haberanaliz

TARSUS İLÇESİNDE TBMM’YEDE YANSIYAN YURT ALIMI GERÇEKLEŞTİ..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TARSUS İLÇESİNDE TBMM’YEDE YANSIYAN YURT ALIMI GERÇEKLEŞTİ..
Mersin GSB hiç kimsenin umurunda değil. Merisin İKTİDAR milletvekilleri başta olmak üzere MYK ve YHD üyesi olan Mersin kökenlilerin bile yazılan çizilen ve ortaya konan mevzularla ciddi bir ilgi ve alakalarının görünmediği, vatandaşın hakkını savunmadıkları, beytülmala sahip çıkmadıkları üzüntü ve endişelere sebep oluyor. Harcanan para devlet kasası. Tüysüz yetimlerin şehitlerin hakkının olduğu kasa. Kimse ne oluyor, niye oluyor, ne dönüyor demeyecek mi? Ortaya atılan iddialarda “3 YENİ YAPILACAK YURT PARASINA BİR YURT SATIN ALDILAR” bu doğru mu? İşte detaylar:

HABER sitemizde 12.6.2024 günü  “Milletvekili Ali Bozan: Tarsus’ta yurt rantı için çabalıyorlar” başlıklı habere yer vermiştik. Linki aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/haber/milletvekili-ali-bozan-tarsusta-yurt-ranti-icin-cabaliyorlar-20272

Bu haberden sonra konu dikkatimizi çekmiş ve araştırmaya başlamıştık. Edindiğimiz belge ve bilgileri ise sizlere “NİHAYET BELGE ORTAYA ÇIKTI” başlığı ile aşağıdaki haber linkimizle duyurmuştuk:

https://www.haberanaliz.net/haber/nihayet-belge-ortaya-cikti-21402

Bu haberimizin çıktığı günden bu yana olayı sıkı bir şekilde takip ediyoruz.

Tarsus ilçe GSB müdürü, YURT İHTİYACI nedeniyle 2.5.2024 günü iki ayrı yer için il müdürlüğüne yazı yazıyor. Talep yapıyor yani. Belgesi içeriği aşağıda:

Bu talebi alan il müdürlüğü hızla harekete geçiyor ve il müdürlüğünde yatırım işlerine uzun zamandır VEKÂLETEN bakan ABDULLAH ÇAKMAK kendi imzası ile il müdürü ÖKKEŞ DEMİR’E uygun görüşle kendisince bir heyet belirlendiğini müdürün oluruna sunduğunu yazıyor. Belge aşağıda:

Bu olaylı ve TBMM kürsüsünde dile gelen ŞAİBE vurgulu YURT SATIN ALIMI MESELESİNDE “Kıymet takdir komisyonu” belirlediğini, bunu da genel müdürlük yazısına dayandırdığını hatırlatarak 3.6.2024 günü il müdürüne ONAYA sunuyor.

İlçe müdürünün il’e yazdığı yazıda, yurt yeri satın alınması için iki ayrı yer var, bu yazıda birisi için “Kıymet takdir komisyonu” kuruluyor....

Anlayacağınız bu komisyon gidip burada inceleme yapacak ve satın alabilmek için bir rakam belirleyip takdir edecek ve amirine bildirecek...

Devlet böyle ciddi bir alımda, üstelik TBMM kürsüsünde şaibe diye dile getirilmiş konuda, kimseyi umursamadan hızla hareket ediyor, bu konuda UZMAN ve EHİL kurum ve kuruluşlara da danışmadan ( Ticaret Sanayi Odası - Mimar ve Mühendisler odası - Emlakçılar Odası gibi) kendi emrinde çalışan ve at şuraya imzayı dediğinde atacak olan amiri olduğu memurları bu işi için görevlendiriyor.

“Kıymet takdir komisyonu”  diye oluşturdukları komisyondakiler kimler?

1- LEVENT YAYLACIOĞLU – İL MÜDÜRLÜĞÜNDE ŞUBE MÜDÜR VEKİLİ. İL MÜDÜRÜ EMRİNDE. BU KİŞİYİ KOMİSYON BAŞKANI YAPIYORLAR.

2- MEHMET ÖZTÜRK- TARSUS İLÇE GSB MÜDÜRÜ. İL MÜDÜRÜ EMRİNDE. BU ALIMLA İLGİLİ YUKARIDAKİ TALEBİ/İHTİYACI VE YAZIYI YAZAN KİŞİ..

3- MUHAMMET KİLİSLİ- İL MÜDÜRLÜĞÜNDE İL MÜDÜRÜ EMRİNDE – İNAŞAAT MÜHENDİSİ.

Yani içlerinde tek bir kişi Teknik eleman.. Mühendis. O da kendi emirleri altında çalışıyor.

Ve işin garibi bu komisyonda da görev alan MEHMET ÖZTÜRK, talep yapan ilçe müdürü kendi yazdığı yazıda 2 ayrı yer bildiriyor, ama komisyon bir yer için görevlendiriliyor. Yazıda "ilgi b" kısmını okursanız, MEVSİM isimli şirketin 13.5.2024 günlü dilekçesinden bahisle gidin buranın değerini biçin deniyor.

İlçe müdürünün yukarda yayına verdiğimiz 21.5.2024 günlü yazısında 2 ayrı yer gösterilirken, hızla işler ilerliyor ve 13.5.2024 de ilgili firma kendilerine dilekçe veriyor, onlarda burayı almak için bir bedel belirlemek üzere kıymet takdir komisyonu oluşturuyorlar...

Bu komisyonda, belirtilen yer için, tarafsız ve objektif şekilde görüş verecek olan TİCARET SANAYİ ODASI- EMLAKÇILAR ODASI- MİMAR VE MÜHENDİSLER ODASI gibi işin ehli ve uzmanı durumundaki yerlerden yardım almadıkları gibi, oralara da sormuyorlar. İşi hızla sürdürüp MEVSİM şirketinden satın alıyorlar.

Rakam 635 Milyon....

450 Milyon peşin.

635 Milyon’a anlaşıyorlar.

Geriye 185 Milyon ödenecek rakam kalıyor.

Aynı anda alım yapıldığında, ilçe müdürü, aynı zamanda kıymet komisyonundaki görevli olan kişi,  hızla yeni bir yazı yazıyor. 25.7.2024 günü İl müdürlüğüne yazılan yazıda, burayı hemen yeni eğitim sezonuna yetiştirelim deniyor. Yazı Aşağıda:

Bu ne hız, bu ne acele, bu ne gerekçe?!

Yazınızda iki yer bulmuşsunuz ama bir yer için komisyon oluşturmuşsunuz...

Komisyonda olanların birisi hariç diğerleri işin ehli ve uzmanı değil...

Böylesine büyük bir rakamla alım yapılırken, tarafsız olan Ticaret Sanayi Odasından, Mimarlar Mühendisler odasından, emlakçılar odasından tek bir kişiyi komisyona almadığınız gibi, onlara yazı yazıp, biz burayı alacağız siz burası için bir fiyat belirler misiniz diye fikir/görüş bile almıyorsunuz?!..

Bize gelen bilgilerde ise bu yer için 250 Milyon liranın üzerinde bir rakamın abartılı olduğudur.

Bir başka bize iletilen bilgiye göre ise, 1200-1300 yataklı yeni bir yurt yapılsa en fazla 280 milyon para harcanacağı...

Yani bu aldığınız paraya 3 yurt sahibi olacak olan DEVLET, tek bir yurt’a sahip oluyor...

Şimdi...

Devletin, tüysüz yetimleri ile şehitlerinin hakkı olduğu BEYTÜLMAL dediğimiz kasasından harcama yapılırken daha dikkatli olmak, daha titiz ve araştırmacı olmak, kör kuruşun hesabını yapmak gerekmez mi?

25.7.2024 günlü GSB Tarsus ilçe müdürünün il müdürlüğü yatırım inşaat birimine yazdığı yazıya bakın.

Ne diyor?

“SÖZ KONUSU YURDUN 2024- 2025 yılı üniversite akademik takvimine kadar hazır hale getirilebilmesi için İNŞAAT, MEKANİK, ELEKTRİK ve diğer iş ve işlemlerin hazır hale getirilerek yurdun zamanında hizmete açılabilmesi hususunda” diyor.

Yani daha çok eksiği var ve bu binayı yurt yapmak için TADİLAT gerekli....

Bu yazı yazılırken bu para ödeniyor, ödenecek...

Birde müdürlük şimdi bunun için ayrı masraf yapacak.

Ortaya çıkacak rakam daha da uçuşa geçecek.

Yok mu, bu işi didik didik inceleyecek, bu komisyona ve bu işleri başından sonuna kadar ifa edenlere niye böyle yaptınız diye hesap soracak EVLADI VATAN?!

 

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 


Yazgan, ‘Milli eğitim, milli savunma kadar önemli’Önceki Haber

Yazgan, ‘Milli eğitim, milli savunma kad...

İBB EKİPLERİ İZMİR’DESonraki Haber

İBB EKİPLERİ İZMİR’DE

Başka haber bulunmuyor!