasına rağmen teknik şartname ve donanım listesi ekinde mutabık kalınamamış ve pazar testi süreçleri sonuçlandırılamamıştır.

Söz konusu durumda hizmetlerin son tarihi Mersin Şehir Hastanesi için 16.01.2027, Yozgat Şehir Hastanesi için 12.01.2027, Isparta Şehir Hastanesi için 01.03.2027 ve Adana Şehir Hastanesi için 15.09.2027 olması sebebiyle bu hizmetlerin pazar testi süreçlerinde yaşanan gecikme nedeniyle hizmet verilecek süre kısalacağından yapılacak pazar testi için dışarıdan yeni bir teklif verilmesi zorlaşmakta, mevcut alt alt yüklenici ise avantajlı hale gelmektedir.

Bu itibarla, Mersin, Yozgat, Isparta ve Adana Şehir Hastanelerinde bina ve arazi, ortak hizmetler yönetimi ve HBYS hizmetinin pazar testi süreçlerinin sonuçlandırılması gerekmektedir”

Hâlbuki bundan önceleri bu gibi hatalar için hem idari hem adli soruşturma açılması için ilgili bakanlıklara bildirim yapılırdı. Şimdi ise bu hataların oluşmasında iş başında olanlar taltif edilip üst makamlara getiriliyorlar…

Bir sonraki haberimiz DÖNER SERMAYELER VE MUHASEBE BİRİMİ…

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 


İzmir Marina’da yıllık 400 bin TL tasarruf sağlayan iş birliğiÖnceki Haber

İzmir Marina’da yıllık 400 bin TL tasarr...

Gürsel Tekin: "Uyuşturucuyla İlgili Çarpıcı İstatistikler”Sonraki Haber

Gürsel Tekin: "Uyuşturucuyla İlgili Çar...

Başka haber bulunmuyor!