haberanaliz

SDÜ Hastanesi 105 yataklı yeni yoğun bakım ünitesiyle güçleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SDÜ Hastanesi 105 yataklı yeni yoğun bakım ünitesiyle güçleniyor
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığını yaptığı Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği vasıtasıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine yapılacak ve acil müdahale, ameliyathane ile yoğun bakım ünitelerinin yer alacağı ek hizmet binasının temeli törenle atıldı. Yapılacak ek hizmet binasının Türkiye’ye örnek olacak bir yatırım olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, “Burada hepimizin tuğlası olacak” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bugüne kadar özellikle eğitim ve sağlık alanında kurduğu dernekler vasıtasıyla şehre birçok hizmet binası kazandırılmasına vesile olurken, şimdi de Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesine ek hizmet binası kazandırıyor. Başkan Başdeğirmen’in öncülüğünde kurulan Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği vasıtasıyla hayırsever iş insanları ve vatandaşların desteğiyle Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine ek hizmet binası kazandırılacak.

Üniversite Hastanesinin yan tarafında yer alan arsa üzerine bodrum + zemin kat, birinci ve ikinci kat olmak üzere toplamda 9.705 metrekareden oluşacak acil servis, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinin yer alacağı ek hizmet binası yapılacak. Süleyman Demirel Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında hayata geçecek ek hizmet binasının bodrum katında yemekhane, depo ve tesisat alanı bulunacak. Zemin katta acil servis, ameliyathane, radyoloji birimleri ve tüm ihtiyaç alanlarının karşılandığı bir kısım yer alacak. Birinci ve ikinci katta ise izolasyon odaları dahil toplam 105 yoğun bakım yatağı yer alacak.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ek hizmet binasının temeli törenle atıldı. Temel atma törenine Isparta Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, AK Parti Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ve rektör yardımcıları, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Şenol, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taylan Oksay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Melih Zeybek, Atabey Belediye Başkanı Serdar Pehlivan, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, İl Müftüsü Muharrem Biçer, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, Sarıidris Belediye Başkanı Osman Özdemir, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu ve kamu kurum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, sağlık çalışanları, iş insanları ve hayırseverler ile davetliler katıldı.

Açılışta konuşan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taylan Oksay, SDÜ Hastanesi’nin bölgeye hizmet veren bir hastane olduğunu belirterek, yoğun bakımla ilgili eksiklikleri inşa edilecek binayla tamamlayacaklarını söyledi. Başkan Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen’in fikir önderliğiyle bir yola çıktıklarını dile getiren Prof. Dr. Oksay, inşa edilecek binada yoğun bakım üniteleri, geniş bir acil servis alanı, ameliyathaneler ve radyoloji ünitelerinin olacağını dile getirdi. Oksay, “Isparta halkının desteğinin tam olacağına eminim. Binamız tamamlandığında yoğun bakım problemini çözmüş olacağız. Yoğun bakımlar hastanede önemli bir ihtiyaçtı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, her hafta 1-2 kez yoğun bakım talebiyle ilgili telefon aldığını, taleplerle ilgili çözüm bulmak konusunda uğraş verdiklerini söyledi. Çevre illerden de Isparta’ya çok hasta geldiğini dile getiren Saltan, yapılacak binanın önemli olduğunu söyledi. Isparta’nın tarihinde önemli liderler yetiştirdiğini belirten Saltan, “Isparta’nın özünde liderlik var. Belediye Başkanımıza bu anlamda liderlik ettiği için teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerinde bulundu.

Belediye Başkanı ve Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın her yatırıma layık bir şehir olduğunu vurguladı. Isparta’ya her türlü yatırımı kazandırmak için çalışmaya devam edeceklerine değinen Başkan Başdeğirmen, SDÜ Hukuk Fakültesi binasını kurdukları dernek aracılığıyla inşa ettiklerini söyledi. Bu sistemle Isparta’ya 6 okul kazandırdıklarını kaydeden Başkan Başdeğirmen, son olarak dernek aracılığıyla ISUBÜ’ye eğitim binası kazandırdıklarını belirtti.

Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği vasıtasıyla SDÜ Hastanesine ek hizmet binası yapmak için harekete geçtiklerini dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Kahramanmaraş merkezli depremden sonra o bölgelerde belediye başkanı olarak hizmet verdik. Oralarda hastanelere gittik. Yoğun bakım üniteleri birinci kat ve üzeri katlardaydı. Bizim şehrimizde de durum aynı. Depremde üst katlarda olan yoğun bakım hastalarını çıkarmanız mümkün değil. Yaşadığımız bir olaydan dolayı sürekli yoğun bakımdayız. Sağlık çalışanlarımızla sürekli konuşuyoruz. Burada yeni bir yoğun bakım binası yapılması gerektiğini eşimle beraber, rektörümüz ve hekimlerimizle paylaştık. Bunun Türkiye’ye örnek bir çalışma olacağını söylediler. Önce 2.000 metrekare alanla başladık. Sonra 3.500-8.000 metrekare oldu her konuştuğumuzda artarak 10.000 metrekare kapalı alanda 105 yoğun bakım yataklı, acil servisli, radyoloji odalı, çocuk ve yetişkin acil servis olarak planımızı tamamladık. Allah nasip etti planımızın başlangıcında sizlerle birlikteyiz. Burası memleketimize çok güzel hizmet verecek” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı ve Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yoğun bakım talebinin fazla olduğunu, çevre illerden de yoğun bakıma hastaların geldiğini söyledi. Bu binanın Isparta’ya yakışacağını belirten Başkan Başdeğirmen, “Türkiye’ye örnek olacak yatırımın Isparta’dan çıkması bizim için çok değerli. Doktorlarımız, hastanelerimiz birçok ilden daha başarılı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” demiş. Türk hekimlerimize güvenimizden kaynaklı bu güzelliği, hekimlerimizin de çok rahat çalışabileceği alanları oluşturabilmemiz lazım. Medeni toplumun kaliteli yaşantısı o ildeki sağlık birimleriyle eş değerdir. Eğer siz kaliteli sağlığı vatandaşınıza sunamazsanız o memleketteki yaşam şartları istediğiniz seviyede değildir. Her şeyi devletten bekleriz ama bunun yanında bazı hizmetleri kendimiz yapabilmemiz gerekiyor. SDÜ Hastanesi 22 yıl önce yapıldı. Ama sanki 4 yıl önce yapılmış gibi kaliteli. Şehrimizin 22 yıl önceki nüfusuyla şimdiki aynı değil. O zaman bu güzelliğin fazlasını biz bir yerlere götürebilmemiz lazım. 3 bloktan oluşacak inşaatı en kısa zamanda tamamlayıp hastaneye teslim edeceğiz” dedi.

Binanın yapısının deprem ve yangınla gelebilecek olumsuzluklara tamamen kapalı olacağına değinen Başkan Başdeğirmen, çok büyük bir olumsuzlukta ise kapıların açılacağını ve yoğun bakım yataklarının sağlıklı bir şekilde dışarı çıkarıbileceğini söyledi. Başdeğirmen, “Bu işe başlarken İnşaat Mühendisleri Odamızı, Mimarlar Odamızı, Jeoloji Mühendisleri Odamızı, belediyemizin birimlerini doktorlarımızla buluşturduk. Hepsi görüş bildirdi, hepsine teşekkür ederim. Çok güzel proje çıktı. Bu projeyi uygulamak bize nasip oldu. Vatandaş nezdinde yanlış bir algı var. Burada belediyenin hiçbir maddi desteği yok. Burası Isparta’da yaşayan vatandaşlarımızın desteğiyle yapılacak. Belediye maddi destekte bulunmayacak. Belediyeye bir amca geldi, yumruğunu sıkmış beni bekliyormuş. Hastaneye yardım etmek istediğini söyledi. Elindeki 2 bin lirayı bağışladı, ‘her ay sana para getireceğim’ dedi. Çok duygulandım. Dün hesaplara baktım 50 lira yatıran var. Ayşalı teyzemiz aradı 80 gram altınını bağışlamak istedi. Şadiye hanımefendiyle evine gittik 80 gramı verdi oğlu da yanındaydı 30 gramda o verdi 110 gram bağış yaptılar. Ertesi gün 5 bin lira daha yatırdılar. Bir arkadaşımız 7.500 lira yatırmış açıklamaya ‘rahmetli annemin anısına’ yazmış. Burada hepimizin tuğlası olacak. Mütemadimiz hızlıca işe başladı. Şu anda dökülen betonu bir firma ücretsiz verdi, demirler ücretsiz geldi. Bir firma elektrik tesisatını yapmak istedi. Allah’ın izniyle bu güzel yatırımı siz değerli vatandaşlarımızın destekleriyle hizmete açacağız. Bir hastamızın tek duası bile bu işe yardımcı olan yüzlerce vatandaşımıza çok güzel şekilde dönecek. Rabbim bu tesisi kazasız, belasız yapmayı nasip etsin. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkenin sağlık altyapısının çok geliştiğini, Isparta’nın da sağlık hizmetleri bakımından örnek şehirlerden bir tanesi olduğunu söyledi. Isparta’ya 7 yıldızlı otel konforunda Şehir Hastanesi kazandırdıklarına değinen Zabun, ilçelere de aynı şekilde modern hastane binaları yaptıklarını söyledi. SDÜ Tıp Fakültesi’nin üst düzeyde sağlık hizmeti sunduğunu belirten Zabun, “Bu kadar güçlü sağlık hizmeti verince farklı illerden talep gören bir cazibe merkezi haline dönüşüyorsunuz. Bu da aksamalara neden olabiliyor. Bazen yatak ve oda bulunamayabiliyor. Devletimizin bu hizmetleri vermesi elbette son derece güzel ama bir belediye başkanının böyle güzel bir işe öncülük etmesi çok daha takdire şayan bir olaydır. Şükrü başkanımız sadece bir belediye başkanı değil bu memleketin şehr’ül emini. Şehr’ül emin demek o memleketin her türlü meselesiyle ilgilenen her türlü ihtiyacına çözüm üreten bir yaklaşım demektir. Şükrü başkanımızda bunlar ziyadesiyle var. Kendisi vatandaşlarımızın güveniyle bu güzel eserleri ortaya çıkartıyor. Ispartalı hemşehrilerim adına Şükrü başkanımız başta olmak üzere tüm destek verenlere teşekkür ediyor, binanın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ise Isparta’nın tarım, eğitim ve sağlık şehri bir il olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarına teşekkür eden Gökgöz, “Biz ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hareket eden bir anlayışın tezahürleri olarak şehrimize, milletimize hizmet edebilmenin gayreti içerisindeyiz. Rahmetli annemin hastane sürecinde yoğun bakımın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Şükrü başkanımızı tebrik ediyorum. Böyle bir hizmetin öncülüğünü yaparak şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından birisinin karşılanacak olmasından dolayı da tekrar teşekkür ediyorum. Bu tesisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Valisi Aydın Baruş, SDÜ Hastanesi ek hizmet binasının hayırlı olması dileklerini iletti. Isparta’nın Türkiye’nin sağlık alanında en iyi standartlara sahip illerden bir tanesi olduğunu belirten Vali Baruş, “Ispartalılar bu konuda çok şanslı. Isparta’ya bu hizmeti sağlayan sayın cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, sayın sağlık bakanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Isparta’mızda vatandaşlarımıza hizmet eden yüksek standartlardaki Şehir Hastanesi ve SDÜ Hastanemiz var. Hekimlerimiz diğer sağlık çalışanlarıyla fedakarca hizmet veriyorlar. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete hepimiz aynı duyarlılığı göstermeliyiz” dedi.

Isparta’nın çevre illere de sağlık hizmeti verdiğine işaret eden Vali Aydın Baruş, “Bu ek hizmet binası önemli bir hizmet olacak. Yoğun bakım üniteleri ve acil servislerin buraya taşınmasıyla mevcut mekanlarda yeni hizmetler açıbilecek. Bu hizmete katkısı olan herkesin vereceği değer çok önemli. Bu hizmetin gerçekleşiyor olması bize gurur veriyor. Isparta Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği fakülte binasıyla çok önemli bir görev üstlenmişti, şimdi de sağlık alanında önemli bir görev üstlenecek. Bu hayra öncülük etmek belediye başkanımıza nasip oldu. Bu hayra öncülük etmek insanlık bakımından çok önemli. Değerli eşinizle bu işe öncülük ediyorsunuz. Yapılacak yatırımın memleketimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından dua edilirken, Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen ile protokol üyeleri butona basarak SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin ek hizmeti binası inşaatının temel beton dökümünü gerçekleştirdi.


Balon Balığı Avlama YarışmasıÖnceki Haber

Balon Balığı Avlama Yarışması

Detaylı Temizlik Çalışmalarımız SürüyorSonraki Haber

Detaylı Temizlik Çalışmalarımız Sürüyor

Başka haber bulunmuyor!