haberanaliz
Her şeyin Başı SAĞLIK

Her şeyin Başı SAĞLIK

Mail: hbssaglik@gmail.com

Başhekimlerin il müdürlüğü meydan muharebesi!!!

Biliyorsunuz, bu sözleşme imzalama işi çıktığından bu yana SAĞLIĞIN ÇİVİSİ ÇIKTIĞI GİBİ, görevlere torpil ile alakasız şekilde gelenler yüzünden MENTEŞELERİ BİLE SÖKÜLDÜ!!!

Önüne gelen, kendinde amir olma, baş olma, uzman olma, müdür olma, başkan olma derdine düştü.

Ehliyet, liyakat, eğitim ve kabiliyet aramadan, estetik- detoks-botoks- vajinal estetik, yanak gerdirme, göğüs küçültme yaptıranlar siyasilerin dükkanlarından çıkmaz oldu.

Vay anam vay!!!

Neymiş bu ya!

Bu nedenle bizim KÖR HIDIR da kendini bir mok zannedip geçen gün ankara’ya varmış, beni de şuraya MÜDÜR yapın demiş…

Konsomatris Şadiye’de beni Hastaneye idareci yapın derse şaşmayın!!!

Neticede sözleşme imzalayarak, memuriyetteki haklarından izinli sayılıp AMİR udurumuna geçiyorlar.

Neyse…

Mersin de il sağlık müdürü olacağım diye ortaya gizli saklı yada aleni çıkan BAŞHEKİMLERİN içinde kaçı bu göreve gerçekten layık ve hak sahibi?!

İçinde ALLAH KORKUSU OLANLAR bu soruya kafa namusları ile cevap versinler.

Ben söylüyorum.

Hiç biri.

Niye diyeceksiniz?

Bunların hangisi geldiği başhekimlik görevinde devlet ve millet yararına, beytül malı korumak adına, yaptığı ihaleler ve alımlar başta olmak üzere, devleti kazanca geçirmiş?!

Kendi gelmkeden başında bulunduğu hastanenin mali ve idari durumu nasıl imiş, geldikten sonra ne hale gelmiş?!

Hangi ameliyatlar artmış, hangileri azalmış, genel giderlerde düşme olmuş mu olmamış mı?

Telefon giderleri, yakıt giderleri, araç giderleri, kırtasiye giderleri, elektirik ve su giderleri v.s bunlarda düşme yaşanmış mı?!

Başına geçtiği hastanenin bina ve donanım olarak fiziki yapısını nasıl devir almış, kendi geldikten sonra hangi güzellikleri yaratmış, hangisini devlete yük getirmeden, kendi imkan ve yetenekleri ile bağış yada hibe yolu ile yaptırmış çıkarsın göstersin!!!

Başhekim olmadan evvel aldığı aylık ve döner sermaye ve ek ödemeleri ile başhekim olduktan sonra hangi kazançları elde etmiş ve nasıl bir gelir imkanına kavuşmuşlar açıklasınlar!!!

Başhekimlerin ve hastanelerde idareci olanların hangisi personeli ile aynı yerde yemek yiyor, hangileri odalarına özel sevrvis yaptırıyorlar onu da açıklasınlar!!!

Bu ortaya müdür olayım diye çıkan BAŞHEKİMLERİN, başında bulundukları Hastanalerde, uyduruk kalite denetimlerini bir kenara bırakıp, özel kuruluşlara bu işi verelim, çıkıp saha araştırması yapsınlar, kalite puanları yüzde 75 düşer, aksini idda eden var ise hodri meydan tarafsız kuruluşlara inceletelim!!!

Bir asansör 20 kez, bir sterlizasyon aleti 10 kez, bir tıbbı cihaz 10 kez,aynı onarım işi 20 kez, sene içinde yapılıyor ise, bu işte iş vardır, bu işten nealanan alçaklar vardır, buna sebebiyet verenler ise kul hakkına girerler, birde hastanalerde bu araştırılsın.

Açık ihale var iken, Pazarlık usulü yada doğrudan temin olarak ihale neden yapılıyor, niçin sık sık yapılıyor, işleri kim alıyor, neden hep aynı girmalar alıyor bunu da araştırsınlar?

Bölgenin ACAR ve işi tıkırında vekilleri, kaşına, kıçına, gözüne, yalancı sözüne değil, işin özüne bakarlarsa bunları görürler, ama onlar da kendi bir iki kişiden oluşan siyasi ekip ve takım arkadaşları ile YOLUNDA A.Ş. KURMUŞLAR İSE kendi bilecekleri iş…

Bizede garibin hakkını savunmak, tüysüz yetimin hakkını korumak, devletin – şehidin hakkını korumak adına, yapılan yolsuzluğu, haksızlığı dile getirmek düşer…

Şimdi.

Ümmet peygamberimiz der ki, “ümmetimden iki sınıf düzelirse bütün insanlar düzelmiş olur. Bozuldukları vakit bütün insanlar bozulur. Bunlar, AMİRLER ile ALİMLERDİR.”

Bakın bakim, kamu kurum ve kuruluşlarına, özellikle SAĞLIK teşkilatlarına, bu söze uygun bir ortam var mı?!

ALLAH RIZASI İÇİN DOĞRU KONUŞUN!!!

Atamalar ve görevlendirmelerdeki, liyakate, ehliyete, hakkaniyete bakın!!!

Bu şekilde hak etmeden hak etmediği yere gelenler için ben şu sözü sık sık söyler yazarım:

“Dostuna çok güvenme ölür, Ağaca çok dayanma çürür!”

İl müdürlüğü meydan muharebesine çıkmış olan Başhekimler (pardon BOŞHEKİMLER), birbirlerinide arayıp kendi kendilerini cilalayıp, birbirlerininde sık sık ağzını yokluyorlar. Yancıları olan emirlerindeki diğer idareciler ise sürekli POHPOHLAMA telaşı içindeler…

Ben yazıyorum.

Bunların hiç birinden İL MÜDÜRÜ OLMAZ!!!

Bölge vekilleri Mersin’ie bir iyilik yapacaklar ise, bunları bulundukları başhekimlik makamlarından alıp asıl görevlerine göndersinler, buraya da bunların hiç biri ile ilintili bağlantılı olmayan, Mersin’e geldiğinde hak rıza için devlet ve millet adına gayret sarfedecek birinin gelmesine vesile olsunlar!

Bu para neymiş, bu makam neymişy ya!!!

Şimri saygı duyulan, önünde el pençe durulanlar o makamdan insanler, bakalım kaç kişi selam verecek!!!

Geleyim hicvimize:

İl müdürü gitti genel müdür oldu,

“Boşhekim”lerin testi savaşı başladı

Bazı riyakarlar utanmadan dostlarını taşladı.

Hayatları boyunca dostlukları merdiven göründü

Maymun gözün açtı artık, savaşımlar başladı.

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com