haberanaliz

Ünal: Uzlaşma değil uzlaşmama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ünal: Uzlaşma değil uzlaşmama
Uluslararası İlişkiler, Türk Dış Politika uzmanı Prof.Dr.Hasan Ünal kendi sosyal sayfasında paylaştı: DB Fidan bir kez daha Suriye ile uzlaşma (daha doğrusu uzlaşmama) şartlarını açıklamış. Hala siyasi çözüm, BM kararları vs... İnanılır gibi değil. BM kararları Suriye konusunda başımızın tacı oldu. Sığınmacıları göndermeye de pek niyetli görünmüyor

Defalarca yazdık, bir kez daha tekrar edelim. Suriye'de rejim dedikleri meşru hükümetle hangi muhaliflerin uzlaşmasından bahsediyoruz? Mesela bizim de terör listemizde bulunan İdlib'deki cihatçı örgütlerle Suriye hükümetinin uzlaşması mı gerekiyor?

Veya bizim yanlış politikalarımız yüzünden Fırat'ın doğusunda yuvalanan PKK/PYD ile de Suriye hükümetinin siyasi çözüme ulaşmasını mı istiyoruz? O zaman siz neden aynısını yapmıyorsunuz derlerse ne diyeceğiz?

Milli-üniter anayasal yapıdaki Suriye'yi uzlaşma diyerek adı konulmuş veya konulmamış bir federasyona çevirmeye çalışmak Türkiye'nin hangi ulusal çıkarına hizmet ediyor?

Krizin en önemli bileşeni olan sığınmacıların (hatta kaçakların) gönderilmesindeki isteksizlik ne ile izah edilebilir? Yıllar içinde konunun unutulacağı varsayımı söz konusuysa bunun Şam'da Emevi Camii'nde kılınacak cuma namazından daha vahim bir yanlış olduğu ortada değil mi?

B Erdoğan yaptığı ilk açıklamada bu türden şartlar ileri sürmemişken sonradan bu şatların temcit pilavı gibi tekrar tekrar ortaya sürülmesi nedir? İyi polis - kötü polis oyunu mu?

Yapılması gereken CB Erdoğan'ın baştan söylediği gibi 'Suriye Devlet Başkanı Esed' ile uzlaşmak, komşu ülkenin iç işlerine BM kararı bahanesiyle karışmaktan vaz geçmek ve sığınmacıları geri göndererek teröre karşı ortak mücadele temelinde uzlaşmaktır


Eminağaoğlu: TAŞIMALI EĞİTİME HAYIR!Önceki Haber

Eminağaoğlu: TAŞIMALI EĞİTİME HAYIR!

Plaj voleybolunun kalbi Balıkesir’de atacakSonraki Haber

Plaj voleybolunun kalbi Balıkesir’de ata...

Başka haber bulunmuyor!