haberanaliz

ORMANLARIMIZ GÖZ GÖRE GÖRE YOK EDİLİYOR, GELECEĞİMİZ TEHLİKEDE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ORMANLARIMIZ GÖZ GÖRE GÖRE YOK EDİLİYOR, GELECEĞİMİZ TEHLİKEDE
CHP Eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, dün gece yarısı alınan Cumhurbaşkanı kararıyla Amasya, Bingöl, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Niğde, Mersin, İstanbul ve Samsun illerimizde birçok orman alanının, orman sınırları dışına çıkarılmasına tepki gösterdi. Gürsel Tekin, son bir ayda neredeyse otuz ilimizde orman alanlarının orman vasfını kaybettiğine dikkat çekerek, yaklaşık 3 milyon 200 bin metrekarelik orman alanının işgal edildiğini belirtti.

Gürsel Tekin, "Bugüne kadar yayınlanan 29 kararname ile yaklaşık 1000'den fazla parsel,  orman sınırları dışına çıkarıldı. Kanuna göre, orman sınırları dışına çıkartılan alanın en az iki katı hazine arazisinin orman kurulması için Orman Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi gerekiyor. Ancak, Sayıştay raporlarına göre, devri yapılan herhangi bir alan bulunmamaktadır. Bugüne kadar 3 bin 500 hektarlık alan orman sınırlarından çıkarılmışken, 7 bin hektarlık bir alana orman kurulması gerekiyordu. Yapmayı bırakın, yıkmaya devam ediyorlar," dedi.

Tekin, açıklamasında, "Orman Kanunu’na eklenen ek 16. maddenin derhal kaldırılması gerekiyor. Bu durum, bir beka meselesi haline geldi. Orman alanlarımız göz göre göre yok edilmekte ve yerine en ufak bir orman alanı oluşturulmamaktadır. Cumhurbaşkanına tanınan bu sınırsız yetki, ülkemizin geleceğini tehlikeye atmaktadır. Sürdürülebilir bir çevre politikasından uzaklaşıyoruz ve doğal kaynaklarımızı kaybediyoruz. Ormanlar sadece ağaçlardan ibaret değildir; içinde barındırdığı flora ve fauna ile ekosistemimizin temel taşlarındandır. Bu alanların yok edilmesi, iklim değişikliği ile mücadelemizi zayıflatırken, aynı zamanda bölgesel ekonomilere de ciddi zararlar vermektedir. Ormanların korunması, geleceğimizin korunması demektir," diyerek sözlerini tamamladı. - basın bülteni-


ORHAN SÜMER: SEÇİMDEN SONRA ZAM FIŞKIYORÖnceki Haber

ORHAN SÜMER: SEÇİMDEN SONRA ZAM FIŞKIYOR

BANKOĞLU: FINDIK ÜRETİCİSİNİN HAKKINI VERİN!Sonraki Haber

BANKOĞLU: FINDIK ÜRETİCİSİNİN HAKKINI VE...

Başka haber bulunmuyor!