haberanaliz

Oda Başkanı Musa Yılmaz Çiftçileri Gezip konuşturuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oda Başkanı Musa Yılmaz Çiftçileri Gezip konuşturuyor
Mersin Ziraat odası başkanı Musa Yılmaz, her gün yeni bir üretici çiftçiyi tarlasında ziyaret edip, onu dinliyor ve her gittiği üretici çiftçi köylüye “ sen konuş, derdini anlat, ne üretiyorsun, nasıl üretiyorsun, ne gibi zorlukların var ve kaça satıyorsun, karda mı zararda mısın, yaşadıklarını sen anlat” diyor. Sonrada kamera ile kayda aldırıyor.

ÇİFTÇİ ÜRETİCİ DERT SAHİBİ: 10 LİRAYA SATIYORUZ, MARKETTE MİLLET 50 LİRAYA YİYOR

Mersin Ziraat Odası Başkanı kendiside ÇİFTÇİ ve ÜRETİCİ, KÖYLÜ olan Musa Yılmaz “İnanın Çiftçi 10 liraya satıyor, Tüketici olan vatandaşımız ise çarşı da pazarda ve markette 50 liraya alıp yiyor. Mersin marketlerindeki fiyatlar bu Üstelik tarım kredi kooperatif marketlerde bu ürünleri satmıyor. Çiftçinin marketi de böyle bir tezat içerisinde. Tarladan satın alındığı rakamın 10 katı, 20 katı fiyat ile vatandaşa ulaşıyor. Yazık günah. Bu işte kim kazançlı çıkıyor. Buna dur demek gerekiyor. Üreten dertli, tüketen dertli... Peki kim sevinçli?! Denetim, denetim. Denetim!!! Ayrıca, Üreticinin neyi üretmesi gerektiğinin planlanması.. Bu ülkede Tarım Bakanlığı niye var? Ekonomi Bakanlığı Niye var? Böyle giderse üretim durur. Çiftçilik yok olur” dedi.

ÇAĞLARCA KÖYÜNDEN GENÇ ÇİFTÇİ ALİ: Maliyetin altında satıyoruz

Mersin’de aroması yüksek çok kaliteli mal üretiyoruz. Şu anda Şeftali topluyorum. Şu an üretim maliyeti kiloda 7 lira. 8 lira fiyat veriyorlar. Ben toplayamıyorum. Çünkü işçi yövmiyesine yetişmek mümkün değil. Ben satamıyorum, ailemle topluyorum ama satamıyorum. Çürümesin diye meyve suyu fabrikasına maliyetin altında vermek durumunda kalıyorum. Aldığım para bahçe masrafını karşılamıyor, bize bir ekmek parası çıkmıyor. Zor ayaktayız. Böyle giderse yok olacağız” dedi.

MARKETTE RAFTAKİ SATIŞ FİYATLARI AŞAĞIDA


BESİCİ: “SÜT HAYVANLARI YİNE KESİME GİDECEK, BAŞKA ÇARE YOK”Önceki Haber

BESİCİ: “SÜT HAYVANLARI YİNE KESİME GİDE...

MAYMUN ÇİÇEĞİ EYLEM PLANINIZ VAR MI?Sonraki Haber

MAYMUN ÇİÇEĞİ EYLEM PLANINIZ VAR MI?

Başka haber bulunmuyor!