haberanaliz

Şahan Gökbakar sessizliğini bozdu: İlk balyozu biz vuralım ya

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahan Gökbakar sessizliğini bozdu: İlk balyozu biz vuralım ya
Komedyen Şahan Gökbakar, ‘kaçak’ diye yıkım kararı alınan Marmaris’teki villasıyla ilgili sessizliğini bozdu: “Toplumsal bilinç oluşacaksa ilk balyozu da biz vuralım ya eve, elimizle yıkalım… Ama tabii kanunlar bir kişiye uygulanmayacak.”

Gökbakar, Instagram hesabından yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

* Ben 2020’de bir emlak sitesinden, ilandan bu evi buldum. İletişime geçtim, ev sahibi yapı kayıt belgeli evi ve iskelesini satıyordu. 2018’de almış yapı kayıt belgelerini. Ben de 2020’de yapı kayıt belgeli diye düşünerek gerekli incelemeleri yaparak almayı düşündüm. Şerh yoktu, tertemizdi.

‘SİT alanına niye kaçak villa yapayım?’
* Kafa dinleyebileceğimiz köy evi diye aldık. Malikane diye derdim olsaydı, dünyanın her tarafında denize sıfır malikane alabilirim. Niye gidip Marmaris’te çam ağacı kesip SİT alanına kaçak villa yapayım ya? Bunu yapmak için birinin ya su katılmamış gerizekalı olması lazım ya da birilerine güvenmesi gerekiyor.

* Hali hazırda var olan bir evi aldım. Herhangi bir eklenti yapmadım. Google Earth 2013 fotoğrafı, ben almadan yedi sene evvel. Ev de orada iskele de orada.
* Niye böyle şeyler yapıyorsunuz ben anlamıyorum, amaç nedir?

‘2022’de bir anda yapı kayıt belgesi iptal oldu’
* Yangınlar çıktı. O yangınlardan sonra her şey değişti. 2022’de bir anda evin yapı kayıt belgesi iptal oldu ve tapuya ‘SİT alanı’ diye şerh düşüldü. Ben aldıktan iki sene sonra. ‘Bu ev yıkılsın’ diye yazı yazıldı. Biz de karara dava açtık.

* İnanılmaz SİT alanları talan ediliyor. Dinamitlerle milli park patlatıp 3 bin 5 bin odalık kompleksler yapılıyor. Arkeolojik kalıntılar üzerinden geçilerek binalar yapılıyor. Türkiye’nin her yerinde kaçak bina iskele varken, 85 metrekarelik bir köy evi ve 10 metrelik iskele bütün bu problemlerimizi çözüyorsa hemen yıkalım. Toplumsal bilinç oluşacaksa, sosyal sorumluluk projesi görüp ilk balyozu da biz vuralım ya eve. Elimizle yıkalım ya. Ama tabii kanunlar bir kişiye uygulanmayacak.
Ne olmuştu?
Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Delikyol Koyu’ndaki villanın yapı kayıt belgesini, kaçak yapı gerekçesiyle 9 Kasım 2022’de iptal etti.

Belediye, 15 Aralık 2023’te iptal kararının aleyhine Muğla 1’inci İdare Mahkemesi’ne dava açılması üzerine inceleme ve tespit yapılacağını ve bilgi verileceğini bildirdi.

Bakanlık 21 Aralık 2023’te belediyeye resmi yazı göndererek hukuki sürecin yıkım için herhangi bir engel teşkil etmediğini savundu.

Bakanlık, 6 Eylül 2024’te belediye bir yazı daha göndererek yapının yıkımı için iptal ya da yürütmeyi durdurma kararı bulunmadığını hatırlattı. Dahası gerekirse yıkımı Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin üstlenmesini, aksi takdirde bakanlığın devreye gireceğini bildirdi.

Son olarak ilçe belediyesi, villaya teknik ekiplerin inceleme için gittiğini, fakat bahçe kapısının kapalı ve kilitli olduğu için içeri giremeyip idari işlem yapamadığını bildirdi.

DİKEN

https://www.diken.com.tr/sahan-gokbakar-sessizligini-bozdu-ilk-balyozu-biz-vuralim-ya/ 


Mersin YİKOB’tan jeotermal ruhsat ihalesi duyurusuÖnceki Haber

Mersin YİKOB’tan jeotermal ruhsat ihales...

Bakanlık 4 ilde 9 araziyi otel yapımı için tahsise açtıSonraki Haber

Bakanlık 4 ilde 9 araziyi otel yapımı iç...

Başka haber bulunmuyor!